Wypadanie włosow - pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wypadanie włosow - pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

1

Temat: Wypadanie włosow - pomocy

Ostatnimi czasy strasznie wypadaja mi wlosy, probowalam juz praktycznie wszystkiego ale nic nie dziala , dziewczyny pomocy, moze ktoras ma na to sposob

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypadanie włosow - pomocy

genaeralnie 100 włosów możesz starcić, no i zależy też jaka przyczyna, może to być albo spowodowana uczesaniem lub używaniem środków do stylizacji, ja kiedyś do moich krótkich włosów kupowałąm różne żele i pasty np l oreal, i jak układałąm fryzurę to mi wypadały, więcej niż sto, no i ratowałam się tabletkami kupiłam sobie SKRZYPOVITĘ na włosy i paznokcie i cierpliwie czekałam, tak po dwóch tygodniach miałam wrażenie,ż e  ich mniej wypada a potem już w ogóle było OK

3

włosy niekiedy wypadaja okresowo, ja mam tak,że zwykle wiosną w okresie przesilenia i normalnie strasznie dużo ich wtedy tracę, albo jak mam duzo stresu i niedojadam-masakra wtedy!!!o tabletkach zapominam, więc używałam Seboradinu, po jakims czasie przestały mi tak wypadać!!!ale cyklicznie się to powtarza co roku!!!wiem,że dobrze jest też wspomagać się zdrowym jedzonkiem, dużo rzezuchy, pestek dyni, słonecznika, jeść wiecej orzechów, rodzynek, daktyli, ogólnie rzecz biorąc  bakalii, należy je  jeść bo naprawdę zawierają to  wszystko co potrzebne jest włosom!!!

4

Dieta to chyba najważniejsza sprawa, żeby wzmocnić włosy- musi być w niej dużo witamin B3, B5, B6, A i E, no i  mikroelementów cynku,żelaza, miedzi, no więc trzeba jeść płatki, jajka, wątróbkę, drożdże, kiełki, no i sporo warzyw i owoców - szpinaku, papryki, sałaty, bananów, wąłśnei miałąm kiedyś taki problem, i mi też wypadały, al eto dlatego bo permanentnie je farbowałam na czarno, no kolor nie  ma znaczenia, al erobiłam to często, bo miały byc czarne a nie z odrostami smile ale podobno i tak najskuteczniejsza jest maseczka z żółtka, oleju rycynowego albo oliwy z oliwek z dodatkiem witaminy A, czasem ją stosuję profilaktycznie, ostatnio mi jakoś nie wypadały włosy!!!:)

5

słyszałam,że podobną funkcję jak ta maska domowej roboty, ma też majonez nałożony na włosy:) tylko niestety zapach się troche utrzymuje, mimo że się włosy umyje!!!ja w chwilach gorszej kondycji wlosów podjadam drożdże, i smaruję je naftą kosmetyczną!!!włosy sa potem bardzo fajne!!!

6

ja zdecydowanie polecam szampony, odżywki i ampułki do włosów z wyciągiem z polnego skrzypu  RADICAL, firmy Farmona używałam też innych, np, szamponu Jantar z bursztynem, noświetne polskie naturalne kosmetyki:) i pomogły!!!

7

Mnie wypadały włosy w zesłym roku przez jakieś 6 m-cy. Pomogła: terapia hormonalna (brałam Diane-35) - oczywiśnie najpier lekarz dał skierowanie na ustalenie poziomu hormonów, WAX oraz szampon dermena i szampon Alpecin.

8

Mnie wypadały włosy po farbowaniu, miałam je zbyt długie, zdecydowałam obciąć przed ramiona i problem wypadania zakończył się jak ręką odjął, poza tym polecam produkty z naftą kosmetyczną z serii Seboradin, a także H-Pantoten, nie polecam masek z żółtek jajek na wypadanie włosów, gdyż nie przenika ono przez skórę głowy i nie ma żadnego działania,jedynie wpływa na to, że włosy są bardziej lśniące, ale nie zapobiega ich wypadaniu. Zalecam delikatne rozczesywanie włosów i traktowanie ich szczotkami z naturalnego włosia, w żadnym przypadku nie metalowymi szczotkami, szczególnie tymi do modelowania włosów.

9

polecam ci kuracje w ampulkach z rzepy firmy joanna koszt kolo 20 zl a mi pomoglo mam cienikie wyapadajace wlosy i wzmocnily sie bardzo po kuracji no i warto kupic szampon z rzepa tez koszt kilku zlotych naszczescie

10

A ja polecam zestaw Revalid. Jeśli wam wypadają włosy przez niedożywienie i stres albo jakieś zmiany hormonalne to warto brać kapsułki.

Ja miałam problem z wypadającymi włosami najpierw przez przepracowanie, ale jakoś dało się uratować fryzurę smile właśnie dzięki tym kapsułkom. Brałam je około 2 miesięcy. Potem było już lepiej. Niestety rok potem znowu miałam fazę intensywnej pracy, w której się na tyle zapomniałam, że w ogóle nie jadłam czasami przez cały dzień, aż w końcu wieczorem kładałam się spać bez kolacji, wcześnie wstawałam, chodziłam niewyspana i tak w kółko. Schudłam kilka kilo, ale zaczęły mi wypadać włosy. Koszmar!

Teraz Revalid biorę trzeci miesiąc i jak skończę to opakowanie to sobie zrobię miesiąc przerwy ale potem znowu będę brała, żeby nie doprowadzić znowu do katastrofy. Z mojego doświadczenia wynika, że dieta jest super ważna i często stołówka w pracy nie jest w stanie zagwarantować racjonalnych posiłków. W moim przypadku branie kapsułek zadziałało i teraz mam znowu gęste włosy i nie boję się już wyłysieć smile

11

jak mi wypadały włosy (strasznie się sypały), to próbowałam różnych masek, szamponów, niewiele to pomagało, skrzyp i pokrzywę łykałam - też efekty takie sobie. w sumie to długo się z tym borykałam, pomogły mi tabletki dopiero ("gęstość włosów" inneov), faktycznie po 3miesiącach problem praktycznie zniknął. teraz zresztą chyba kupię te tabletki mojej drugiej połowie, bo on najnormalniej na świecie łysieje. a wersja tych tabletek dla mężczyzn też jest tongue

12

ja stosuję maxi krzem i jestem bardzo zadowolona .Nie tylko włosy i paznokcie korzystają ale i skóra ,jest gładka i rzadziej wychodzą mi jakieś pryszczyki.

13

Z maxi krzemem nie mam doświadczenia, ale brałam jakiś specyfik ze skrzypem kiedyś, parę lat temu ale dałam sobie spokój ... aż zaczęły mi wypadać włosy na poważnie, ale już o tym opowiadałam...

Z Revalidu jestem megazadowolona bo naprawdę widać poprawę. Myślę, że to zaleta superbogatego składu - aminokwasy siarkowe, plus mikrolementy w formie łatwo wchłanialnej no i witaminy z grupy B - to wszystko razem plus wysoka dawka zdziałały cuda. Nie myślę, żeby jakiś lek za taką cenę miał tak wysoką zawartość składników, a dość długo porównywałam składy, z aptekarską dokłądnością.
Może to ta legendarna szwajcarska jakość? Wiecie, że nie wszystkie kompozycje suplementów są wysokiej jakości?
Opowiem wam numer. Kiedy byłam przeziębiona i chcialam kupić wapno z witamina C w aptece, aptekarka chciała mi podać najtańśze, bo tak wszyscy sobie życzą. A ja nie chciałam tego, bo jest owszem tanie ale wygląda jak kreda i słabo się rozpuszcza. Aptekarka westchnęła i powiedziała, że to także jest słabo przyswajane przez organizm i to zależy jednak od producenta co jest dobre. Od zawsze myślałam, że coś z tym tanim wapnem jest nie tak ale nie myślałam, że może się też gorzej przyswajać. Kupiłam więc takie bardziej markowe, mimo że żal mi było kasy.
Podejrzewam, że forma w jakiej podane są składniki w kapsułkach Revalid jest jednak lepsza, bo nic innego tak mi nie pomogło.

14

Ile kosztuje Revalid ? Brałam Inneov ale płaciłam 80 zł

15

ok. 44 złotych za 90 kapsułek

16

Mialam ten problem i w zasadzie dopiero mnie zaczynam dochodzic do siebie czyli moje wlosy zaczynaja. Bralam Revalid jest swietny, lykalam po dwie 3x dziennie, teraz biore Merz Special i jest tez bardzo dobry, no i jeszcze odzywje Vax polecam.

17

Od pewnego czasu,może po zimie mam problem z włosami.
Zaczęłam stosować odżywkę vax i myślę  łykać jeszcze jakiś suplement.
Mnie Revalid nie pomógł.Znacie jakieś inne witaminy?suplementy?

18

A ja polecam smarowanie raz w tygodniu, na noc, skóry głowy olejkiem rycynowym. Po drastycznym zaostrzeniu niedoczynności tarczycy byłam prawie łysa. Teraz farbuję, stylizuję a włosów wypada najwyżej kilka dziennie smile

19

A mi strasznie wypadaja wlosy, dlatego ze mam anemie, tylko nie wem co mam zrobic zeby przestaly mi wypadac... w ciagu niecalych dwoch miesiecy stracilam polowe wlosow!! neutral

20

farbuje włosy już od 3 lat(na czarno) w dodatku często prostuje...przez te zabiegi włosy wypadaja mi w MEGA ilościach,mam ich dużo bo są raczej gęste...tylko co bd za pare lat:(:(:( używałam wielu odżywek ale bez skutecznie:( moje włosy przetłuszczają się bardzo szybko(a mycie co dzień także je niszczy,więc myje co 2 dni) po odżywkach jest tragicznie bo mam na włosach istny"smalec" znacie jakieś odżywki które tak nie natłuszczają włosów??????????

21

Ja nie wyobrażam sobie nie myc włosów codziennie, bo czuję się z tym zwyczajnie niekomfortowo. Codzienne mycie nie szkodzi włosom, gdy używa się do tego odpowiednich szamponów do codziennej pielęgnacji, których teraz dużo na rynku. Ja osobiście używam Nivea i jestem bardzo zadowolona. Codziennie też męczę włosy prostowaniem, więc kiedy tylko mogę, daję im odpocząc, albo je związuje w kucyk. Czarnulkaaa, tuż przy nasadzie włosów używaj mniej odżywki, a na końcówkach troszkę więcej. I dokładnie spłukuj. Nie używaj odżywek codziennie, ale np. 3 razy w tygodniu. Genialnymi odżywkami są Pantene Pro-V. Są bezkonkurencyjne, ślicznie pachną. Zorientuj się w drogerii jaki rodzaj najbardziej Ci odpowiada.

22

kupiłam ostatnio szmpon z proteinam jedbawiu....szczerze no jest gorzej niż było....ja już nie wiem myśle czy by nie iśćdo dermatologa...moż eon przepisze jakiś dobry środek na odnowe i przetłuszczanie:)

23

Hey! mi też strasznie wypadają włosy, zaczęłam stosować tabletki Humavit, lecz nie widzę  poprawy. dodam jeszcze, że moje włosy są farbowane sad falowane i raczej ich nie prostuje, używam odżywek... Wiec jak macie jakieś sprawdzone witaminki to proszę o ich nazwę smile

24 Ostatnio edytowany przez natalia171092 (2010-05-11 21:31:39)

Wizyta u dermatologa będzie najlepszym wyjściem, bo nie warto samemu eksperymentować. Wiem po sobie. smile
Włosy wypadają głownie po farbowaniu, po i w trakcie ciąży i gdy brakuje Ci jakiś składników odżywczych.

25

Natalia ma rację.
Możesz spróbować odżywki WAX, polecam

26

Jesli     żadna metoda nie pomaga na wypadanie włosów tak jak w przypadku mojej znajomej to warto pomysleć jesli jest taka mozliwosc o transplantacji wlosow efekty sa niezłe EstheFlair pomaga w konsultacji z lekarzami.

27

A polecacie może jakieś zabiegi u kosmetyczki lub fryzjera?

28

Z tego co widzę, wiele kobiet w XXI wieku ma problem z wypadającymi włosami yikes
Mi pomógł jedynie keep professional, szampon oraz wcierka. Bardzo łatwe w użyciu, a efekty powalające. Nie dość, że włosy przestały wypadać, to po miesiącu pojawiły się nowe smile

29

Z wlasnego doswiadczenia (w tym wieloletniej walki z zaburzeniami odzywiania) zauwazylam, ze nic tak nie wplywa na wlosy jak dieta... mozna robic cuda nie widy maskami, odzywkami, olejkami itp, ale jak sie od srodka odpowiednio nie odżywi to można i polowe wlosow w miesiąc stracic:/

30

Też polecam ze swojej strony keep professional. Moje włosy stały się mocniejsze, nie wypadają i rosną nowe w miejscu łysiny smile

31

z biovaxu jest fajny szampon na wypadanie włosów i do tego stosowanie maski z tej samej serii.

32

Warto zacząć od podcięcia włosów, min. 4cm.

33

A ja polecam zmianę fryzury. Po ciąży włosy wypadały mi na potęgę. W końcu poszłam do fryzjera i powiedziałem żeby robił co chce. Ociął mi włosy dosyć znacznie  z długości i bardzo szybko odżyły. Oczywiście stosowałam jakiś szampon ziołowy z drogerii przeciw wypadaniu włosów, ale uważ że to obcięcie głownie poprawiło ich kondycję. Włosy stały się lżejsze i już po miesiącu przestały tak bardzo wypadać.

34

Moje koleżanki po ciąży to samo mówią.

35 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-06-30 21:15:03)

Ja używałam minerałów probalance od SPAM i rowniez bylam bardzo zadowolona;)

36

U niewypadanie włosów okazało się, że ma przyczynę w złych wynikach tarczycy. Dopiero jak endokrynolog uregulował tsh to problem zdecydowanie się zmniejszył

37 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-05-28 10:39:31)

Przyczyn może być wiele..ja polecam Kosswell spam - seria przeciw wypadaniu włosów. U mnie efekt widoczny był po 3 tygodniach i chociaż juz jest ok to dla podtrzymania efektu wracam od czasu do czasu do tego szamponu smile

38

Izabella1212 napisał/a:

Przyczyn może być wiele..ja polecam Kosswell spam - seria przeciw wypadaniu włosów. U mnie efekt widoczny był po 3 tygodniach i chociaż juz jest ok to dla podtrzymania efektu wracam od czasu do czasu do tego szamponu smile

oprócz szamponu dobrym rozwiązaniem jest uzupełnianie witamin. Polecam zestaw merz spezial w drażetkach

39

damianpotok napisał/a:
Izabella1212 napisał/a:

oprócz szamponu dobrym rozwiązaniem jest uzupełnianie witamin. Polecam zestaw merz spezial w drażetkach

Merza też polecam, a do tego wcierki są fajnym rozwiązaniem

40

paula187 napisał/a:

z biovaxu jest fajny szampon na wypadanie włosów i do tego stosowanie maski z tej samej serii.

ja do tego dołożyłabym do diety jakieś witaminy, te polecane merz spezial moga byc dobre

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Wypadanie włosow - pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024