Witam. Mam problem, w sumie powstały z mojej winy Kupiłam Brevoxyl, zachęcona opiniami na jego temat. Przez tydzień smarowałam nim twarz i faktycznie, pomógł, tylko niesamowicie podrażniłam sobie skórę pod oczami ;( Jeszcze wczoraj była zaczerwieniona, dziś już mniej, ale nadal jest bardzo wysuszona. Najgorsze są te zmarszki, które robią się np.kiedy się uśmiecham - skóra zbiera się i wygląda to potwornie ;(( Czy to skutek wysuszenia, czy może to coś innego? Czy aż tak wygląda wysuszona skóra? Przy każdym uśmiechu i ruchu twarzy czuję, że mam tam strasznie ściągniętą i jakby twardą skórę ;( Żadne kremy nie pomagają... Proszę, poradźcie coś. Acha - mam 17 lat, jeśli to ma jakieś znaczenie. Pomóżcie Pozdrawiam Was ;*
To co opisujesz może swiadczyc o dużym przesuszeniu skóry. moze zapoznaj się z dermokosmetykami, nie uczulają, skóra po nich nie swędzi i są naprawdę bardzo łagodne i bezzapachowe. Ja mam teraz keranorm i jestem b. zadowolona.
Dziękuję, pójdę do apteki, może coś mi doradzą. Czy owe zmarszczki znikną czy zostaną już?;/;/
Shadi,jesteś za młoda(wiesz w jakim sensie:)na zmarszczki mimiczne..to tylko rezultat ściągniętej i wysuszonej skóry twarzy ale po zastosowaniu kremów hypoalergicznych nawilżających nie powinno się to już powtórzyć,ja używam kremu firmy aa theraphy na noc (tylko że do trądziku)ale też jest seria do skóry bardzo suchej,atopowej,polecam!
Powinnaś kupić sobie krem nawilżający do skóry wrażliwej ,powinien pomóc bo jesteś za młoda na zmarszczki . Jeżeli chcesz się pozbyć trądziku to ja Ci polecam Skinoren krem bez recepty kupisz w aptece , jest najlepszy , kiedyś dermatolog mi go przepisał i po jakimś czasie powiedział mi że moja skóra się polepszyła , ja sama też to widzę .
O,uf. To dobrze. Dzięki fragma26 - czy ten Skinoren wysusza bardzo skórę? I czy pomaga na zaskórniki?
Trochę na pewno wysusza- chociaż ja nie zauważyłam tego bo czuję jakbym miała maseczkę lekko ściągającą gdy go nakładam , ale na zaskórniki pomaga bo sama je mam gdy go nie używam.Jest fajny także pod względem rozjaśniania skóry z przebarwieniami . Nie jest idealny ale samo to ze zawiera kwas azelainowy czy jakiś tam daje duże rezultaty !!!!Musisz sama wypróbować żeby się przekonać , bo nie każda cera jest dobra do niektórych kosmetyków .
Spróbuję, dzięki za radę )
Dziewczyny, jest lepiej Ale wciąż mam zmarszczki kiedy się uśmiecham Skóra wydaje się być już nawilżona, dlaczego więc one wciąż tam są? ;( Znalazłam krem pod oczy Garnier Skin Naturals Komfort Suchej Skóry Krem pod Oczy - mogę go używać w tym wieku? chociaż nie ma tam żadnych przedziałów zaznaczonych... Jak myślicie? Normalnie przez te zmarszczki już zaczynam panikować ;/
nie ma się o co bac, z czasem skóra sama sobie wygeneruje wszytsko, Dbaj o odpowiednie nawilżenie i tak jak mówiłam zastanow się nad dermokosmetykami. JA jestem bardzo zadowolona, nie uczulają i skóra nie jest ściągnięta:) Jak coś to widziałam w aptece. A co do marszczek..to jeszcze poczekaj z kosmetykami.
dokładnie. Ja tutaj już mówiłam, że ważne jest dobre nawilżenie skóry. Ja z dermokosmetyków jestem super zadowolona i nie tylko ja:) wystarczy, że użyjesz raz dziennie, po wieczornej kąpieli, a już po kilku dniach skóra odzywka sprężystośc. Ewka, a Ty co masz z dermo?
ja z dermo mam keranorm, bo miałam straszliwie przesuszone takie partie ciała jak łokcie, kolana, ramiona. jest o wieeeeeeeele lepiej i skóra stała się gładka. Jednak mam zamiar jeszcze odżywke nanobase przetestować, bo słyszałam o niej same pozytywne opinie. masz ja moze?
właśnie niedawno sobie ją zakupiłam, jestem super zadowolona, poleciła mi go moja dermatolog, bo miałam strasznie przesuszoną skórę, piekła, sedziała i szybko się czerwnieniła. nakładasz na całe ciało, najlepiej wieczorem, tuż przed spaniem. A ten keranorm, to powiedz, tylko tak partiami i nie codziennnie?
Tak, doraźnie. Najlepiej stosować jeden lub dwa razy dziennie, zaraz po wzięciu kąpieli lub prysznica, tak dlugo, az poczujesz poprawe, a potem raz - dwa razy w tygodniu profilaktycznie. Slyszalam, ze z tej serii można też kupić balsam do ciała, czy ktoś uzywa? bo z keranormu jestem bardzo zadowolona
No własnie ja u zywam tej odżywki Nanobase i jest super fajna. stosuję ją codziennie wieczorem po kąpieli, tylko nie tak jak Twoj krem, trzeba codzinnie , systematycznie. baardzo szybko widac poprawę, skóra mi się już nie czerwieni, jest gładsza i nie przesuszona. A o ten Twoj keranorm pytałam, bo nie wiedziałam, czy on nie jest tak za bardzo podobny do tej odżywki co mam?
Nie, keranorm stosuj na takie bardzo przesuszone partie ciała, reguluje nie tylko procesy rogowacenia, ale także wiąże wodę w naskórku i wygładza. Mi się wydaje, że te dwa kosmetyki się uzupełniają, a keranorm mi pomaga przede wszystkim na suche stopy. Z tym mialam najwiekszy problem, ale teraz odczuwam znaczna poprawe i to juz po pierwszym uzyciu!
to ja chyba sobie dokupię ten Keranorm co masz, bo jak już mieć, to cały komplecik. Ja też mmam kłopot ze stopami, a szczególnie latem, kiedy jest sucho. dziękuję za poradę.A Tobie polecam Nanobase, też myślę, że będziesz zadowolona. Z resztą z tej samej kosmetycznej rodziny:)
dzieki
nie ma za co. wiesz ja sama nie wiedziałam o tych kosmetykach i dopiero po wielu wizytach u różnuch lekarzy, pewna pani dermatolog poleciła mi je. Używam od dłuższego czasu właśnie nanobase i jestem super zadowolona:)
No, kupilam, sprobowalam i jestem zadowolona. Lekki i szybko sie wchlania. No i bez zapachu,a to wazne
Ja tez uzywam keranorm, super nawilza, skora mi sie nie luszczy, juz po paru uzyciach stala sie mila w dotyku. No i faktycznie, troche jak vichy, tyle, ze taniej
Dziewczyny, jest lepiej Ale wciąż mam zmarszczki kiedy się uśmiecham Skóra wydaje się być już nawilżona, dlaczego więc one wciąż tam są? ;( Znalazłam krem pod oczy Garnier Skin Naturals Komfort Suchej Skóry Krem pod Oczy - mogę go używać w tym wieku? chociaż nie ma tam żadnych przedziałów zaznaczonych... Jak myślicie? Normalnie przez te zmarszczki już zaczynam panikować ;/
Ale Ty poczekaj na efekty, zaden krem nie dziala w 2 dni! a z tego co widze to chcialabyas efektu natychmiastowego. Pouzywaj troche jakiegos specyfiku, i poczekaj na efekty. Ja bym jednak polecala jakies kremy gleboko nawilzajace, najlepiej z apteki, bo maja naturalne zdrowe skladniki, bez ulepszaczy.
dokładnie, nie ma co panikować. Chyba nie ma jeszcze takiego kremu co jak użyjesz, to efekt jest natychmiastowy. Trzeba troszkę cierpliwości:) Ja pierwszym efektem jaki zauważyłam po nanobase to to, ze skóra nie jest taka ściągnięta, przez co wydaje się gładsza. Bo jak jest taka przesuszona, to wszystkie mankamenty są bardziej widoczne. A teraz jest o wiele lepiej i gładziej na cerze:)
Zadbaj o skórę od wewnątrz. Polecam kwas hialuronowy, ceranova z algami ma spirulinę, tran - kwasy omega-3 i witaminę C - aktywuje wiele enzymów. To co dzieje się na skórze ma źródło wewnątrz organizmu. Gdy brakuje jakiś substancji od razu widac to po skórze na zewnątrz. A odżywiamy się raczej tak sobie.
Jeśli chcesz szybko przywrócić skórze odpowiednie nawilżenie proponuję zastosować http://www.hialuskin.pl/ . Zalecił mi go kiedyś mój dermatolog i od tamtej pory przy tego typu objawach stosuję go przez kilka dni i po problemie.
Dziękuję pięknie za polecenie mi Nanobase świetny. Keranorm też. Niezastąpione, dzięki, Kobietki
JA POLECAM ALLPRESAN DO CERY EKSTREMALNIE SUCHEJ JEST TO DERMOKOSMETYK, ALE NAPRAWDĘ REWELACJA STOSOWAŁAM WIELE PREPARATÓW ALE TEN ŚCIĄŁ MNIE Z NÓG POLECAM WSZYSTKIM, KONSYSTENCJA PIANKI JEST REWELACYJNA. TO TZW MAGNES WILGOCI 12 H PO POSMAROWANIU CZUJĘ ŻE MAM COŚ NA SKÓRZE POLECAM. JEST TO NOWOŚĆ NA RYNKU DO KUPIENIA TYLKO W APTECE KOSZT 40 ZŁ ALE WARTO.
Możesz też wypróbować maść z wit.A dostępną w aptece- złagodzi podrażnienia już powstałe, fajnie natłuści, kosztuje grosze:)
Akurat tak się składa że nikomu nie polecam witaminy a w maści bo jeżeli prędzej ktoś walczył z trądzikiem to ma zagwarantowany nawrót problemów z nim związanych (zapchane pory to tylko poczatek) Przerabiałam po po roacutan i nikomu takiej zabawy nie życzę ^. -
Akurat tak się składa że nikomu nie polecam witaminy a w maści bo jeżeli prędzej ktoś walczył z trądzikiem to ma zagwarantowany nawrót problemów z nim związanych (zapchane pory to tylko poczatek) Przerabiałam po po roacutan i nikomu takiej zabawy nie życzę ^. -
jak się pozbyłaś w sumie problemu do końca bo mam też problem z cerą po ostatnich przejściach z leczeniem
Nadal jestem jeszcze w tym momencie jak przywracania skóry do porządku, ale niestety to nie jest takie hop siup.
Najważniejsze, żes prawdzać co sie nakłada na twarz. U mnie najlepiej naturalne kosmetyki się podpasowały do skóry i
tak sewolium jako krem na prawde dość fajnie się sprawdza bo działa i na trądzik i mocno nawilża.