Jestem potworkiem z bagien? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem potworkiem z bagien?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1

Temat: Jestem potworkiem z bagien?

Mam do was pytanie drogie panie.
Mam 28 lat i sam byłem przez 9 lat i nadal jestem.
Ostatnio umówiłem sie z dziewczyną przez internet.
Jej wygląd różnił się trochę od fotek z portalu ale dla mnie to nie ma znaczenia.
Spotkałem się z nią było fajnie miło lody pizza jej piękny uśmiech który
pamiętam do teraz. A na drugi dzień napisała mi że nie czula się
przymnie swobodnie. Jaka może być przyczyną?
Dodam że w pracy ostatnio koleżanki powiedziały mi to samo.
Jestem kulturalny i zawsze staram się być miły. Więc nie rozumiem. Proszę o poradę( konkretna)
Muszę to przełamać bo nie chce się czuć jak potwór.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem potworkiem z bagien?

Sądzisz że przyczyna leży w Twoim wyglądzie czy w charakterze?

3

Za mało nam napisałeś, by móc Ci coś poradzić.

4

Nie było nas tam, jak mamy coś poradzić?
Może osaczasz zbyt szybko, może masz w oczach ku*wiki, może po jedzeniu wyrasta Ci trzecia głowa.
Jakieś konkretne przykłady Twoich zachowań poproszę.

5

luka28 napisał/a:

zawsze staram się być miły.

Sam się zdiagnozowałeś.

luka28 napisał/a:

Proszę o poradę( konkretna)

Wczoraj popsuł mi się komputer. Co może być przyczyną? Proszę o poradę (konkretną).

Luka28, magików tu nie ma, niestety :-)

6

Po prostu nie bądzi przesadnie miły i nie gadaj zbyt dużo na randce. Staraj się więcej słuchać niż mówić i odpowiadać krótko i na temat. I nie bądź napalony, najlepiej przed randką wiesz co zrób żebyś myślał głową a nie kroczem. A najlepiej zapytaj się tej dziewczyny i koleżanek dlaczego nie czują się pewnie przy tobie i poproś o szczerość i rade, na pewno dostaniesz lepszą odpowiedzi niż tu na forum.

7

luka28 napisał/a:

A na drugi dzień napisała mi że nie czula się
Dodam że w pracy ostatnio koleżanki powiedziały mi to samo.

Czyli jakieś koleżanki masz. Co więcej koleżanki z poglądem na Ciebie, który to pogląd Tobie przedstawiły. To już dużo. Teraz porozmawiaj z koleżankami z pracy i wyciśnij konkrety oraz porady konkretne.

8

Może jesteś zbyt miły, może zbyt dominujący, może zakładasz skarpety do sandałów, może masz za mocne perfumy, może jesteś nudziarzem, może nie dajesz dojść do słowa, może się nie myjesz - powodów może być wiele, niepotrzebne sobie skreśl.

9

Powalasz swym urokiem osobistym w tak wymownie mocny sposób, że aż onieśmielasz te biedne dziewczyny. Wstydź się.

10

luka28 napisał/a:

Jej wygląd różnił się trochę od fotek z portalu ale dla mnie to nie ma znaczenia.
Spotkałem się z nią było fajnie miło lody pizza jej piękny uśmiech który
pamiętam do teraz. A na drugi dzień napisała mi że nie czula się

Primo - kadrowanie, Photoshop, ujęcie z perspektywy big_smile Big Maci też o niebo lepiej wyglądają na fotach tongue

Secundo - miła z niej dziewczyna skoro nie spławiła Cię jakimś chamskim tekstem ani po prostu nie przestała się odzywać. Może skrobnij do niej, poproś  żeby Ci wytłumaczyła to poczucie braku swobody, że chcesz popracować nad własnym wizerunkiem i będziesz jej wdzięczny za pomoc. Te koleżanki z pracy też mogą pomóc jak już ktoś tu trafnie zauważył.

11

Co do wyglądu to jak mnie zobaczyła to się mnie nie bała. Myje się jestem zadbany. Czasami lubię wejść w słowo ale to jest mój odruch z pracy jestem sprzedawca. A odnośnie intensywności podrywu to nie wiem czy to mało czy dużo dawno tego nie robiem. Więc dalej szukam elementów zaczepnych.

12

Ozzy masz rację chyba warto napisać do niej i zapytać dlaczego tak uważa. Pierwotnie mi powiedziała że to skomplikowane. Podałeś dobry powód smile muszę dodać że ona ma 60 tys. polubien na portalu randkowym a ja niecałe 200 sad

13

Może chciała spotkać się z fanem, żeby do kolekcji dołączyć kolejną sweet focie.

14 Ostatnio edytowany przez Marajka (2016-07-08 21:54:35)

Kaba napisał/a:

Może chciała spotkać się z fanem, żeby do kolekcji dołączyć kolejną sweet focie.

Dokladnie tak!
W tym przypadku chyba nie w Tobie lezy przyczyna. Nie wyglada to na kandydatke dla Ciebie.

Co do kolezanek z pracy, to ja predzej te bym popytala, co w Tobie ogranicza ich swobode.
Czujesz sie sam swobodnie w ich towarzystwie? Czy ciagle uwazasz na swoj kazdy krok i slowo, zeby bron boze nie wywolac jakiejs negatywnej reakcji?
To moze innym dawac takie poczucie, ze tez musza uwazac na to, co mowia i robia, bo moze ten drugi poczuje sie moze w niespodziewanym momencie urazony.

Jesli kontrolujesz ciagle siebie, a tym samym osoby, z ktorymi przebywasz, to popracuj w takim przypadku nad tym, jak znosisz negtywne oceny innych i jak wplywa to na Twoja samoocene. Naucz sie nie uzalezniac sie od oceny innych.

15

Może byłeś trochę zestresowany przez co byłeś nieco sztywny. Może tak bardzo starałeś się dobrze wypaść, że byłeś nienaturalny? Przeprowadzałeś z góry zaplanowany wywiad zamiast prowadzić normalną rozmowę?

Wątpię, by chodziło o wygląd. Ona powiedziała, że w Twoim towarzystwie nie czuła się dobrze. Gdyby chodziło o wygląd, powiedziałaby raczej, że nie jesteś w jej typie, nie podobasz jej się.

16

Shrek jest całkiem sympatyczny wink

Trudno na odległość stwierdzić przyczynę. Nie oczekuj konkretnej porady. Zeby cokolwiek powiedzieć o kimś, trzeba spędzić z nim choć chwilę twarzą w twarz.
Być może, pomimo Twojej uprzejmości i kultury,  jest coś w Twojej osobowości, co sprawia, że inni czują się przy Tobie niekomfortowo.
Najprościej będzie podpytac koleżanki. Zwłaszcza, że temat został poruszony.

17

Zapytałem ją co konkretnie się we mnie nie podobało i powiedziała że sempie kasy oraz miała przeświadczenie że cały czas miałem ochotę ją przytulić - czego nie lubi na pierwszym spotkaniu sad i życzyła mi powodzenia smile zawsze coś

18

luka28 napisał/a:

powiedziała że sempie kasy

A kto za co płacił? Może oczekiwała, że ją weźmiesz do 5***** restauracji, a nie na pizzę?

19

No ja za wszystko płaciłem lody pizza itp. Zwróciłem teraz uwagę myślami na przeglądanie z nią katalogu jak jej wzrok utkwił na najdroższym deserze lodowym

20 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-11 12:18:42)

W takim razie sądzę, że po prostu ewidentnie dziewczyna nie dla Ciebie smile ona raczej oczekuje kogoś z grubszym portfelem, a nie towarzysza do wspólnych wypadów na pizzę smile 60 tys. polubień na portalu chyba o czymś świadczy - że siedzi tam już raczej długo wink

Myślę, że nie powinieneś zbytnio przejmować się jej opinią. Możesz podpytać koleżanki, ale ja w Tobie problemu nie widzę - jakiegoś szczególnego smile

21

Ciesze się . Jakby tak wszystkie myślały jak ty to pewnie miałbym 2 dzieci i 500 +. smile A według Ciebie to jakim trzeba na randce być ? Chyba najlepszą wersją siebie ?

22

Chyba najlepiej być po prostu sobą, a nie jedną ze swoich wersji wink

23

Dobrze powiedziane smile
Ja się jej zwiezam i otwieram a ona woli wyimaginowane mnie z kasą po łokcie. Dziękuję Ci za porady biorę je sobie do serca smile A tak przy okazji to często na randki chodzisz?

24

Na Twoim miejscu, jezeli dalej macie ze soba kontakt, bym napisala z zapytaniem, cy bylo nie tak? Inaczej sie nie dowiesz, bo domyslow moze byc pelno.

25 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-07-11 17:50:33)

Chłopie po co ta ideologia, ona po prostu chciała sie najeść się dobrych lodów :D
Zaproś ją na te lody jeszcze raz, tym razem do Sheratona, wybierz najdroższe i wymknij sie tylnimi drzwiami. Niech wie, że z Potworem z Bagien sie nie zadziera!
(żartuję, bo podejrzewam, że trolujesz;)

26

Naprędce napisał/a:

Chłopie po co ta ideologia, ona po prostu chciała sie najeść się dobrych lodów big_smile
Zaproś ją na te lody jeszcze raz, tym razem do Sheratona, wybierz najdroższe i wymknij sie tylnimi drzwiami. Niech wie, że z Potworem z Bagien sie nie zadziera!
(żartuję, bo podejrzewam, że trolujesz;)

10/10 big_smile

27

predzej bym kolezanek sie zapytala niz swiezo poznanej dziewczyny. kolezanki dluzej cie znaja i powiedza raczej prawde. a nowo poznana laska- bedzie chciala wyjsc z twarzą i nie powie co serio mysli

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Jestem potworkiem z bagien?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024