Kolega się ze mnie naśmiewa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kolega się ze mnie naśmiewa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Kolega się ze mnie naśmiewa

Jak pojechać kumplowi? Tego typu myśli krążą mi po głowie za każdym razem gdy odkładam na półkę telefon po skończonej z nim rozmowie.

Wszystko przez to, że znajomy strasznie się ze mnie nabija, podkreślając przy tym swą wyższość.

Musicie wiedzieć, że zarówno ja, jak i on, nie mamy wielu kolegów. Ja znam go i paru innych chłopaków, z którymi jednak kontakt mam słabszy, gdyż ci preferują długie rowerowe wycieczki, a ja za rowerem nie przepadam. Z kolei przyjaciel, o którym tu mowa, oprócz mnie spotyka się z innym znajomym. Brak znajomych jest więc naszą bolączką.

Niemniej, większym ostatnio zmartwieniem jest zachowanie Pawła.

Od czasu gdy związał się z dziewczyną, stał się opryskliwy i nie do wytrzymania.

Przykładowo pyta się mnie co dzisiaj robiłem.

Odpowiadam, że byłem z mamą na zakupach i uczę się języka.

Innym razem mówię, że czytałem książkę i teraz oglądam kurs związany z marketingiem.

A on ironicznie komentuje: "o stary ale zajebiste rzeczy robisz w życiu", "ja bym tak w chacie nie wytrzymał", "ty to masz rozrywki, zadzwoń kiedy się zmieni coś w twoim życiu".

Na słowa, że widziałem się z Krzychem, reaguje "i co ciekawego robiliście, ruchaliście się?"

Zrobił się strasznie bezczelny, a najlepsze, wcale nie jest bardziej przebojowy. Czas wolny spędza w następujący sposób:

weekend siedzi u dziewczyny. Jedzie do niej, uprawiają seks, wychodzą na spacer.

W dni powszechne ogląda telewizję, idzie do babci, przejdzie się po galerii.

Uważa się za lepszego tylko z powodu tego, że jego zdaniem siedzę w domu i nie robię nic interesującego. Przecież gdyby nie miał dziewczyny to również nie miałby z kim się spotykać. Poza tym jego forma spędzania czasu u babci, czy przed ekranem telewizora, wcale nie jest bogatsza od tej jaką ja reprezentuję. Wszak towarzystwo matki swojej matki może być przyjemne, lecz nikt nie powie mi, że jest ono o wiele bardziej produktywne od czytania książek, poznawania nowego języka, oglądania przeróżnych kursów zarejestrowanych kamerą w trakcie wykładu.

Uważam, że szydzenie z mojego stylu życia, nie mając przy tym interesującego swojego,
jest śmieszne. W normalne dni, on nie robi niczego co przebijałoby mój sposób spędzania czasu. A jakoś ja nie żartuję "o stary poszedłeś do galerii, zazdro, takie przygody masz w życiu", "nieźle pogadałeś z babcią, oja, ty to zawsze robisz coś ciekawego".

Jednak już nie wytrzymuję i chcę mu powiedzieć coś co go ruszy.

Jak myślicie kiedy następnym razem zadzwoni i powie:

wracam od babci

powinienem pojechać mu "stary, z ciebie to wymiatacz, spędzasz czas z babcią i siedzisz w domu niczego właściwie nie robiąc, ja to przynajmniej się rozwijam, uczę się języków i śledzę rozwijające kursy, a Ty w zasadzie niczego nie robisz"?

A może zaproponujecie inne rozwiązanie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kolega się ze mnie naśmiewa

Przecież to nie jest Twój kolega, on się zachowuje jak Twój wróg, po co się z nim zadajesz?

3

Też nie rozumiem po co utrzymujesz kontakt z tego typu osobą. Nie szkoda Ci czasu na taką znajomość? Nie pasuje to zwyczajnie zdystansuj się od niego.

4

Patryk001 napisał/a:

Na słowa, że widziałem się z Krzychem, reaguje "i co ciekawego robiliście, ruchaliście się?"

Ja bym odpowiedziała: ''tak, i było świetnie. Nie mam nic przeciwko, żebyś o nas pomyślał podczas porannego walenia konia''.
Tylko, że to nic nie da.

Powiedz mu szczerze, że Cię takie teksty nie bawią i żeby sobie darował.
Jeśli jest dobrym kumplem, to zrozumie. Jeśli dupkiem, to walnie focha i przynajmniej będziesz wiedział, na czym stoisz.

5

Znalazł dziewczynę do walenie i stał się wielkim maczo i szpanerem tak jakby to był jakiś niesamowity wyczyn. Szkoda czasu na tak zadufanego kolegę, nie myśl jak mu dopieprzyć(bo staniesz się taki jak on) tylko grzecznie powiedz że sobie nie życzysz takich tekstów i jeżeli jeszcze raz tak będzie mówił to ty nie chcesz z nim mieć nic wspólnego.

6

Powiedz mu ,ze jest chamem i dupkiem i zeby sie od Ciebie od.........lil,bo nie bedziesz sie znizal do jego poziomu.I nie przejmuj sie,ze zachowasz sie tak jak on -jest takie powiedzenie"Z chamem po chamsku"-niestety subtelnosci cham nie kuma,odczytuje je jako slabosc.
Powodzenia.

7 Ostatnio edytowany przez imienko (2016-07-10 20:08:45)

Mam wrażenie że trzymasz znajomość z nim tylko dlatego bo nie masz znajomych. Ja też tak miałam kiedyś wyszłam z domu owszem też się dokształcając. Właśnie tam znalazłam prawdziwą pierwszą przyjaciółkę. Musisz wyjść z domu do ludzi na pewno się z kimś zaprzyjaźnisz. A z nim się nie zadawaj może Ci tylko zniszczyć psychikę jak już tego nie robi.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kolega się ze mnie naśmiewa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024