dlaczego romantyczny, czuły i wrażliwy facet musi być sam? Czy w dzisiejszych czasach tradycyjne wartosci nie sa juz doceniane przez kobiety?
Myślę, że dużo zależy od sytuacji kiedy jesteś romantyczny, czuły i wrażliwy i sposobu w jaki to okazujesz. Bo to są cechy jak najbardziej pozytywne. Myślę, że większość kobiet potrzebuje u mężczyzn takich cech, tylko kwestia tego jak się to u Ciebie przejawia.
A ja myślę, że problem wcale nie tkwi w tym, że jesteś romantyczny, czuły i wrażliwy.
4 2016-07-03 19:42:51 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-07-03 19:43:51)
Tak, musi.
Większość ludzi lubi słodycze, ale jak ktoś ma ochotę na coś słodkiego to kupuje czekoladę, landrynki czy ciastka, a nie kilogram cukru...
A ja myślę, że problem wcale nie tkwi w tym, że jesteś romantyczny, czuły i wrażliwy.
Polać temu Panu!
Jacenty89 ciągle się pod Tobą podpisuje
Autorze, poszukaj cech które Twoim zdaniem mogą odtrącać kobiety od Twojej osoby...tandetny romantyzm jest odrzucający mógłbyś nam coś konkretniej opowiedzieć, bo trudno wywnioskować coś z tego pytania, a diabeł tkwi w szczegółach
Jacenty89 napisał/a:A ja myślę, że problem wcale nie tkwi w tym, że jesteś romantyczny, czuły i wrażliwy.
Polać temu Panu!
Szanowna Pani pić samemu to czysty alkoholizm :-D
Autorze, poszukaj cech które Twoim zdaniem mogą odtrącać kobiety od Twojej osoby...tandetny romantyzm jest odrzucający
mógłbyś nam coś konkretniej opowiedzieć, bo trudno wywnioskować coś z tego pytania, a diabeł tkwi w szczegółach
Najwyższy czas przestać, bo dociągniemy tak do intercyzy :-P
Autorze, poszukaj cech które Twoim zdaniem mogą odtrącać kobiety od Twojej osoby...tandetny romantyzm jest odrzucający
mógłbyś nam coś konkretniej opowiedzieć, bo trudno wywnioskować coś z tego pytania, a diabeł tkwi w szczegółach
Właśnie o to mi poniekąd chodziło. Romantyzm w wykonaniu sztampowym i przewidywalnym dla mnie jest po prostu głupi. Podobnie jest z wrażliwością. Facet musi być wrażliwy na moje potrzeby, emocje, ale nie może być przez to w codziennym życiu histeryzującą z byle powodu ciapą. Z czułością to samo - co innego okazywać komuś swoje uczucia, a co innego zagłaskiwać kogoś na śmierć.
10 2016-07-03 20:19:10 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-07-03 20:22:20)
dlaczego romantyczny, czuły i wrażliwy facet musi być sam? Czy w dzisiejszych czasach tradycyjne wartosci nie sa juz doceniane przez kobiety?
Tradycyjny facet nie jest wrażliwy ani romantyczny. Przeprowadzono badania jakiego faceta
Polki poszukują no i musisz nad sobą jeszcze dużo popracować, żeby podnieść swoje szanse.
Polki nie tylko chcą, aby ich partner miał dobrą pracę, ale żeby także był interesujący, równie sprawny i męski, jak na początku związku - zauważają eksperci. Czy tę tendencję widzą też panowie? "Kobiety zatraciły umiar" - odpowiada Wojciech Brzozowski, mistrz windsurfingu.
Renata Kim: Podobają sie panu wyemancypowane Polki?
Wojciech Brzozowski*: Szczerze mówiąc, nie za bardzo. Kobiety stały się ostatnio tak pewne siebie, że zatraciły swoją kobiecość i skromność, a także umiar.
Co konkretnie ma pan im do zarzucenia?
Przede wszystkim to, że mają zbyt wygórowane wymagania. I nawet wiem, dlaczego tak jest. Kobiety, które są z natury bardziej podatne na wpływy od mężczyzn, oglądają reklamy i hollywoodzkie filmy, w których życie jest przepiękne: obfite, bogate, szczęśliwe, zdrowe, a wszyscy zarabiają krocie i potem wydają te pieniądze lekką ręką. Naoglądawszy się takich lukrowanych obrazków Polki oczekują potem takiego samego, reklamowo-hollywoodzkiego poziomu życia. I niestety oczekują tego od mężczyzn. Nie zdają sobie sprawy, że dojście do takiego poziomu wymaga gigantycznej pracy. Polki bardzo wysoko podniosły nam poprzeczkę. Wymagają, żeby ich partner był wykształcony, żeby miał świetną pracę i doskonale zarabiał. A przy tym powinien być błyskotliwy i sympatyczny.
BTW: Tak wygląda Wojciech Brzozowski ze swoją kobietą.
No a tak wygląda idealny facet.
Badania przeprowadziły instytuty badawcze Milward-Brawn i OBOP na polecenie magazynu „Playboy”. Okazuje się, że większość Polek marzy o wysokim, szczupłym, krótkowłosy, ogolonym brunecie, koniecznie bez tatuaży i kolczyków. Idealny partner powinien być czuły, cierpliwy i pracowity.
Pracowitość nie ma natomiast znaczenia w sondażu przeprowadzonym przez firmę badawczą OBOP. Od pracowitości ważniejsza jest bowiem dla pań sytuacja materialna pana. Nie jest ważne co robi, byle miałby z tego pieniądze - informuje luxclub.pl.
To dopiero początek interesujących informacji… Okazuje się, że panie mają bardzo sprecyzowane preferencje, bo już na wstępie podziękowały politykom, naukowcom, wynalazcom i artystom. Na liście poszukiwanych zawodów znalazł się żołnierz (najlepiej komandos), biznesmen, projektant mody i fryzjer.
Długość penisa niby nie ma znaczenia, ale kiedy poproszono o sprecyzowanie wymiarów tego "nieznaczącego drobiazgu", najczęściej podawały uwaga: około 20 cm.
Respondentki wyraźnie określiły również zarobki idealnego pana z Polski - powinien on zarabiać około 10 tysięcy złotych, z czego 68 % musi wydawać na swoją kobietę, a drugie tyle na dom. Co ciekawe, według sondażu Millward-Brown, żadna z pań nie poparła inwestowania pieniędzy w firmę - donosi luxclub.pl.
Idealny facet ma w garażu Audi, BMW, Mercedesa lub Volvo, nie jeździ na rowerze, za to często podróżuje razem z partnerką. Nie żałuje pieniędzy na kwiaty, biżuterię, markowe perfumy.
Ponadto pływa, lubi majsterkować, dba o wygląd, nosi stylowe ubrania, jest mięsożerny oraz – jednocześnie wrażliwy i niezbyt refleksyjny - informuje luxclub.pl.
BTW2. Badania przeprowadzono w 2012 więc musisz wziąć pod uwagę inflację
alpha-welt napisał/a:dlaczego romantyczny, czuły i wrażliwy facet musi być sam? Czy w dzisiejszych czasach tradycyjne wartosci nie sa juz doceniane przez kobiety?
Tradycyjny facet nie jest wrażliwy ani romantyczny. Przeprowadzono badania jakiego faceta
Polki poszukują no i musisz nad sobą jeszcze dużo popracować, żeby podnieść swoje szanse.Polki nie tylko chcą, aby ich partner miał dobrą pracę, ale żeby także był interesujący, równie sprawny i męski, jak na początku związku - zauważają eksperci. Czy tę tendencję widzą też panowie? "Kobiety zatraciły umiar" - odpowiada Wojciech Brzozowski, mistrz windsurfingu.
Renata Kim: Podobają sie panu wyemancypowane Polki?
Wojciech Brzozowski*: Szczerze mówiąc, nie za bardzo. Kobiety stały się ostatnio tak pewne siebie, że zatraciły swoją kobiecość i skromność, a także umiar.Co konkretnie ma pan im do zarzucenia?
Przede wszystkim to, że mają zbyt wygórowane wymagania. I nawet wiem, dlaczego tak jest. Kobiety, które są z natury bardziej podatne na wpływy od mężczyzn, oglądają reklamy i hollywoodzkie filmy, w których życie jest przepiękne: obfite, bogate, szczęśliwe, zdrowe, a wszyscy zarabiają krocie i potem wydają te pieniądze lekką ręką. Naoglądawszy się takich lukrowanych obrazków Polki oczekują potem takiego samego, reklamowo-hollywoodzkiego poziomu życia. I niestety oczekują tego od mężczyzn. Nie zdają sobie sprawy, że dojście do takiego poziomu wymaga gigantycznej pracy. Polki bardzo wysoko podniosły nam poprzeczkę. Wymagają, żeby ich partner był wykształcony, żeby miał świetną pracę i doskonale zarabiał. A przy tym powinien być błyskotliwy i sympatyczny.
BTW: Tak wygląda Wojciech Brzozowski ze swoją kobietą.No a tak wygląda idealny facet.
Badania przeprowadziły instytuty badawcze Milward-Brawn i OBOP na polecenie magazynu „Playboy”. Okazuje się, że większość Polek marzy o wysokim, szczupłym, krótkowłosy, ogolonym brunecie, koniecznie bez tatuaży i kolczyków. Idealny partner powinien być czuły, cierpliwy i pracowity.
Pracowitość nie ma natomiast znaczenia w sondażu przeprowadzonym przez firmę badawczą OBOP. Od pracowitości ważniejsza jest bowiem dla pań sytuacja materialna pana. Nie jest ważne co robi, byle miałby z tego pieniądze - informuje luxclub.pl.
To dopiero początek interesujących informacji… Okazuje się, że panie mają bardzo sprecyzowane preferencje, bo już na wstępie podziękowały politykom, naukowcom, wynalazcom i artystom. Na liście poszukiwanych zawodów znalazł się żołnierz (najlepiej komandos), biznesmen, projektant mody i fryzjer.
Długość penisa niby nie ma znaczenia, ale kiedy poproszono o sprecyzowanie wymiarów tego "nieznaczącego drobiazgu", najczęściej podawały uwaga: około 20 cm.
Respondentki wyraźnie określiły również zarobki idealnego pana z Polski - powinien on zarabiać około 10 tysięcy złotych, z czego 68 % musi wydawać na swoją kobietę, a drugie tyle na dom. Co ciekawe, według sondażu Millward-Brown, żadna z pań nie poparła inwestowania pieniędzy w firmę - donosi luxclub.pl.
Idealny facet ma w garażu Audi, BMW, Mercedesa lub Volvo, nie jeździ na rowerze, za to często podróżuje razem z partnerką. Nie żałuje pieniędzy na kwiaty, biżuterię, markowe perfumy.
Ponadto pływa, lubi majsterkować, dba o wygląd, nosi stylowe ubrania, jest mięsożerny oraz – jednocześnie wrażliwy i niezbyt refleksyjny - informuje luxclub.pl.
A ile wynosi inflacja przy długości penisa po 4 latach, bo nie wiem czy zacząć się martwić...
Jak dobrze, że ja nie zaliczam się do tej zaszczytnej kategorii "większości Polek" I nie mam tak kretyńskich wymagań.
Jak ktoś chce się utwierdzić w przekonaniu, że świat się kończy, to proponuję obejrzeć to:
https://www.youtube.com/watch?v=eRKTtl8iMPE
Laska ma kompletną szajbę.
Są bardzo doceniane. Tylko trzeba trafić najpierw na odpowiednią kobietę która to zauważy i doceni przede wszystkim. Tradycyjne wartości są bardzo doceniane i ogólnie są cały czas na topie Nic na siłę, kiedyś trafisz na kobietę dla której będzie to najważniejsze.
Uwielbiam, jak partner zachowuje się wobec mnie czule i romantycznie, ale jeżeli do opisu swojej osoby, ze wszystkich możliwych opcji użyłby takich właśnie epitetów, to chyba nie byłabym zainteresowana znajomością.
Są doceniane jak najbardziej.:)
Ale ja czuje, że akurat w tym konkretnym przypadku wygląda mi to na ciepłe kluchy - dlatego brak zainteresowania ze strony kobiet.
Uwielbiam, jak partner zachowuje się wobec mnie czule i romantycznie, ale jeżeli do opisu swojej osoby, ze wszystkich możliwych opcji użyłby takich właśnie epitetów, to chyba nie byłabym zainteresowana znajomością.
No właśnie. Kiedyś miał do mnie pretensje (że nie chcę się z nim spotykać) koleś, który stwierdził, że jest spokojnym, normalnym chłopakiem. Ja mu odpowiedziałam, że ani spokój, ani normalność to nie jest to, czego szukam A przecież tak naprawdę każdy czasem chce trochę normalności i spokoju. Tylko, że jeżeli to są dwie najważniejsze zdaniem faceta cechy, które go określają, no to mnie się jawi jako nijaki nudziarz.
dlaczego romantyczny, czuły i wrażliwy facet musi być sam?
A dlaczego zrównujesz "romantyczny, czuły i wrażliwy" z "normalny"?
Dla mnie normalny to: inteligentny, godny zaufania, troskliwy, zaradny, silny facet.
Romantyczny, czuły i wrażliwy to - wg mnie - ciepłe kluchy.
No a tak wygląda idealny facet.
Badania przeprowadziły instytuty badawcze Milward-Brawn i OBOP na polecenie magazynu „Playboy”. Okazuje się,, że większość Polek marzy o wysokim, szczupłym, krótkowłosy, ogolonym brunecie, koniecznie bez tatuaży i kolczyków. Idealny partner powinien być czuły, cierpliwy i pracowity .
No i znow sie okazalo, ze odbiegam od normy
Moj ideal jest nizszy ode mnie, ma tendencje do tycia, nie lubi sie golic, jest artysta, a nie komandosem, jest wegetarianinem, nie pali, nie pije (a ostatnio nawet nie bzyka:D)
Moze za dlugo w Polsce nie mieszkam?...
No i znow sie okazalo, ze odbiegam od normy
![]()
Moj ideal jest nizszy ode mnie, ma tendencje do tycia, nie lubi sie golic, jest artysta, a nie komandosem, jest wegetarianinem, nie pali, nie pije (a ostatnio nawet nie bzyka:D)
Moze za dlugo w Polsce nie mieszkam?...
![]()
Oooo, a skąd Ty wiesz, że nie bzyka się Pan Pączuś?
Bo ostatnio w jednym z wywiadow wymksnęlo mu sie cos na ten temat
Bo ostatnio w jednym z wywiadow wymksnęlo mu sie cos na ten temat
Haha.
Nie mogę
Żeby nie było, że ja ciągle nie na temat, to coś napiszę wreszcie na temat.
Autorze dla każdego słowo "normalny" będzie oznaczało coś innego.
Jest to pojęcie względne.
Charakter, sposób bycia nie są jedynymi wyznacznikami do stworzenia związku z kimś.
22 2016-07-29 18:32:50 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-07-29 18:41:02)
Jak dobrze, że ja nie zaliczam się do tej zaszczytnej kategorii "większości Polek"
I nie mam tak kretyńskich wymagań.
Jak ktoś chce się utwierdzić w przekonaniu, że świat się kończy, to proponuję obejrzeć to:
https://www.youtube.com/watch?v=eRKTtl8iMPELaska ma kompletną szajbę.
Laska chodzi na randki z PITem i testem IQ i prosi o przedstawienie wyciągu z KRS lub Ceidg
To taki pragmatyczny romantyzm - podobno znak naszych czasów...
\Respondentki wyraźnie określiły również zarobki idealnego pana z Polski - powinien on zarabiać około 10 tysięcy złotych, z czego 68 % musi wydawać na swoją kobietę, a drugie tyle na dom. Co ciekawe, według sondażu Millward-Brown, żadna z pań nie poparła inwestowania pieniędzy w firmę - donosi luxclub.pl.
Hmmm... Ciekawe skąd ten pogląd że panie z reguły kiepsko sobie radzą z matematyką
95% kobiet potrzebuje sponsora, czyli prostytucja, a miłość nic dla nich nie znaczy. Społeczeństwo jest chore i nie różni się od zwierząt.