Zazdrość mężczyzny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość mężczyzny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

Temat: Zazdrość mężczyzny

WoduWitajcie .  Mam pewien problem od roku jestem z mężczyzną. Robi mi wyrzuty ze idąc ulicą spojrze się na jakiegoś mężczyznę. Mówi wtedy ze najpewniej  mi się podoba itp. Nie ma do mnie zaufania. Nigdy nie usłyszałam od niego ze mnie kocha. Chodź ja powtarzam to ciągle. Owszem mówi mi ze zależy mu na mnie itp. Nawet czasem jeżeli mowie ze go kocham on twierdzi ze kłamie. Nie raz już usłyszałam ze mi nie ufa. Nie dałam mu nigdy powodu ku temu. Moje przekonania a nawet przysięgi nic nie dają. Nie szkoda wiem jak z nim już o tym rozmawiać. Nie chce takiego związku bo to bardzo męczące dla mnie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość mężczyzny

Ptoblem leży w nim samym jest prawdopodobnie związany z niską samooceną ew jego przeszłością jeżeli naprawdę chcesz kontynuować tą znajomość namów go na wizyte u psychologa pedagoga

3 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-07-03 13:02:36)

pistacje1996 napisał/a:

WoduWitajcie .  Mam pewien problem od roku jestem z mężczyzną. Robi mi wyrzuty ze idąc ulicą spojrze się na jakiegoś mężczyznę. Mówi wtedy ze najpewniej  mi się podoba itp. Nie ma do mnie zaufania. Nigdy nie usłyszałam od niego ze mnie kocha. Chodź ja powtarzam to ciągle. Owszem mówi mi ze zależy mu na mnie itp. Nawet czasem jeżeli mowie ze go kocham on twierdzi ze kłamie. Nie raz już usłyszałam ze mi nie ufa. Nie dałam mu nigdy powodu ku temu. Moje przekonania a nawet przysięgi nic nie dają. Nie szkoda wiem jak z nim już o tym rozmawiać. Nie chce takiego związku bo to bardzo męczące dla mnie

Wiem, głupie pytanie, ale i tak je zadam: za co właściwie tak go kochasz?

4

Za to,że jest może?

5

majkaszpilka napisał/a:

Za to,że jest może?

Ano może tak. I jak tu nie kochać za takie coś! big_smile

6

Kochać...ile wlezie.
Niech sie tam Szekspir w grobie nie przewraca...być albo nie być....
Albo w druga mańkę...tkwić,albo nie tkwić.No big_smile

7

Ja dodam jeszcze parę wariacji:
Ufać, albo nie ufać...
Upokarzać się, albo nie upokarzać...

8

Nie zapominajmy Klio, o przysięgach.
To również jest ważne....

9

No tak. Wątpliwość: przysięgać, czy nie przysięgać została już tu rozwiana. Przysięgi już były. Brakuje jeszcze czołgania się po ziemi i ordaliów, a i tu nie jestem pewna czy zasłuży na zaufanie. Będzie trudno, bo skurczybyk kwardy jest!

10

To co by tu wymyślić,no?
Może dobrowolne zamknięcie się w wieży (ewentualnie domu),koniecznie z pasem cnoty i zaklejonymi oczami.No i chyba z taką maska na twarzy, jak miał Hannibal Lecter...you know what I mean?? tongue
Wszystko w celach bezpieczeństwa ofkors i dla budowy tegoż zaufania.

11

Odgrodzi się od świata zewnętrznego i częściowo, zaznaczam: częściowo to pomoże. Ja tam bym jej jeszcze nie do końca ufała. Bo co z myślami?! Co jeśli zdradza mentalnie? Jeśli w głowie jej inni mężczyźni?
Jak to wytępić i zaufać? Hę?

12

Proponuje trepanację czaszki, podobno działa ;-)

13

No i jest rozwiązanie! Wspólnymi siłami doszliśmy do wniosku, że najlepszym sposobem na wzbudzenie zaufania będzie: odseparowanie się od świata zewnętrznego oraz operacja na otwartym mózgu.
A potem już będzie sama miłość i 100% zaufania. Powodzenia!

14

I nie przejmuj się pieniędzmi. NFZ refunduje dla takich przypadków jak Ty.

15

Ok usmialam się strasznie wink  a tak na poważnie to co radzicie?  Może powinnam pokazać mu wasze   odpowiedzi i coś mu zaswita ze to jest wręcz śmieszne?  big_smile

16

pistacje, polecam kurs machania, wtedy bez żalu pomachasz mu na pożegnanie.
Nie wiem, kto ten kurs wymyślił, ale bardzo mi się podoba big_smile

17

Poka mu,poka big_smile

Może dotrze do niego,jakim jest debilem...no chyba,że wcześniej,jak wspomniała Adi,pomachasz mu na drogę big_smile

18

haha big_smile owszem pokaże smile może to przemówi mu do rozsądku ze nie w głowie mi inni smile po trudnych 2 związkach i przeżyciach jak na moj młody wiek CHCE powaznego odpowiedzialnego KOCHAJĄCEGO i .... MĄDREGO mężczyznę ...który słucha tego co do niego mowie jak i ufa mi i wierzy smile

19

jak mu tak powiesz  to chyba sam zrozumie, że nie jego chcesz i Cię wyręczy w machaniu  wink

20

juz nie raz tak powiedziałam ...ba ciągle to powtarzam zeby nauczył sie mnie słuchać tego co i jak mowie smile i wcale nie chce mu machać smile chce rozwiązać ten problem .Bo gdy jeszcze raz uslysze ze patrze na kogoś bo mi sie podoba to chyba (cenzura) mnie strzeli big_smile

21

pistacje, a czy Ty w ogole czujesz, że on Cię kocha?

22

nigdy mi nie powiedział ze mnie kocha ....hmmm czy czuje ze mnie kocha ....czuje ze jestem dla niego ważna itp ale wydaje mi sie  ze jednak nie kocha ...moze teraz sprobuje to wytlumaczyc a raczej jego ...może nie kazdy odrazu czuje miłość i jest w stanie powiedzieć ze kocha ...moze potrzebuje wiecej czasu

Może potrzebuje, ale czy po roku powinno Cię to dalej interesować?

24 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-07-04 19:05:09)

pistacje... jak nie czujesz z jego strony miłości, to prawdopodobnie jej nie ma. Takie rzeczy się odczuwa, zwłaszcza po roku bycia razem.
Musisz go bardzo mocno kochać, skoro jesteś taka zdeterminowana, aby z nim być.
A na miłość nie ma ponoć lekarstwa wink

25

mam nadzieje ze w koncu zrozumie ile dla mnie znaczy i skonczy wymyslać te wszystkie bzdury . Co do mojego uczucia , nigdy nikogo tak bardzo i wyjątkowo  nie kochałam jak jego .  smile

pistacje1996 napisał/a:

mam nadzieje ze w koncu zrozumie ile dla mnie znaczy i skonczy wymyslać te wszystkie bzdury . Co do mojego uczucia , nigdy nikogo tak bardzo i wyjątkowo  nie kochałam jak jego .  smile

Klasyka gatunku.
On ma zrozumieć a Ty nigdy nikogo jak jego.

A ile Ty znaczysz dla niego?

27

pistacje1996 napisał/a:

Szkoda mi takich kobiet jak Ty.

28 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-07-04 20:48:22)

pistacje1996 napisał/a:

haha big_smile owszem pokaże smile może to przemówi mu do rozsądku ze nie w głowie mi inni smile po trudnych 2 związkach i przeżyciach jak na moj młody wiek CHCE powaznego odpowiedzialnego KOCHAJĄCEGO i .... MĄDREGO mężczyznę ...który słucha tego co do niego mowie jak i ufa mi i wierzy smile

Po dwóch trudnych związkach weszłaś w trzeci. To już jest schemat, którego istnienie trzeba sobie uświadomić, następnie poszukać jego źródeł, aby wyjść ze schematu, po to by czwarty związek był już "łatwy".

pistacje1996 napisał/a:

nigdy mi nie powiedział ze mnie kocha ....hmmm czy czuje ze mnie kocha ....czuje ze jestem dla niego ważna itp ale wydaje mi sie  ze jednak nie kocha

I na przekór temu dążysz ze wszystkich sił aby pokochał. Rok nie starczył na to, ale a nóż za 10 lat będziesz najszczęśliwszą kobietą pod słońcem... wink
A teraz obudź się i spójrz prawdzie w oczy. Nie kocha Cię, a Tobie się wydaję, że jeżeli "staniesz na głowie", to Ciebie pokocha i to jak! To nie może być taka zwykła miłość! Wydaje Ci się, że po przejściu takiej próby czeka Cię tysiąckrotna nagroda i miłość jakiej świat nie widział. Kluczem tu jest: wydaje Ci się...
Na normalną i spokojną miłość gotowa nie jesteś. Potrzebny Ci wielki test, surwiwal na drodze do szczęścia, pokonywanie wielkich przeciwności, bo inaczej wszystko byłoby takie nudne i trywialne. Kochaj go więc dalej "tak bardzo i wyjątkowo" za to, że on Ciebie nie kocha.
O zaufaniu zapomnij, bo jesteś dla niego jedynie i aż "ważna". Należysz do zestawu rzeczy jakimi się otacza i nie chce się dzielić. Rzecz sama nie myśli, więc trzeba samemu zadbać o stan posiadania. To, że rzecz czuje nie sprawi, że on tę rzecz pokocha i rzeczy zaufa. Rzeczom nie przysługuje takie prawo.

29

Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

A mi nie tongue
Poza tym są potrzebne bo biorą na siebie już tych najbardziej beznadziejnych kolesi smile

30

nie zrezygnuje z niego bo pojawiło sie pare problemów . Rozmawiałam z nim powiedziałam ze mi taki 'zwiazek' nie odpowiada . namówiłam go na wizyte u psychologa smile  i nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze traktuje mnie jak rzecz .

31

pannapanna napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

A mi nie tongue
Poza tym są potrzebne bo biorą na siebie już tych najbardziej beznadziejnych kolesi smile

Akurat z tym drugim zdecydowanie się zgadzam ;-)

32

pistacje1996 napisał/a:

nie zrezygnuje z niego bo pojawiło sie pare problemów . Rozmawiałam z nim powiedziałam ze mi taki 'zwiazek' nie odpowiada . namówiłam go na wizyte u psychologa smile  i nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze traktuje mnie jak rzecz

skoro czujesz, ze to milosc zycia, to walcz, mloda jestes, pelna zapalu i determinacji... Nic Cie nie zniecheci. Ma to swoje plusy i minusy :-)
Powodzenia smile

33

Mój ON nie jest złym mężczyzną ...ma swoje zalety i wady smile jak kazdy z nas . Po prostu potrzebuje osoby która nim pokieruje i przetłumaczy ze tak sie nie da żyć . Te wady są do usunięcia i bede walczyć by zrozumiał ze robi zle;) i aby nasz związek obył sie bez takich problemów wink

34

pistacje1996 napisał/a:

Mój ON nie jest złym mężczyzną ...ma swoje zalety i wady smile jak kazdy z nas . Po prostu potrzebuje osoby która nim pokieruje i przetłumaczy ze tak sie nie da żyć . Te wady są do usunięcia i bede walczyć by zrozumiał ze robi zle;) i aby nasz związek obył sie bez takich problemów wink

Kolejna Matka Teresa, która do ostatniej kropli swojej krwi będzie walczyła, żeby zmienić faceta. Życzę powodzenia, chociaż wiem, że na nic się to zda.

35

Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

Kolejna Matka Teresa, która do ostatniej kropli swojej krwi będzie walczyła, żeby zmienić faceta. Życzę powodzenia, chociaż wiem, że na nic się to zda.

skąd wiesz ze nie da ? smile jeżeli zależy i bedzie dalej mu zależało na mnie to owszem da smile

36 Ostatnio edytowany przez Byla_Narzeczona (2016-07-05 14:11:53)

pistacje1996 napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

skąd wiesz ze nie da ? smile jeżeli zależy i bedzie dalej mu zależało na mnie to owszem da smile

Nie ma to jak mieć 20 lat i swoje ideały wink Pamiętaj tylko, aby się w tym nie zatracić, nie ignorować czerwonych lampek i na czas wiać. Niektórych ludzi zwyczajnie nie da się "naprawić".

37

Byla_Narzeczona napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

Nie ma to jak mieć 20 lat i swoje ideały wink Pamiętaj tylko, aby się w tym nie zatracić, nie ignorować czerwonych lampek i na czas wiać. Niektórych ludzi zwyczajnie nie da się "naprawić".

Jasne masz racje wink Co nieco wiem juz o życiu jak i o trudnych związkach wink ale jednak zaparcie postawie na swoim i zrobie wszystko żeby polepszyć nasz związek wink

38

pistacje1996 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

Jasne masz racje wink Co nieco wiem juz o życiu jak i o trudnych związkach wink ale jednak zaparcie postawie na swoim i zrobie wszystko żeby polepszyć nasz związek wink

Aż łezkę uroniłem jak sobie przypomniałem jak ja kilka lat temu byłem taki młody, nieskażony życiowymi doświadczeniami i tym forum ;-)  A potem dupa i serce bolą jak cholera, życzę Ci tylko żebyś potrafiła z tego wyjść bez większego szwanku.

39

Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

Aż łezkę uroniłem jak sobie przypomniałem jak ja kilka lat temu byłem taki młody, nieskażony życiowymi doświadczeniami i tym forum ;-)  A potem dupa i serce bolą jak cholera, życzę Ci tylko żebyś potrafiła z tego wyjść bez większego szwanku.

Dziękuje smile ale mimo to mam nadzieję ze to nie bedzie konieczne wink i damy wspólnie rade wink jeżeli nie to trudno , życie toczy sie dalej . Moim minusem jest ze z łatwością przychodzą mi rozstania big_smile troche doła złapie ale poza tym wszystko ok big_smile hahahaha smile narazie czeka nas wizyta u psychologa wink zobaczymy jak pozniej sprawy sie potoczą smile

40

pistacje1996 napisał/a:

Skoro nie chcesz takiego "związku" to dlaczego "w nim jesteś?"

41

pistacje1996 napisał/a:

Skoro wiesz czego chcesz , to go szukaj.

42

pistacje1996 napisał/a:

juz nie raz tak powiedziałam ...ba ciągle to powtarzam zeby nauczył sie mnie słuchać tego co i jak mowie smile i wcale nie chce mu machać smile chce rozwiązać ten problem .Bo gdy jeszcze raz uslysze ze patrze na kogoś bo mi sie podoba to chyba (cenzura) mnie strzeli big_smile

rozwiązaniem jest papa dla tego Pana

43

pannapanna napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

A mi nie tongue

nie popieram, one uczą kolesi jak znieważać kobiety.

44 Ostatnio edytowany przez Bulka (2016-07-06 01:40:00)

adiaphora napisał/a:
pistacje1996 napisał/a:

nie zrezygnuje z niego bo pojawiło sie pare problemów . Rozmawiałam z nim powiedziałam ze mi taki 'zwiazek' nie odpowiada . namówiłam go na wizyte u psychologa smile  i nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze traktuje mnie jak rzecz

skoro czujesz, ze to milosc zycia, to walcz, mloda jestes, pelna zapalu i determinacji... Nic Cie nie zniecheci. Ma to swoje plusy i minusy :-)
Powodzenia smile

]do upadłego, aż skonczysz zgorzkniała i stara z gromadą nieszczęsliwych dzieci. Może choć psycholodzy zarobią jeśli będą chciały przerwać ten przeklęty krąg smile Czas spać, SZKODA PRĄDU.

45

Bulka napisał/a:
pannapanna napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

A mi nie tongue

nie popieram, one uczą kolesi jak znieważać kobiety.

Jak ktoś nie będzie chciał znieważać to nawet największa desperatka nic nie da.

46

Po co walczyć o kogoś, kto nie okazuje uczucia, jest chorobliwie zazdrosny i generalnie nie zasługuje na to żeby o niego walczyć, a co najwyżej żeby mu dać kopa w dupę na rozpęd?
Potem będzie płacz, że zmarnowane 25 lat życia w związku bez miłości.

47

majkaszpilka napisał/a:

Kochać...ile wlezie.

Hahhahahaha
Dobre......

48

weź znajdź innego wink

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź