Cześć wam, zwracam się do was z ogromnym pytaniem. Ja to ja więc jak to ja musiałam być uparta i spróbować inny kolor na moich ciemnych włosach. Kolor był bordowy i miałam odrosty. Wiadomo co wyszło, odrosty ładnie się zafarbowały. I mniej więcej wyglądam teraz tak, że góra jest czerwona a dół włosów nadal ciemny. Nie wygląda to za fajnie ani estetycznie, trochę jak czerwone odrosty. Farbowałam się we wtorek i czy po tak krótkim czasie mogę znów nałożyć farbę. Wiem, że włosy się niszą, no ale nie mogę wyjść do ludzi bo to wygląda strasznie dlatego pytam czy nie bd miało to jakiś poważnych konsekwencji jeśli zafarbuje je ponownie na ciemno po np. 3 4 dniach ? Prosze doradźcie, może któraś z was farbowała tak włosy ?
Sama to sie juz lepiej nie baw
Najlepiej udaj się do jakiegos dobrego fryzjera, żeby Ci doradził. Sama już nic nie rób z włosami bo je popalisz...
Zdecydowanie odradzam ponowne farbowanie włosów w tak krótkim odstępie czasowym od poprzedniego. Jeśli chcesz przyciemnić bordowy odrost, to lepiej tymczasowo ratować się szamponem koloryzującym, a farbowanie powtórzyć nie wcześniej, jak za jakieś dwa tygodnie.
Mam jeszcze pytanie - jaką farbę zastosowałaś? To też jest istotna informacja.