Hemoroidy a seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Hemoroidy a seks

To jest bardzo krępujący dla mnie temat. Mam hemoroidy odkąd pamiętam - będąc dzieckiem miałam duże problemy z wypróżnianiem i wydaje mi się, że z tego powodu mam naprawdę widoczne żylaki odbytu.

Oczywiście stanowią dla mnie ogromny problem, jeśli chodzi o seks. Nie chodzi o seks analny (nigdy nie próbowałam i raczej nie zamierzam, tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, jak wygląda mój odbyt). Zawsze staram się to ukryć przed partnerem np. nie dając sobie lizać miejsc intymnych przy dziennym świetle (jeden kiedyś zauważył - no bo przecież na dłuższą metę nie da się z tym kryć - i zupełnie nie miał z tym problemu). Przyznam, że to mnie BARDZO ogranicza i nie chcę robić wielu rzeczy, które normalnie bym robiła, np. seks od tyłu za dnia - co prawda ostatnio z partnerem spróbowaliśmy, nic nie mówił (ogólnie jeszcze nie wspominał, że to zauważył, ale może po prostu nie wie jak to powiedzieć). Z drugiej strony ostatnio zapytał o seks analny, co mogłoby oznaczać, że jednak nie zauważył stanu mojej pupy.

Pamiętam, jak jeszcze będąc dziewicą leczyłam się u różnych gastrologów i jeden (bardzo delikatnie i z zawstydzeniem, nie wprost) zapytał, czy uprawiałam seks analny. Inny lekarz stwierdził, że skoro mi one nie przeszkadzają (nic mnie nie boli itd), to nie ma co tego ruszać i usuwać. Pielęgniarka, która musiała mnie trochę obejrzeć mocno się zdziwiła, że tak młoda dziewczyna (wówczas miałam 18 lat) ma taki problem.

Prawdopodobnie jednak zdecyduję się na zabieg i choć różne rzeczy w życiu już przeżyłam (np. podczas leżenia w szpitalu), to ta przeraża mnie niesamowicie.

Mam też pytanie do pań (szczególnie młodszych), które mają hemoroidy oraz panów, które kobiety mają te żylaki. Czy macie z tym problem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Hemoroidy a seks

Cześć, też mam hemoroidy (wprawdzie zaczątek), ale nieźle się strachu najadłam. Nie przeszkadzają mi zupełnie we współżyciu. Moim zdaniem za bardzo się tym przejmujesz i przez to nie możesz w pełni cieszyć się seksem. Jeśli jesteś długo ze swoim partnerem i on akceptuje Cię całkowicie, to powinnać spojrzeć na siebie, tak jak on widzi Ciebie. smile Nie ma lepszego lekarstwa. Pozdrawiam i łączę się w bólu. tongue

3

co prawda hemoroidów nie mam, ale gdybym miała to na pewno byłby to dla mnie duży problerm estetyczny i ja Cie rozumiem, że źle się czujesz, bo powiedzmy sobie szczerze - hemoroidy na wierzchu to nie korale na szyi, więc ozdobą nie są, przeciwnie, wyglada to nieestetycznie. Hemoroidy jak nabardziej się leczy i usuwa bo to żadna przyjemność chodzić z guzami wystającymi z tyłka a co dopiero pokazywać je w sytuacji intymnej. Nie bardzo rozumiem dlaczego dotąd ich nie usunęłaś. To jest krotki, prosty zabieg. Miałabyś komfort, zamiast stresu i kompleksów.

4

Myślę, że nie ma się czego wstydzić bo hemoroidy to nic innego jak żylaki. Są w dużej mierze dziedziczne, więc mogą się pojawiać w młodym wieku. Ale zastanawia mnie jedno, dlaczego się z tym godzić? Nie spotkałam się  jeszcze z czymś takim. Miałam hemoroidy 2 razy, zawsze w ciąży i zawsze robiłam wszystko, żeby się ich pozbyć. Wydaje mi się, że to jest po prostu niezdrowe.

5

Ja mam i przeszkadza mi to. Zamierzam poddać się zabiegowi ale mi z tym schodzi, jakoś nie mogę się wziąć, może jak będę miała więcej czasu, tak sobie mówię. Ja mam jeden, duży guzek, który właściwie mi nie przeszkadza, tylko o względy estetyczne chodzi. Kiedyś gin zwrócił na to uwagę, powiedział że to hemorodidy chociaż ja sama nie myślalam że to to bo żadnych objawów typowych nie mam.

6

Czy ten wątek to reklama operacyjnego usuwania hemoroidów? Była już labioplastyka, gotowanie pochwy laserem Mona Lisa Touch. Teraz to. Poczytajcie o powikłaniach pooperacyjnych. Się wam odechce.

7

To ja jeszcze dołożę swoje trzy grosze smile Są jeszcze metody Milligana i Morgana, Longo, podwiązywanie i kto wie co jeszcze smile A po takiej operacji rzeczywiście nie koniec problemów...

8

Soogie napisał/a:

Ja mam i przeszkadza mi to. Zamierzam poddać się zabiegowi ale mi z tym schodzi, jakoś nie mogę się wziąć, może jak będę miała więcej czasu, tak sobie mówię. Ja mam jeden, duży guzek, który właściwie mi nie przeszkadza, tylko o względy estetyczne chodzi. Kiedyś gin zwrócił na to uwagę, powiedział że to hemorodidy chociaż ja sama nie myślalam że to to bo żadnych objawów typowych nie mam.

Hemoroidy na początku mogą nie dawać objawów. Ja np. (wstyd się przyznać) nie wiedziałam że mam hemoroidy po ciąży, bo myślałam, że to rany się goją i tak boli sad Lepiej zacznij coś z tym robić, żeby nie zaczęło pękać  i boleć, wtedy to już nie ma żartów sad

9

Aha, a jesteś pewna, że od razu zabieg jest Ci potrzebny. Podobno to i tak nie daje gwarancji, że nie wrócą. Może spróbuj dietą, ziołami, lekami...

10

Więcej ćwicz, mniej siedzieć, nie chodzić pod nóż, póki to nie będzie konieczne i się nie przejmować. mężczyzna któremu zależy nie przejmuje się takimi drobiazgami.

BTW. Podobno seks analny pomaga na hemoroidy.

11 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-04 20:24:37)

Ferreus somnus napisał/a:

Więcej ćwicz, mniej siedzieć, nie chodzić pod nóż, póki to nie będzie konieczne i się nie przejmować. mężczyzna któremu zależy nie przejmuje się takimi drobiazgami.

BTW. Podobno seks analny pomaga na hemoroidy.

Serio?! To mógł tylko facet napisać smile smile smile Wiesz co to są hemoroidy, zwłaszcza te zewnętrzne? Zobacz sobie choćby w google na obrazki, albo poczytaj NIEREGULAMINOWY LINK. Ja miałam mały, naprawdę mały, ale używanie papieru toaletowego wywoływało łzy. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić czynności o których piszesz sad Nie mówiąc już o podrażnieniach, bakteriach przenoszonych głębiej...

12

PS Dobrze, że mój mąż nie czytał takich wypowiedzi jak byłam po porodzie, bo pewnie zachciałoby mu się mnie leczyć smile smile smile

13

Nie wiem co to za pomysł z rozwiązaniem zaproponowanym powyżej, ale brak słów..

Ja na problemy z hemoroidami polecam Hemorend, bo jest naprawdę skuteczny. Bardzo fajnie, że można go bez problemu kupić na stronie internetowej hemorend.pl, bo wiadomo, że w aptece człowiek trochę skrępowany przychodzi z takimi problemami.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024