Dziewczyna "flirtuje" ze wspólnym znajomym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna "flirtuje" ze wspólnym znajomym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Dziewczyna "flirtuje" ze wspólnym znajomym

Witam, postaram się opisać to bardzo krótko i zwięźle.

Spotykamy się od 6-7 miesięcy, mamy wspólnego znajomego od zeszłego roku (czerwiec 2015), oboje od początku uważaliśmy go za osobę lekko żałosną, gdyż prosił nas ciągle o projekty, taki nic nie robiący student, żerujący całe semestry na życzliwości innych i oddający projekty innych osób - pasożyt...

Od kilku tygodni zauważyłem, że czasami z nim pisze, głównie to on zaczyna rozmowę, typ się trochę narzuca - tak myślałem.
Jest to bardzo specyficzny rodzaj człowieka..., w stosunku do mojej dziewczyny zachowuje się następująco: w mojej obecności na powitanie czasami całuje ją w dłoń, przytula ją na powitanie lub pożegnanie, jak podaje jej rękę to bardzo długo ją trzyma i patrzy się jej w oczy, i to niestety widać - jak dla mnie robi to pół-żartem a pół-serio. Niemniej jednak strasznie mnie denerwuje postawa mojej dziewczyny w tej sprawie. Powiedziałem jej, że nie pasuje mi to, że ten koleś całuje jej dłonie, tak na nią patrzy, przytula ją na powitanie i pożegnanie, biorąc pod uwagę to, że ona nikogo innego do siebie nie dopuszcza a on nie zachowuje się tak w stosunku do żadnej innej dziewczyny na uczelni.

Powiedziałem jej, że mi się to nie podoba, to usłyszałem, że co miała zrobić, przecież to był akt grzeczności z jego strony z tym całusem w rękę i tak samo z tym przytulaniem, że on taki jest i tyle i nie powinno mi to przeszkadzać ani trochę i ona mu nic nie powie i jak ją o niego pytam to zawsze się "z niego naśmiewa, i mówi, że nie ma ochoty z nim pisać i on wie gdzie jego miejsce".
Ostatnio siedzieliśmy razem, i on do niej napisał na FB, jej akurat nie było w pokoju, nie będę mówił, że przypadkowo bo z premedytacją przejrzałem kilkanaście ostatnich wymienionych przez nich zdań, i były tam takie rzeczy:

-Wpadniesz do mnie mnie pouczyć na egzamin bo ciężko mi idzie?
-Śpiąca jestem,
-To się akurat orzeźwisz po drodze!
-Myślisz, że byłabym dobrą nauczycielką?
-Pewnie, że tak, tym bardziej, że sporo już umiem.

Rozmowa z innego dnia:
-Ona: Nowa fryzura?
-Tak, zgubiłem dowód i robiłem nowe zdjęcie, wyszło tragicznie
-Pokaż fotkę,
-(zdjęcie)
-Ale beka
-Nie każdy wygląda tak ponętnie jak Ty!
-Myślisz, że ponętna ze mnie kocica albo w sumie kociątko?

Nie wiem co było wcześniej albo później, tak tylko przez dosłownie 20 sekund przejrzałem ich rozmowę...

Nie wiem co myśleć na ten temat, mam ochotę jej powiedzieć, że skoro nie umie się skupić na jednym facecie i potrzebuje tak bardzo uwagi i zabiegania innych, to niech sobie znajdzie innego frajera.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna "flirtuje" ze wspólnym znajomym

Lol, co za dziewucha: "Myślisz, że ponętna ze mnie kocica albo w sumie kociątko?" : O
Ewidentnie z nim flirtuje.
Rozumiem ją co do pocałunków w rękę przez kolegę, ale tych rozmów wcale.
Współczuję.

3

Kopnij w koci zadek, bo Ci rogi zaczną rosnąć aż po niebo.

4

Upss, Twoja panienka robi Cię w balona, co innego mówi, a co innego robi.
Kolega jawnie ją wyrywa, a ją, jak widać to cieszy. To nie istotne, jak on na nią patrzy, czy nawet całuje w rękę, ważne jest to, jak ona to odbiera i jak reaguje.
Flirtuje za Twoimi plecami i okłamuje Cię.
Jacenty89 ma rację, nie certol się z nią, tylko kubeł zimnej wody wylej na jej głowę. Gdy zaczniesz dyskutować, wyjaśniać (co tu wyjaśniać?) znowu Cię urobi.
Podziękuj dziewczynie za współpracę, zdystansuj się i poczekaj. Być może będzie przepraszać, prosić o szansę, a wtedy zastanów się, czy taką szansę dać (oby nie za szybko).
Ona kłamie.
Jeśli zbagatelizuje Twoje pretensje, czy nawet będzie próbowała obarczyć Cię winą - daj sobie z nią spokój.

5

Samo przytulanie na powitanie nie jest niczym dziwnym, mnóstwo ludzi tak robi i nie ma to podtekstu seksualnego. Całowanie w rękę jest bardzo, bardzo... retro. smile Aż dziwne że coś takiego robi młody chłopak.
Ty go znasz lepiej - czy on jest taki wobec wszystkich dziewczyn? Bo są tacy faceci - flirciarze wobec każdej, żadnej konkretnie. Ale jeśli jest taki tylko wobec Twojej laski, jest to niepokojące.
Twoja dziewczyna natomiast najwyraźniej czuje się mile połechtana jego adoracją i także z nim flirtuje. Swoją drogą ten jej flirt z kociątkiem jest żenujący. Facetów jarają takie prymitywne teksty?

Jak ona zareagowałaby gdybyś poprosił ją o pokazanie Ci ich rozmów? Pokazałaby? Bo jeśli tak, to dla niej może rzeczywiście to nic nie znaczy. To jest niewykluczone, dużo dziewczyn to takie kokietki, flirciary, po prostu uwielbiają się komuś podobać i podtrzymywać ten stan, ale do zdrad z ich strony nie dochodzi.
Generalnie bądź czujny. No i bardziej doceniaj przeciwnika. Ten Twój kolega widocznie wcale nie jest "żałosnym pasożytem", bo ona widzi w nim coś więcej.

6

Nie, nie jest taki wobec żadnej innej dziewczyny.

Niestety nie mam zamiaru zniżać się do poziomu proszenia jej o pokazanie ich rozmów, to byłoby żenujące i poniżające.

Co do kobietek flirciarek, które uwielbiają się komuś podobać i lubią jak ktoś je podrywa (nawet przy swoim chłopaku) i chcą ciągle podtrzymywać ten stan - to niestety uważam, że powinno jej zależeć głównie na mojej adoracji, na tym abym to ja był nią zainteresowany a nie inny facet. Jeżeli swoją uwagę woli poświęcać jemu, i chce żeby to on ją podrywał i chce mu się podobać - to niech będzie z nim smile

7

grasiu94 napisał/a:

Niestety nie mam zamiaru zniżać się do poziomu proszenia jej o pokazanie ich rozmów, to byłoby żenujące i poniżające.

nie jest poniżające określenie swojego oczekiwania :
- pokazuj mi sama, to co piszecie do siebie.

Jeżeli bedzie ukrywała przed Tobą co pisze do niego, wtedy bedzie dla Ciebie wyraźny sygnał jak Ciebie traktuje.

Jeżeli będziesz ignorował ( z powodu dumy) ich relacje, wtedy dajesz jej przyzwolenie na rozwijanie kontaktów z nim...

8

grasiu94 napisał/a:

Nie, nie jest taki wobec żadnej innej dziewczyny.

No to coś jest na rzeczy.
Jeśli Ci na tej dziewczynie zależy, pogadaj najpierw z nią po ludzku i na spokojnie. Spytaj ją, jak czułaby się, gdyby Ciebie adorowała jakaś laska (której w dodatku ona nie lubi), a Ty chętnie przyjmowałbyś tę adorację.
Niestety ona może się trzymać swojej wersji że wcale z nim nie flirtuje, skoro Ty nie chcesz jej powiedzieć że widziałeś rozmowy. Pewnie gdybyś się przyznał że widziałeś, ona odwróciłaby kota ogonem i obraziła się na Ciebie że je przeglądałeś.

9

Miauuu

https://m.youtube.com/watch?v=T8XvKJhtoZc

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna "flirtuje" ze wspólnym znajomym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024