Depilacja mężczyzn. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Depilacja mężczyzn.

Hej dziewczyny. Co sądzicie w temacie depilacji mężczyzn w różnych częściach ciała. Sam kilka lat temu powiedziałbym, że rwanie włosów z klaty czy z nóg jest co najmniej dziwne jednakże teraz gdy dopadł mnie pewien problem zaczynam sądzić inaczej.
Znalazłem w necie zdjęcia aby bliżej zobrazować Wam ten problem :
images64.fotosik. pl/1142/7a2fece652fab6acgen.jpg
beauty-center. pl/gfx/kosmetyczka/plecy_1.jpg
(nowi użytkownicy nie mogą dodawać linków, proszę więc na początku dopisać h t t p : / /  i usunąć spację przed pl

Powiedzmy , że wygląda to tak jak wyżej. Skupmy się na estetyce, pomińmy na razie fakt , że latem te włosy są bardzo uciążliwe. Spotkałem się z kilkoma bardzo negatywnymi opiniami kobiet w tym temacie dlatego zakładam ten wątek i chciałbym poznać ich jak najwięcej.
Myślę, że w grę by wchodziła depilacja całego ciała - przy tak zaawansowanym owłosieniu wyglądałbym komicznie w połowie łysy a w połowie z bujnym zarostem. Podobnie zostawiając zarost na klacie - ta sztuczna granica powstała między łysym brzuchem a gęsto owłosioną klatą też nie byłaby zbyt ciekawa.
Przejdę więc do mojego pytania :
Wolałybyście aby Wasz facet zostawił zarost w takiej postaci jak na zdjęciach czy też udał się na zabieg ? Muszę poznać nastawienie innych ludzi w tej kwestii ponieważ po jednej depilacji nie ma już odwrotu , trzeba ją powtarzać a nie chciałbym popełnić błędu i być później źle odbieranym. Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Depilacja mężczyzn.

Dodam, że jestem bardzo szczupły co sprawia, że wyglądam z tym problemem jeszcze ciekawiej.

3

Jeżeli owłosienie dla Ciebie samego nie jest uciążliwe, a tylko przejmujesz się zdaniem kogoś, to zostaw.
Ja tam lubię misiate zwierzaki i pewnie nie jestem sama w tym lubieniu big_smile

4

Sam chciałbym wyglądać jak najlepiej. Wiem, że ten zarost delikatnie pogarsza mój wygląd (może inaczej by to wyglądało gdybym miał postawną sylwetkę ale 190cm i 73kg?) - z drugiej strony boję się reakcji środowiska na fakt depilowania się przez mężczyznę.

5

Zwierzak, to zwierzak niezależnie od sylwetki big_smile
Olej środowisko, a weź pod uwagę podstawową kwestię, z którą niestety sama się borykam: depilacja to urwanie... Co więcej pierwsza depilacja całego ciała będzie dla Ciebie co najmniej czyśćcem, jeżeli nie piekłem.

6

Ja akurat miłośniczką zwierzaków nie jestem - ale to przecież o niczym nie świadczy. Masz podobać się sobie i swojej kobiecie - a jeśli jej teraz nie masz, to nie przwidzisz jej podejścia na podstawie forumowej sondy. Co do negatywnych komentarzy - weż poprawkę na to, że nikt cię raczej nie będzie komplementować w guście "cudne futerko", choćby problemu z owłosieniem taka osoba nie widziała.

Mnie w sumie intryguje, dlaczego rozpoczęcie depilacji = kontynuowanie jej do końca życia. Jak większość kobiet, coś tam sobie depiluje i nigdy nie miałam problemu, by przestać depilować. Nic złego się wtedy nie dzieje. Po jakimś czasie (tydzień-miesiąc w zależności od części ciała) włosy wracają do stanu sprzed depilacji. Czasem jest ich trochę mniej albo są trochę słabsze - takie mam np. doświadczenia z depilowaniem ramion, robię to sezonowo latem lub w ogóle jednorazowo - jeśli się wybieram na ważną imprezę w sukience bez rękawków.

7

Przynajmniej w moim przypadku za każdym razem gdy odrastają są mocniejsze i grubsze. Także zaprzestanie depilacji po kilku latach dałoby efekt gorszy niż był kilka lat wstecz.

8 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-06-09 22:05:13)

Ale ty się depilujesz czy golisz - bo różnica jest znacząca. Czego używasz do depilacji?

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024