Kompleks biustu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Kompleks biustu

Tak, tak, wiem, że takich tematów jest dużo i przepraszam za kolejnych, ale ja mam bardziej pytanie smile
Chodzi o mój biust. Jestem w takim wieku, że pewnie jeszcze troszkę mi urośnie (liceum), ale i tak nie będzie malutki. Mam teraz chyba najmniejszą możliwą miseczkę, zaledwie kilka centymetrów (4/5) różnicy między biustem i obwodem pod. To głównie dlatego, że jestem bardzo chudą osobą. Niestety przytycie odpada, nie tylko ze względu na moją szybką przemianę materii, ale asymetrię piersi. Zauważam, że kiedy tyję, ona staje się jeszcze bardziej zauważalna (choć i tak mam nadzieję, że wyrówna mi się po całkowitym zakończeniu dojrzewania), ale ja nie o tym:

Ze względu na mój wiek, niestety nie miałam zbyt wielu kontaktów z mężczyznami. Chciałam zapytać o coś starsze i bardziej doświadczone osoby, choć — nawet anonimowo — jest to dla mnie dość wstydliwe.
Czy taki malutki biust utrudnia kontakty z płcią przeciwną? Nie ukrywam, że mi przykro, gdy widzę wszystkie biuściaste dziewczyny na stronach internetowych, w telewizji itd. Czasem też zdarza mi się usłyszeć jakiś przykry komentarz, na szczęście bardzo rzadko. Mam wrażenie, że jestem nieatrakcyjna. W końcu nawet nie mam tzw. ,,rowku" między biustem. Nie założę dekoltu, bo widać moje braki...

Często trafiam na wypowiedzi, że ,,kobieta to nie tylko biust, ale liczy się całokształt". Oprócz piersi i pewnej niedowagi nie narzekam na swoją figurę (długie nogi, płaski brzuch), z twarzy też nie jestem brzydką osobą. Mam dużo zainteresowań, pasji, często słyszę, że jestem zabawna i można mi zaufać. Mogę śmiało powiedzieć, że nie mam zbyt wielu kompleksów.
Tylko ten biust!

Panicznie boję się, że zakocham się w jakimś mężczyźnie, a on mnie odrzuci, bo praktycznie nie mam piersi... hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kompleks biustu
SheDale12 napisał/a:

Mam dużo zainteresowań, pasji, często słyszę, że jestem zabawna i można mi zaufać.

I na tym się skup.
Na wielkość biustu i tak nic nie poradzisz. A jak będziesz sobie "hodować" ten kompleks, to na pewno ewentualnym przyszłym partnerom będzie to przeszkadzać. Nie rozmiar biustu (bo przecież faceci mają oczy i widzą walory kobiety zanim się z nią zwiążą) ale to, że ten temat będzie zawsze drażliwy i każdą najmniejszą uwagę czy nie takie spojrzenie będzie musiał odkupić wysłuchiwaniem żali, pretensji lub fochem.
Wiem, że każda kobieta marzy by być idealna, żeby sie podobać wszystkim mężczyznom - ale niestety, natura jest nie zawsze sprawiedliwa. I im wcześniej się człowiek z tym pogodzi i zaakceptuje tym łatwiej i przyjemniej mu się żyje.
A i nie wszyscy faceci są pasjonatami dużych biustów.
Ostatecznie istnieją push-apy smile tongue

3

bbasia napisał/a:

A i nie wszyscy faceci są pasjonatami dużych biustów.

Jeśli nie dużych, to małych, tymczasem ja mam naprawdę minimalny, niemal niewidoczny. Ile bym dała za B70, które uchodzi w pewnych tematach za ,,małe" hmm
Jeśli chodzi o mnie, to ja nawet nie wiem, czy nazwać to kompleksem, bo mi samej mój biust nie przeszkadza (wiadomo, ma dużo zalet, m.in. brak bóli kręgosłupa, dopinam się w okolicach biustu we wszystkich koszulach, łatwiej się ćwiczy [a jestem aktywna fizycznie] itd.), więc raczej truć nie będę o to swojemu potencjalnemu partnerowi.
Tylko właśnie — partner.
Żeby mieć komu robić te ,,wyrzuty", trzeba go najpierw mieć. MI mój biust nie przeszkadza, ale boję się, że nie znajdę przez niego faceta, albo nie będę dla niego wystarczająco dobra w tej konkretnej partii ciała. W końcu na piedestale stoją biuściaste dziewczyny z dekoltami, a ja? big_smile Luźne, męskie ubrania, czapka na głowie i mogę uchodzić za chłopaka.
Obawiam się, że będę sama...

4

Drogie Panie, nie przejmujcie się. Duży biust to spore obciążenie dla kręgosłupa.
Nie wszyscy faceci patrzą aż tak bardzo na biust w doborze partnerki. Ja np. w pierwszej kolejności patrzę na twarz, więc głowa do góry.

5

Taki problem to nie problem. Tak Cię Bóg stworzył. to tak jak by np. chłopak mówił że ma małego penisa.

6

SheDale12 napisał/a:

Panicznie boję się, że zakocham się w jakimś mężczyźnie, a on mnie odrzuci, bo praktycznie nie mam piersi... hmm

Jeśli tak się stanie, to nie ma czego żałować, chyba byś nie chciała być z kimś, kto w tak infantylny sposób segreguje sobie ludzi wink

Małe piersi to nie problem, jeśli kobieta jest w miarę atrakcyjna i ma fajny charakter.

7 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-06-12 17:40:07)

Ja np wole mały wink Moja żona ma właśnie mały biust smile

8

Z małymi cyckami u kobiet jest jak z małymi fiutami u facetów. Najbardziej przeszkadzają nie one same czy ich rozmiar tylko kompleks, który siedzi w głowie ich właścicieli.

9

Też mam mały biust a powodzenie u facetów zawsze miałam takie, że cycate koleżanki mi zazdrościły, więc jestem najlepszym przykładem, że facetom nie chodzi przede wszystkim o rozmiar biustu (chwała im za to). Skoro wiesz, że biust nie jest Twoim największym atutem to podkreślaj co innego np nogi, tyłek, czy co tam sobie jeszcze chcesz wink A przede wszystkim zaakceptuj to jak wyglądasz i nie bój się, że komuś może się ten szczegół (tak to serio mega pierdoła) nie spodoba. Masz fajny  charakter i jesteś pewna siebie? Jak tak to się nie przejmuj małymi cyckami, bo to właśnie pewność siebie, pasje i ciekawy charakter przyciągają ludzi a nie cycki. Rzadko który facet żeby ocenić czy jest zainteresowany znajomością pierwsze co robi to zagląda w dekolt wink Więc głowa do góry i byle przed siebie

10

Ja tam wolę małe cycusie, są fajniejsze jak dla mnie smile

11

male? ok ....ale jak nie ma ich prawie wcale? tylko wiszace latki,jestem zdruzgotana

12

danutka1603 napisał/a:

male? ok ....ale jak nie ma ich prawie wcale? tylko wiszace latki,jestem zdruzgotana

Przecież sobie nie wybierałaś smile

Zaakceptuj siebie i pozwól zaakceptować innym wink

13

Skoro masz niedowagę, przede wszystkim postaraj się zadbać o swoje zdrowie i przytyć. I nie przejmuj się asymetrią biustu - większość kobiet ma ten "problem". Z własnego doświadczenia ci powiem, że mnie się wydaje, że u mnie ten defekt jest dość widoczny, ale mój facet niczego nie zauważa.

Bycie płaską nie jest przeszkodą w znalezieniu sobie feceta. Po pierwsze - nie każdy jest fanem pokaźnego biustu. Po drugie - twoja kobiecość nie jest tożsama z wielkością miseczki stanika. Wciąż możesz być atrakcyjna i seksowna. To w olbrzymiej mierze zależy od twojego nastawienia.

14

Jeżeli mimo że jesteś chuda masz miesiączkę itp to wtedy ok. Inaczej jeżeli nie masz (czasem chude osoby chyba mają problem z miesiączką lub czasem są zaburzenia hormonalne), wtedy trzeba by było to zbadać. Jeżeli jednak okres jest, to widocznie u Ciebie jest taki typ sylwetki i dlatego mały biust. Tak pytam, bo różnie z tym jest, czasem jakieś czynniki hormonalne, a czasem nie, kobieta zdrowa, ale taki typ sylwetki. Jednak nie ma co się przejmować, bo jeśli jesteś zdrowa, to i tak biust jeszcze może urosnąć, a jeśli nie, to dla wielu facetów nie ma to takiego znaczenia. Jak sama piszesz jesteś ładna, zgrabna, a takie dziewczyny podobają się facetom, także jak mają mały biust. Nie jest to absolutnie nic co skreśla Cię, na pewno jesteś atrakcyjna,nie trzeba mieć do tego dużego biustu.

15

To ja zadam inne pytanie, czy przeszkadzało by ci to jak by twój facet miał niewielkiego penisa czy patrzyłabyś się na ogół ?

16 Ostatnio edytowany przez Żałosny (2016-06-18 01:53:13)

mały penis to chyba większa przeszkoda niż małe cycki hmm jest dużo takich typków co lubią małe cycusie także nie przejmuj się znajdziesz swojego wymarzonego szybko

17

A ja mam krzywy kręgosłup, bo się garbiłam i chciałam mieć mniejsze, zanim zrozumiałam, o co kaman... sad

Autorko, głowa i biust do góry smile

18

Po pierwsze: małe jest piękne! Po drugie gąbka w push up jest genialna. Po trzecie mały biust jest bardzo wygodny w czasie uprawiania sportu, a  po czwarte  jakoś nigdy nie zauważyłam, żeby faceci moją atrakcyjność mierzyli wielkością biustu!

19

akacja68 napisał/a:

Po drugie gąbka w push up jest genialna.

Push up to oszustwo! big_smile

Dziewczyno, ciesz się z tego co masz. Taką Cię stworzył Bóg i taką masz być. Najważniejszy jest Twój charakter i to co masz w głowie! Jesteś wartościową dziewczyną, spełniającą sie w różnych dziedzinach i to jest Twój atut. Mając to, mały biust to żaden problem. Uwierz w siebie!
A prawda jest taka, że duży biust, to też nie jest nic fajnego...

20 Ostatnio edytowany przez Żałosny (2016-06-19 21:06:37)

Nina_J napisał/a:

A prawda jest taka, że duży biust, to też nie jest nic fajnego...

duży biust mniam! ale też nie taki ogromniasty! ale z biustem macie łatwiej bo można sobie powiększyć a penisa ciężko!

21

Penisa też podobno można powiększyć tongue Chociaż nie wiem, po co big_smile

22

Wydaje mi się, że to naprawdę nie jest takie ważne. Bardziej liczy się ogólne, całościowe wrażenie, jakie robisz. Dlatego zawsze mi się wydawało, że te, które decydują się na operację plastyczną, jadą ostro po bandzie.

23

santapietruszka napisał/a:

Penisa też podobno można powiększyć tongue Chociaż nie wiem, po co big_smile

Żeby właściciel mógł się kumplom z osiedla pochwalić :-D

24

SheDale12 napisał/a:

(...)
Czy taki malutki biust utrudnia kontakty z płcią przeciwną? (...)Mogę śmiało powiedzieć, że nie mam zbyt wielu kompleksów.
Tylko ten biust!

No to i ja jeszcze dołącze do chóru facetów którzy mówią, ze rozmar biustu totalnie nie ma znaczenia. Liczy sie tzw. całokształt.

25

dziewczyno nie przejmuj sie, na swiecie jest pelno takich, dla ktorych Twoje piersi sa najcudowniejsze na swiecie. Wszystkim podobac sie nie musisz. A jak dla ktoregos cycki sa wartoscia nadrzedna to jest to pospolity dupek na ktorego szkoda czasu. Jestes mloda wiec kompleksy biora gore, z wiekiem olewasz takie pierdoly i wisi Ci kalafiorem ze masz za maly/ za duzy, asymetryczny/w poprzek... Bedziesz szczesliwsza zadajac sie z normalnymi facetami, ktorzy uwazaja, ze cycki to tylko dodatek do kobiety, nigdy odwrotnie. Wbrew pozorom, tacy istnieja, tylko ich malo widac, bo idioci bardziej rzucaja sie w oczy smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024