Jak w temacie,od 3 dni mam meczacy,cmiacy bol glowy. Zaczelam 7 tydz ciazy. Czy moge wziac jakies leki przeciwbolowe? I jakie,zeby nie zaszkodzic malenstwu? Prosze o rade bo juz nie wytrzymuje!
tylko paracetamol w małej dawce
Apap 3 tbl max na dobe
tylko troche paracetamolu, ew udaj sie do lekarza moze doradzi cos jeszcze
W pierwszym trymestrze niemal codziennie strasznie bolała mnie głowa, ale starałam się jakoś wytrzymać, żeby nie faszerować się tabletkami, ale apap można wziąć :-)
Ja do teraz cierpie na bóle głowy ale jestem migrenowcem więc u mnie to standard . Lekarz pozwolił mi brać ibum lub ibuprofen w sytuacjach kiedy już aż łzy mi z bólu leciały . Ale nie że codziennie po kilka tabletek mogłam jedna na tydzień powiedzmy czyli jak już naprawde trzeba , a w sytuacjach kiedy było po prostu do dupy ale nie brałam tabletek bo też nie chce same leki jeść to zimny okład na czoło i szłam spać .. no niestety trzeba przecierpieć w ciąży się to często zdarza zwłaszcza jak ktoś ma do bólu głowy czy migreny predyspozycje i bez ciąży
Ja też cierpiałam na migreny. W ciąży często one mijają, aczkolwiek też mnie ćmiło bardzo często w I trymestrze. Lekarz prowadzący i neurolog zezwolili mi tylko na paracetamol.
Ja brałam apap. Duuzo niestety bo mialam bol zeba. W życiu mnie tak nic nie bolalo. Musialam wyrwać. To bylo miedzy 1/2 trymestrze. Malenstwu nic nie jest.
Apap, Skarbie.
Albo Paracetamol, ale najmniejszą dawkę.