Boję się mężczyzn - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Boję się mężczyzn

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Boję się mężczyzn

Jak już wspomniałam w temacie, boję się mężczyzn. Nie wszystkich, tylko tych którzy wykazują choćby najmniejsze zainteresowanie moją osobą. Strach ten jest tak obezwładniający że dosłownie uciekam i izoluje się od wszystkiego i wszystkich. Z biegiem czasu przestałam również dbać o siebie, bo dzięki temu mało kto zwraca na mnie uwagę. Jednak powoduje to że źle czuję się we własnym ciele,  brak mi pewności siebie. Samotność jaką w tej chwili odczuwam powoli mnie zabija.

Chcę to zmienić, chcę zmienić siebie i pozbyć się strachu. Tylko nie wiem jak. Wiem za to co jest, za pewne, jednym z powodów.

Jako dziecko byłam molestowana, nigdy nikomu o tym nie powiedziałam. Nigdy nie miałam zbyt dobrego kontaktu z rodziną lub wystarczająco zaufanej przyjaciółki by się zwierzyć. Byłam zbyt mała aby zrozumieć co się właściwie wydarzyło, zrozumiałam to dopiero po latach, gdy byłam starsza. W tamtym właśnie momencie wszystko zaczęło układać się w jedną całość.

Zrozumiałam że to co przytrafiło mi się przed laty bardzo wpłynęło na moje życie choć nie zdawałam sobie z tego do końca sprawy. Stałam się jeszcze bardziej nieśmiała, jeszcze bardziej zamknięta w sobie, nieufna, czułam się skrępowana gdy ktoś znajdował się zbyt blisko, a dotyk wywoływał paraliż.

Nadal czuję to wszystko jeśli chodzi o relacje z drugą osobą. Jednak teraz mam już 24 lata i moje życie zmienia swoje piporytety. Są rzeczy które chciałabym zrobić, ale strach jest silniejszy.

Pisząc to, mam nadzieję że znajdzie się ktoś to poradzi jak się od tego uwolnić. Bo nie chce się już bać, chcę zacząć żyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Boję się mężczyzn

Zacznij od wizyty u specjalisty.
To dość poważny problem.
Sama możesz sobie nie poradzić. Zmagasz się z traumatycznymi przeżyciami -kontra rzeczywistość.
To co mozesz dla siebie zrobić to wyleczyć się z przeszłości.
Tutaj znajdziesz dużo wskazówek. .ale większość zaprowadzi Ciebie do specjalisty.
Walcz o siebie! I nie odmawiaj sobie szansy na normalne życie

3

Niestety nie jestem w stanie udać się do specjalisty. Mieszkam za granicą i aktualna sytuacja finansowa mi po prostu na to nie pozwala.

4

Wejdź na wątek grupy wsparcia, może tam Ci pomogą: http://www.netkobiety.pl/t28201.html

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Boję się mężczyzn

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024