Laserowe usuwanie wasika... boje się zabiegu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Laserowe usuwanie wasika... boje się zabiegu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Laserowe usuwanie wasika... boje się zabiegu

Hej netKobiety!!! znowu sięgam po porade... smile mam od dawna problem z wąsikiem nad górną wargą. Usuwałam wielokrotnie woskiem u kosmetyczek i paskami samodzielnie z różnych firm  i zawsze miałam podrażnioną skórę sad próbowałam pęsetką ale to jest bolący zabieg i czasochłonny a ja niestety nie mam cierpliwości... używałam także rozjaśniacza do włosów na twarzy, ale gdy nałożyłam podkład to wąsik był dalej widoczny, ostatnio kupiłam preparat który miał na celu usunąć/ogolić włosy- za pierwszym razem efekt był super ale kolejne razy były wielką porażką, raz aż poparzyłam skórę...
      Zatem, mój przyszły mąż zaproponował mi, bym poszła na "laserowe usuwanie". Byłam zaskoczona smile bo wiele razy zaczynał ten temat, ale ja jego uświadamiałam o tym, że to jest kosztowny zabieg, ale on jest nie ugięty na ten temat... Moja znajoma miała usuwanie wąsika 5 razy na zabieg musiała iśc, łącznie zapłaciła ok 1000 złotych ;(... teraz jeździ raz na 2 lata na usuwanie pojedynczych włosków.
     Cały problem jest w tym, z tego co słyszałam (od 2 osób) że laserowe uderzenie światłem jest bardzo nieprzyjemnie szczypiące... a ja się boje tego bólu ponieważ już dużo bólu się nacierpiałam przy samodzielnym usuwaniu... więc 3 pytania:
1) czy to boli?
2) czy zostają jakieś blizny/zaczerwienienia po zabiegu?
3) czy włoski zostają usunięte od razu po zabiegu czy wypadają po pary dniach?

Proszę o odpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Laserowe usuwanie wasika... boje się zabiegu

1) Lekko owszem, ale nie jest to nie wiadomo jak wielki ból smile
2) blizny nie, zaczerwienienie tak ale po 1-2 h ustępuje
3) włoski wypadają po 2 tygodniach

A i jak chcesz zrobić ten zabieg to laserem diodowym a nie IPL, bo IPL to pieniądze wyrzucone w błoto. IPL daje chwilowy efekt tak jak wosk tylko, że za większą kasę, więc rób diodowym

3

Nie ma się czego obawiać - specjaliści powinni dobrać taką moc wiązki światła, aby uczucie dyskomfortu było jak najmniejsze smile ale laseroterapia to zdecydowanie słuszny wybór, bo ciągłe usuwanie woskiem jest męczące na dłuższą drogę. Polecam także epilację, która już na zawsze usunie włoski - bo tego efektu po depilacji się nie spodziewaj - w końcu odrosną, co prawda słabsze, ale odrosną.

4

Był już zakładany wątek na ten temat ,nie rozumiem twoich obaw ,kawałek miejsca na twarzy a takie niańczenie się nad sobą bo zaboli...nie takie bóle w życiu zazna kobieta ,ja miałam gorzej bo twardy zarost na twarzy i laser tak bolał że mało co za każdym razem nie wybuchałam płaczem ale zaciskałam zęby i nawet nie pisnęłam bo wiem że muszę to wytrzymać i efekty są tego warte ,nie prawda że laser jest zabiegiem bezbolesnym,boli i to bardzo.Chyba że włoski są bardzo cienkie i jasne ale wtedy i laser ich nie bierze.

5

milenka3684 napisał/a:

Hej netKobiety!!! znowu sięgam po porade... smile mam od dawna problem z wąsikiem nad górną wargą. Usuwałam wielokrotnie woskiem u kosmetyczek i paskami samodzielnie z różnych firm  i zawsze miałam podrażnioną skórę sad próbowałam pęsetką ale to jest bolący zabieg i czasochłonny a ja niestety nie mam cierpliwości... używałam także rozjaśniacza do włosów na twarzy, ale gdy nałożyłam podkład to wąsik był dalej widoczny, ostatnio kupiłam preparat który miał na celu usunąć/ogolić włosy- za pierwszym razem efekt był super ale kolejne razy były wielką porażką, raz aż poparzyłam skórę...
      Zatem, mój przyszły mąż zaproponował mi, bym poszła na "laserowe usuwanie". Byłam zaskoczona smile bo wiele razy zaczynał ten temat, ale ja jego uświadamiałam o tym, że to jest kosztowny zabieg, ale on jest nie ugięty na ten temat... Moja znajoma miała usuwanie wąsika 5 razy na zabieg musiała iśc, łącznie zapłaciła ok 1000 złotych ;(... teraz jeździ raz na 2 lata na usuwanie pojedynczych włosków.
     Cały problem jest w tym, z tego co słyszałam (od 2 osób) że laserowe uderzenie światłem jest bardzo nieprzyjemnie szczypiące... a ja się boje tego bólu ponieważ już dużo bólu się nacierpiałam przy samodzielnym usuwaniu... więc 3 pytania:
1) czy to boli?
2) czy zostają jakieś blizny/zaczerwienienia po zabiegu?
3) czy włoski zostają usunięte od razu po zabiegu czy wypadają po pary dniach?

Proszę o odpowiedzi smile

Witaj,
zabieg depilacji laserowej nie jest zupełnie bezbolesny, toteż większość pacjentów odczuwa podczas niego dyskomfort. Istnieje możliwość zastosowania kremu znieczulającego Elma. Po zabiegu może wystąpić obrzęk i rumień, które mijają samoistnie po 2-3 dniach.

Dodatkowo:

Destrukcja włosa jest najefektywniejsza, gdy znajduje się on w fazie wzrostu, zwanej anagenem. Inne fazy wzrostu włosa, czyli faza zaniku (katagen) i spoczynku (telogen), nie podlegają optymalnemu działaniu lasera. Z tego względu należy wykonać serię minimum 4 zabiegów, powtarzanych co 4-12 tygodni w zależności od depilowanej partii ciała. Po wykonaniu niezbędnej ilości zabiegów porost włosów zostaje zahamowany na okres od 2 do 5 lat.

Pamiętaj jednak o konsultacji z lekarzem, ponieważ jest wiele przeciwskazań do depilacji laserowej. Trzeba najpierw rozwiać wątpliwości ;-)

6

wąsik  nawet włosy na rekach czy wyregulowanie brwi można w moment usuąć nitkowaniem. Szczypie to fakt  ale to niewielki ból, nie ma sie co stresować że będzie bolało. Poczytaj sobie w Select na stronie co to za metoda. Moim zdaniem jest kapitalna, bo nie dość że szybko się ją usuwa zbędne owłosienie  i jeśli juz pojawia sie po zabiegu zaczerwienienie to raptem na kilka minut, włosy usuwa się z cebulkami i to cały rządek od razu wiec odrastaja słabsze. Nie ma się co bać.

7

A jesli boisz sie laserowych zabiegow mozesz skorzystac z wosku, a do tego dodatkowo jeszcze zastosowac metode specjalna na usuwanie owlosienia z twarzy- EpiClear - co by zachowac efekt na dluzej.

8

Jeśli obawiasz się, że zabieg będzie bolesny, to skorzystaj z laseru diodowego Soprano, który został tak opracowany, że zamiast bólu odczuwasz przyjemne ciepło, porównywane do masażu gorącymi kamieniami.  Dodatkowo, dzięki opatentowanemu mechanizmowi DualChill, nie występuje ryzyko poparzenia czy wysuszenia naskórka. Skóra długa pozostanie gładka i bez podrażnień. ;-)

9

A jakie są alternatywne sposoby na usunięcie wąsika? Coś innego niż laser? (nie koniecznie trwałego...)

10

tartinka napisał/a:

A jakie są alternatywne sposoby na usunięcie wąsika? Coś innego niż laser? (nie koniecznie trwałego...)

Wspomniany EpiClear.

11

No masz ucięło mi literkę, miało być EpilClear, no ale informacje w necie znajdziesz spokojnie. Pytanie czy rozglądałaś się za czymś ?

12 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-17 11:39:25)

Tak naprawdę link usunięty to bardzo indywidualna sprawa. Jedni ledwo co poczują wyrywanie woskiem, innym aż łzy polecą. Przy depilacji laserowej próg bólu też może być różny. Jednak skoro piszesz, że już tyle metod wypróbowałaś, być może warto spróbować i tej ? jeśli tylko masz środki, to warto, a nóż w końcu pozbędziesz się niechcianych włosków

13

Chochlik a możesz powiedzieć na czym dokładnie polega ta metoda? Robiłaś ją może? Chętnie dowiem się więcej, zresztą pewnie nie tylko ja smile

14

bluepearl napisał/a:

Chochlik a możesz powiedzieć na czym dokładnie polega ta metoda?

Powiem szczerze, że lenistwo spowodowało to, że weszlam na strone i dostarczam informacje z najbardziej kompetentnego miejsca. Słowem:  "metoda  usuwania włosów z twarzy, łączy skuteczny zabieg depilacji (wyrywanie włosów z jego korzeniem) z substancjami kosmetycznymi, którym udowodniono wysoką skuteczność w zapobieganiu odrostu włosów na twarzy. W eksperymentach, które zostały przeprowadzone w laboratoriach Cosmepar we Francji, potwierdzono skuteczność EpilClear: Już po pojedynczym zabiegu wzrost włosów na obszarze poddanym zabiegowi był opóźniony do czterech miesięcy wśród 25% badanych uczestników!"

bluepearl napisał/a:

Robiłaś ją może?

Nie stosowałam EpilClear, nie miałam potrzeby. Dowiedziałam się o niej będąc na zabiegu Epilfree i taka spontaniczna rozmowa się nawiązała.

15

Jasno wynika z tego, że to idealny zabieg na lato. A ile się po tym nie można opalać?

16

Nie wiem jak po epiclear, ale po epilfree teoretycznie można od razu się opalać (info od kosmetyczki), ale nie można się moczyć i pocić (basen, kąpiel, sauna itp.) przez około 6 godzin, więc ja bym i tak z tym opalaniem uważała, ale następnego dnia już bez przeszkód można wyjść na słoneczko smile Nie to, co po depilacji laserowej, przez kilka tygodni trzeba unikać słońca, więc latem to raczej kiepska metoda.

17

Ja dopiero niedawno zaczęłam dostrzegać u siebie ten problem. Póki co stawiam na plastry z woskiem ale kto wie czy później nie zdecyduję się też na laser...

18

W moim przypadku depilacja  światłem nic nie dała, a po laserze diodowym pękło mi naczynko na twarzy. Tyle dobrze, że mam naczynkową cerę, to zaczerwienienie i tak się jakoś wkomponowało w całość. Źle by ten defekt wyglądał na całkowicie bladej twarzy.Dlatego wracam do plasterków z woskiem. Dodam, że należy je rozgrzać gorącym powietrzem z suszarki do włosów i dopiero użyć.

19

Ja poddałam się depilacji pach i bikini w Elite.Po zabiegu skóra była lekko zaczerwieniona ale po kilku dniach było ok.Przyznam że warto. Już prawie rok minął od czasu depilacji a ja mam spokój z owłosieniem rewelacja.

20

Na wasik bym sie bala, ale na uda i lydki sie wybralam do salonu na depilacje laserowa. Mam sprawdzony salon Depi-Light. Mily bardzo personel i swietnie wykonuja zabiegi

21

A nie lepiej wyrywać włoski plastrami? smile Możesz też użyć rozjaśniacza i będą niewidoczne smile

22

Spokojna Babka napisał/a:

A nie lepiej wyrywać włoski plastrami? smile Możesz też użyć rozjaśniacza i będą niewidoczne smile

W sensie plastrami z wosku? Ja nie mogę wosku, strasznie mnie parzy a później mi skóra schodzi. A ty na laser chodzisz?

23

Niedawno zdecydowa łam się na depilację laserem w Galerii Słonecznej, gdzie działa klinika Beauty Skin  i jestem bardzo zadowolona z efektów zabiegu. Skóra jest wyraźnie gładsza (robiłam dopiero pierwszy zabieg). Dużym plusem dla mnie są bezpłatne konsultacje – teraz rzadko można liczyć na takie kompetentne porady gratis.

24

nie bój się kochana, na ciemne włoski bardzo skuteczne smile wiadomo trozke poszczypie, wazne zby potem użyc dobrego kremu chłodzacego

25

Każdy nowy zabieg (nie tylko depilacji laserowej) może powodować niepokój i stres - to zupełnie naturalna reakcja, dlatego warto wcześniej umówić się na wstępną konsultację z doświadczonym lekarzem dermatologiem, który rozwieje wszystkie nasze wątpliwości i rzetelnie odpowie na pytania dotyczące przeciwwskazań, ewentualnego bólu, czy reakcji skóry na działanie lasera.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Laserowe usuwanie wasika... boje się zabiegu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023