Pytać faceta o jego ex? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pytać faceta o jego ex?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Pytać faceta o jego ex?

Witajcie!
Od długiego czasu nurtuje mnie jedno pytanie - czy należy rozmawiać ze swoim facetem o naszych ex? Wychodzę z założenia, że to co było to było i nie ma znaczenia. Miałam wcześniej trzech facetów i nieszczególnie chcę o tym rozmawiać z moim facetem (choć i tak coś tam wie, dowiedział się mimochodem), ale z drugiej strony ciekawią mnie te, które były z nim przede mną. Ciekawią mnie, a jednak... nie chcę wiedzieć, boję się, że wiedza ta będzie krążyła w mojej głowie, że dowiem się czegos, czego wiedzieć nie chcę. Mój facet ma 28 lat- trochę mógł wcześniej przeżyć. Mógł być już kiedyś zaręczony, mógł mieć 10 kobiet, mógł wiele... i może jest coś co wiedzieć powinnam?

Jak uważacie? Czy rozmowa na temat przyszłości ma sens? Czy można ją przemilczeć i uznać za temat tabu na zawsze?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytać faceta o jego ex?

Uważam, że poznawanie przeszłości osób z którymi chcemy dzielić nasz życie i z którymi planujemy wspólną przyszłość jest niezwykle ważne. Będąc już osobą dorosłą, z przeżyciami z byłymi dziewczynami człowiek staje się doświadczony i te doświadczenia nabiera z wiekiem. Warto spytać ukochaną osobę o poprzednie związki, czy miał narzeczoną, czy planował z nią dzieci, ile miał kobiet. Warto, ponieważ nie chcemy aby takie rzeczy wyszły z czasem i nas zaskoczyły. Warto, też dlatego, że to część tej osoby, to co w niej jest i pozostanie na zawsze, a przecież chcemy wiedzieć o tej drugiej osobie wszystko. Oczywiście, nie należy zapominać, że to część przeszłości a nie tego co dzieje się teraz. Rozmowa o byłych związkach może byc trudna a niekiedy nawet bolesna ( kiedy np. chłopak porównuje związek do poprzedniego ) Do takiej sytuacji nie należy dopuszczać pytając np ( jestem lepsza od niej, ładniejsza? ) Tego typu pytanie nie mają najmniejszego sensu a mogą zepsuć tylko atmosferę. Najważniejsze to szczera rozmowa i szczere odpowiedzi oraz zakończenie tematu kiedy przyjdzie na to odpowiednia pora. Przeszłość nic nie zmieni w waszym życiu, jeśli naprawdę się kochacie a może pozwolić wam lepiej się poznać i bardziej do siebie zbliżyć. Dlatego warto ....:)

3

Też uważam , że o takich rzeczach powinno się rozmawiać. W końcu będąc z kimś w związku "bierzesz go całego". Nie teraźniejszość ale i jego przeszłość, która to głównie go ukształtowała. Rozmawiać trzeba bo inaczej będziesz się tylko gryzła, aż on może coś zauważyć i źle zrozumieć. Niepotrzebne przykrości. Najlepiej dokładnie przemyśl sobie pytania jakie chciałabyś mu zadać i czego się dowiedzieć, by przez przypadek nie natknąć się na kwestie, o których jednak byś nie chciała słyszeć. I w drugą stronę, jeśli on będzie chciał się o coś zapytać. Temat delikatny i w niektórych przypadkach może i trudny ale nie niemożliwy.

4

Ja swojego nie pytałam ani on mnie. Wiemy oboje, że jakieś byłe/byli byli, ale to tyle. Po co mi szczegóły typu ile ich było, ile czasu i jeszcze co robili? Żeby wzbudzać zazdrość? Wypominać sobie?

5

Pytac,dobrze wiedziec, ile mial partnerek, jak sie zakonczyly relacje - kto kogo zostawil i dlaczego.Tak dla siebie.Jakbym wiedziala, ze moj chlopak mial 10 dziewczyn  i wszystkie zostawial, to bym sie zastanowila, czy wchodzic w taka relacje.Moze jakis zdradzacz, moze klotnik...
  Ale w szczegoly bym nie wchodzila.Tutaj na forum czytalam watek, ze dziewczyna mowila swojemu chlopakowi o intymnych sprawach ze swoich zwiazkow.A on sobie z tym nie moze poradzic.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pytać faceta o jego ex?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024