Kobieta nie okazuje uczuć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Kobieta nie okazuje uczuć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Kobieta nie okazuje uczuć

a więc, dzień dobry jestem nowy na forum, mam nadzieję że dostanę kilka rad, może jakieś rozwiązanie smile

Zacznę od tego że spotykam się z pewną Kobietą od 9 miesięcy, poznaliśmy się na pewnym portalu internetowy, pierwsze spotkanie, pierwsze romantyczne randki, pierwszy pocałunek i tyle, po pocałunku nic idzie dalej w kwestii uczuć, nie chodzi o sprawy łóżkowe, bo chciałbym żeby zrodziło się to z czegoś większego, tylko sprawa uczuć w dosłownych jego słowa znaczeniu u Niej, bo ja zdążyłem się już dawno zakochać.

Muszę przyznać że jak na faceta jestem strasznie uczuciowy i bardzo romantyczny, zawsze staram się zrobić coś dla kobiety miłego, czy to wysłać kwiaty gońcem do pracy, czy to odebrać Ją z pracy z kwiatami ręku, gdy ma fatalny dzień przyjdę z czekoladą, gdy w pracy jej nie wyszło, przytulę, pomilczę. Nie ma tygodnia w których nie zrobiłem czegoś dla niej, nawet teraz jak to piszę myślę co dla niej zrobić żeby mogła się poczuć jak piękna kobieta.  Staram się z Nią spędzać tyle czas ile potrafię, oczywiście dbając przy tym o sprawy własne, nie jest to żadne uzależnienie. Każde spotkania, forma rozrywki czy cokolwiek, wychodzi zawsze z mojej inicjatywy, nie przeszkadza mi to ale zacząłem się zastanawiać czy nie ma to coś wspólnego z moim problemem. Gdy próbowałem jakoś porozmawiać na temat tego na czym stoimy, kończyło się albo zmianą tematu z jej inicjatywy, albo monologiem z mojej strony w którym opowiadam jak mi na niej zależy i ją kocham a ona odpowiada "dobrze" albo "okej". W sumie nie wiem na czym stoję, czy moja Miłość coś do mnie czuje i ma problem z jej okazywaniem, czy boi się mi powiedzieć że mnie nie kocha i nigdy nie pokocha. Siedzę w tych uczuciach od dobrych 2-3 miesięcy, nie narzucam na siłę tematu, ale już sam nie wiem czy ma to sens to wszystko

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta nie okazuje uczuć

Jak dla mnie to nic z tego nie będzie. Jak tylko Ty grasz w tym "meczu" to nie dziwne że czegoś ci brakuje. Może za dużo tej "miłości" o pora na coś bardziej "wstrząsającego"?

3

Może nie chce deklarować czegoś czego do końca nie jest pewna.
Lub ma za sobą przykre doświadczenie i trochę się dystansuje albo jak kto woli asekuruje przed przykrą niespodzianką.

4

Jeśli ona po 9 miesięcach nie jest w stanie określić swoich uczuć to nic z tego nie będzie.

5

Może dla tej kobiety słowo ,,kocham " ma inne znaczenie niż jestem głodny.
Każdy w innym czasie dojrzewa do pewnych słów.
Najlepiej szybko ocenić - nic z tego nie będzie .
Autor pisze o sobie że jest uczuciowy i starający ale nie pisze nic o kobiecie dlaczego jest taka może jest konkretna przyczyna.
Może sam nie wie.
9 miesięcy to nie tak długo ,uczucie to nie pociąg pośpieszny .

6 Ostatnio edytowany przez oliwia9195 (2016-05-13 20:24:03)

Tak, masz problem. Polega on na tym, że za bardzo wychodzisz przed szereg. To bardzo źle, bo w ten sposób rozwydrzasz tylko tę kobietę i robisz z niej księzniczkę. Nie nadskakuj jej tak, bo to bez sensu i droga donikąd. Ty dajesz, a ona bierze- to głupia i ślepa miłość. Po co sie aż tak produkujesz? Wyważ proporcje.
Dlaczego tłumaczysz jej jak ona powinna się zachowywać? Po co dajesz jej instrukcję obsługi twojej osoby i pokazujesz, że ona jest dla ciebie pępkiem świata? Czy ty też jesteś dla niej pępkiem swiata? Raczej nie, prawda?
Za chwilę bedziesz robił za jej pachołka- do tego dązysz?
Z niewolnika nie mapracownika.
Ta kobieta doskonale wie, jak powinna się zachowywać, żeby utrzymać cię przy sobie- niczego nie musisz jej tłumaczyć.
Ty mówisz i piszesz do niej elaboraty, a ona łaskawie odpowiada ci ok albo no wiem, no wiem. Znarowiła się kobieta i wydaje jej się, że może ciebie nie szanować. Ukróć to.
Fajnie, że jesteś uczuciowy i romantyczny, ale nie bądź nadgorliwy, bo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
To prawda, że kobietę nalezy adorować, ale bez przesady. Jeśli w zamian masz zimną rybę, to może czas, byś troszkę wystopował, bo nie dla psa kiełbasa?
Zakończ ten związek albo zacznij zachowywac się jak na szanującego się faceta przystało, a nie jak jakiś czyjś wasal albo parobek.
Ciąża trwa 9 miesięcy, a kończy ją poród- w waszym przypadku chyba mamy do czynienia z ciążą słonicy, która trwa prawie pþłtora roku (nie chce mi się teraz sprawdzać jak długo dokładnie, ale wiesz przeciez co mam na myśli).
Albo to jest  generalnie zimna ryba (nie polecam ci więc takiej niemry, bo nie będziesz z kimś takim szczęśliwy, skoro jesteś uczuciowy), albo jest zimna i wyniosła tylko w stosunku do ciebie- nie wiem tego. Takie zimne ryby, gdy trafiają na swojego potrafią w sekundę zmienić się w namiętne, czułe i kochające kobiety. Ty według jej oceny jesteś najwyraźniej o połkę niżej niż ona. Dlatego ona robi ci wielką łaskę.
Zakończ to albo zmień swoje do niej podejście.
powodzenia.

7

oliwia9195 napisał/a:

Takie zimne ryby, gdy trafiają na swojego potrafią w sekundę zmienić się w namiętne, czułe i kochające kobiety. Ty według jej oceny jesteś najwyraźniej o połkę niżej niż ona.

Potwierdzam.
Byłam taką "zimną rybą" w związku z ex, z którym byłam z czystego 'rozsądku', bo obiektywnie , pod pewnymi względami był tzw. 'dobrą partią'. Skończyło się to katastrofą oczywiście.

Musiałabyś mnie zobaczyć jak się zmieniam z zimnej w przeciwieństwo przy facetach, którzy mnie kręcą.
Przykro mi, ona Ciebie nie kocha. Ba, nawet Cie nie pożąda.. sad

8

Byłabym ostrożniejsza z tak kategorycznymi sądami, biorąc pod uwagę, że Autor w sumie dość skromnie opisał sytuację.

Kobieta nie odpowiada na jego uczuciowe wyznania z równym entuzjazmem. To znaczy, że on jest niewątpliwie bardziej zaangażowany niż ona. Czy to znaczy, że on jest dla niej opcją "lepszy taki niż żaden"? Niekoniecznie.

Po pierwsze, co to jest za kobieta? Nieśmiała dziewica z zerowym doświadczeniem związkowym? Czy kobieta już z jakimś doświadczeniem, która się dystansuje?

Jak ma się u niej wyrażanie uczuć bez słów? Czy okazuje ci czułość? Zabiega o twój dotyk (np. przytulenie, pocałunek)? Czy czujesz, że jesteś dla niej ważny (np. pamięta o tym, co jej opowiadałeś, słucha cię z zaangażowaniem, stara się zrobić coś miłego dla ciebie)?

Za to zdecydowanie popieram, żebyś powściągnął nieco swoje zapędy i ograniczył miłe niespodzianki. Nie jestem pewna, czy można sobie wychodować "księżniczkę", jeśli kobieta sama z siebie nie ma na nią zadatków - ale pewne jest, że miłe gesty w nadmiarze powszednieją i nie robią już takiego wrażenia. Jeśli będziesz ją (czy jakąkolwiek inną kobietę) obsypywał regularnie podarunkami (choćby kwiatami) bez żadnej okazji, to odzierasz te gesty z wyjątkowości, aspektu swoistego "święta". Stają się normalne, jak zrobienie drugiej osobie kubka herbaty - owszem, to miłe, ale bez przesady.

Poza tym w związku niezbędny jest balans. Jeśli jedna strona daje zbyt dużo, to druga faktycznie się rozleniwia - lub zwyczajnie brakuje jej przestrzeni na wykazanie się inicjatywą.

No ale jeśli od tej kobiety nie otrzymujesz żadnej czułości, brakuje oznak jakiegokolwiek zaangażowania, próbowałeś kilkukrotnie oddać jej pole, żeby wykazała się inicjatywą (choćby zorganizowała kolację z filmem u siebie, niekoniecznie coś wielkiego) a ona nic - to nie ma się co łudzić. Nie zależy jej. A że skaczesz wokół niej i spełniasz jej zachcianki zanim ona o nich pomyśli, to póki co trzyma cię blisko. Sama przecież nie będzie czekała na siebie po pracy z bukietem kwiatów.

9

Elle, ja też znam takie metamorfozy z autopsji. Gdy spotykałam się z kimś, kogo juz na pierwszy rzut oka oceniałam jako "gorszego" ode mnie, ale widziałam wyraźnie, że ten ktoś na mnie leci, to zachowywałam się jak zimna ryba albo księżna udzielna, bo miałam się za Bóg wie kogo- ot taka głupota i pustota ludzka. Za nic miałam starania takiego faceta, bo wiedziałam, że bez względu na to, jak się wobec niego zachowam albo nie zachowam, on i tak przylezie i dalej będzie na moje gwizdnięcie.
Dopiero gdy poznałam faceta, który sprawił, że zabrakło mi tchu z wrażenia, to nagle potrafiłam być czuła, namiętna, kochająca i nie wiadomo jaka jeszcze. Taki facet nie musiał mnie pouczać i tłumaczyć rzeczy oczywistych. Sama wiedziałam jak go traktować, by go nie stracić.
Autorze, ta kobieta nie kocha cię, nie szanuje i nie działasz na nią jako facet. Dla kobiety to żaden problem postękać trochę w łóżku, jesli ma ona jakieś powody, by być z danym facetem. Odrzuć więc jej postękiwania łóżkowe i patrz na całokształt jej zachowania w stosunku do ciebie, jesli oczywiście uważasz, że sroce spod ogona nie wypadłeś. Jeśli natomiast masz aż tak niskie mniemanie o sobie, to dalej lataj za zimną rybą, rozciągaj przed nią czerwone dywany, by ona mogła kroczyć po nich dumnie z wysoko zadartą do góry głową i patrzeć na ciebie jak na człowieka z nizin. Twój wybór.

10

Oliwia,czy to Ty...czy ja mam omamy jakieś? smile Witaj smile

11

Majka, to ja. Też cię witam. Przeszła mi trochę złość i dlatego dzisiaj podkusiło mnie, by napisać.

12

oliwia9195 napisał/a:

Majka, to ja. Też cię witam. Przeszła mi trochę złość i dlatego dzisiaj podkusiło mnie, by napisać.

No wreszcie smile

13

oliwia9195 napisał/a:

no to ja też witam: http://www.babskieegadanie.pl/wp-content/uploads/2015/05/Welcome1.jpg

A na co się zezłościłaś, jeśli to nie tajemnica?

14

Witaj Elle.
W sumie to nie tajemnica, więc ci napiszę- wkurzyłam się, bo ktoś przyczepił się do tego w jaki sposób piszę (chodziło o to, że w chamski) oraz do moich poglądów (podobno zbyt radykalnych), a poza tym miałam mały epizodzik w sprawach osobistych i ogólnie tak wyszło, jednak dosć często podglądałam sobie co dzieje się na forum.

Witam też innych.

15 Ostatnio edytowany przez Anula70 (2016-05-13 23:08:36)

Metamorfozy smile
Ze skąpca nie zrobisz samarytanina a z osoby ostrożnej entuzjasty sportów ekstremalnych.:)
Jedni otwierają się szybko na uczucia inni nie a nawet trwa to latami o ile komuś naprawdę zależy .Osoby poranione życiowo nie deklarują szybko swoich uczuć ,,są zablokowane'' jak mawia mój partner a coś na ten temat miałby do powiedzenia i to dużo.
Sam trafił na jak to określiła Oliwia 9195 na cytuję,,zimną rybę " no cóż nikt mnie tak nie określił owszem ,,Lodówka'', ,Robot" a nawet ,,Królowa Śniegu'' też się zdarzało smile.
Każda historia jest inna ,skoro moje przedmówczynie przechodzą ,,metamorfozy" i nagle z zimnych kobiet są gorącymi kochankami to gratuluje ,niestety zdarzają się inne kobiety które tego nie potrafią i nie chcą być księżniczkami chcą aby ktoś je właśnie takie zaakceptował i uszanował
Autor sam chce zaczekać z seksem i tu to jego decyzja widocznie Jego ego nie ucierpi z tego powodu ,kierowanie się dobrem partnerki to niestety rzadka cecha.
Widocznie pominął jakiś istotny szczegół nazywając to ,,swoim problemem".
Oliwio 9195 masz prawo do własnych poglądów jakie kol wiek by nie były ,,radykalne " też są potrzebne i nie nazwała bym ich chamskimi.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Kobieta nie okazuje uczuć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024