hej dziewczyny mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktoras z was ktora rodzila w niemczech ... i mogla by mi pomoc w tj kwestii a mianowicie mieszkam w Niemczech juz od jakiegos czasu ale nie ukrywam ze nie wladam jeszcze jezykiem na tyle dobrze zeby rozumiec lekarskie jak i urzedowe slownictwo ... jestem w 17 tyg ciazy i tu zaczyna sie lawina pytan co dalej ????? z tgo co wyczytalam w internecie przysluuje mi urlop macierzynski 6tyg przed porodem ja i urlop wychowawczy do 4 lat wiem tez ze pomoc finansowa jak moge otrzymac to 67% moje wynagrodzenia z pracy z tego co wiem wiele kobiet wyraza checi na wyplacanie tej kwoty przez rok po czym wraca do pracy .... Jak to bedzie jesli ja bede chciala ze swoim mluszkiem spedzic w domku 2 lata to kwota jak mi wyjdzie z tych 67%musze podzielic jeszcze na pol i powiedzmy ze jest to 600 euro dzielone na pol daje nam 300 euro miesiecznie a jak bede chciala zostac w domku na 3 lata to oznacza ze ostatni rok zostane bez zadnej pomocy finansowej ??? bo minimalna kwota wyplacana to 300 euro ??!!! ma nadzieje ze moja wiadomosc nie jest zbyt chaotyzna i ktoras z was znajdzie chwie i pomoze mi w tej kwestii
Temat: ciąża w Niemczech