Nie utrzymałam ciaży.nie dałam życia... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Nie utrzymałam ciaży.nie dałam życia...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nie utrzymałam ciaży.nie dałam życia...

Hej. Bardzo mi ciężko ale chce komus opowiedziec to co mi sie przytrafilo...i zapytac o pare rzeczy... Bylam w ciazy niecale 4 tyg. To byly najpiekniejsze dni w moim zyciu, lecz nie trwalo to dlugo. Od poczatku cos bylo nie tak. Pierwsze bylo plamienie, pozniej juz krwawienie. Dostalam tabletki na podtrzymanie ciazy lecz niestety krwawienie dalej nie ustepowalo.czulam sie bardzo dobrze fizycznie nic mnie nie bolalo ale psychicznie bylam na granicy. Czulam ze zaraz wybuchne placzem i sie poddam. Ale mialam nadzieje do konca. Wczoraj zaczol bolec mnie brzuch.mocno w miare ale do wytrzymania. Wzielam nospe.zaczal sie najgorszy dzien w moim zyciu

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie utrzymałam ciaży.nie dałam życia...

po malu wydalalam z siebie jakies dziwne skrzepy krwi i niewiadomo co jeszcze. Do łazienki chodzilam co 5 minut az wkoncu wypadło ze mnie cos czego nie potrafie nawet opisac.bałam sie na to patrzec nawet. Przerazona spuscilam wode czego zaluje do tej pory i ciagle zastanawiam sie co to bylo?? To nie byl skrzep krwi! Co ja moglam zobaczyc w tak wczesnej ciazy? Wmawiam sobie ze cos mi sie wydawalo ale ciagle mam przed oczami ten widok.. To byla moja pierwsza ciaza ktorej nigdy nie zapomne. Najgorzej jest w domu . nie wiemy z partnerem jak mamy ze soba rozmawiac. On juz szukal wozka i wybieral imiona.tak sie cieszyl. A teraz co? Ciagle zadajemy sobie nawzajem pytanie: dlaczego? Co bylo nie tak? Wogole niewiem jak ja wroce do pracy , co ja im wszystkim powiem

3

Bardzo mi przykro ale jedno mnie nurtuje skąd tak szybko wiedziała, że jesteś w ciąży? 4 tydzień to dopiero termin tej miesiączki, która nie nadchodzi. Często nie widać jeszcze na usg nawet.

Pytasz dlaczego często tak się dzieje np gdy dziecko ma jakąś wadę i nie jest w stanie się rozwijać. Mógłbyc to tylko pusty pecherzyk ciążowy czyli komórka jajowa, która przypadkiem się zagnieździła. I nie myśl o tym co widziałaś bo to napewno nie Twoje dziecko odpocznij i spróbuj jeszcze raz.
Musisz być teraz silna.

4

W 4 tygodniu dziecko jest mniejsze niż główka szpilki wiec napewno nie ono jest w Twojej pamięci wybacz ale na tym etapie jest to ( przepraszam za wyrażenie)  zlepek komórek

5

Wiem ze w tym tyg nie mozliwe zebym widziala dziecko ale moze to byl ten pecherzyk?? Od poczatku wiedzialam ze jestem w ciazy poniewaz sie o to staralam i juz tydz przed terminem okresu zrobilam test. Druga kreska wyszła baaardzo blada jak cien. Piekne chwile❤☺ za jakis czas poszlam do lekarza. Na usg nie bylo nic widac. Nastraszyl mnie ze moze byc to ciaza pozamaciczna albo bardzo wczesna ciaza i kazal przyjsc za tydz. Za tydzien byl juz widoczny pecherzyk . powiedzial ze to jest drugi tydzien od zaplodnienia. Takze czulam to od poczatku i choc to trwalo krotko to byly najpiekniejsze dni mojego zycia :-(

6

Hej przykro mi.  Jednak weź pod uwagę że to nie było dziecko i do momentu gdy nie biło serce nie miałaś dziecka. Co po następne test z drugą bardzo jasną kreska nie oznacza też ciąży. I pomyśl trochę o tym że lepiej teraz niż później gdybyś słyszała i widziała serduszko a potem dziecko. I uwierz mi wiem co pisze bo mam za sobą poronienia i nie pęcherzyka bo do momentu gdy serca nie ma bijacego dziecka nie ma. Obecnie jestem w 7 miesiącu ciąży lekarze nie dawali szans na zajście po poronieniach gdyż niestety poprzez uszkodzenia jajników i bardzo złe wyniki hormonalne moje szanse były blisko zeru a jednak po tym wszystkim jestem w 7 miesiącu ciąży którą bardzo ciężko przechodzę ale najważniejsze iż mój Skarb jest zdrowy.
Także głowa do góry i nie załamuj sie za bardzo wbilas sobie do głowy że to dziecko którego nie było a najważniejsze byś to teraz zrozumiała

7

Dla mnie to bylo moje dziecko juz od tej 2 kreski i tak bylo przez nas traktowane. Powiedzcie mi jeszcze bo oczywiscie chce sprobowac jeszcze raz kiedy po poronieniu moge zajsc w ciaze? Nie mialam zadnych zabiegow . niby po 3 mies ale czytalam ze jesli sie zajdzie wvzesniej to rzadko sie zdarzaja poronienia

8

Mi się wydaje, że możesz odrazu bo tak jak mówię nie było potwierdzenia, że pecherzyk był zapłodniony mógł być pusty.

9

Hej ja też straciłam ciążę aż dwa razy, pierwszy to było poronienie samoistne w 6tygodniu, za drugim razem zabieg miałam w 12 tygodniu ciąży pusty pecherzyk ciążowy płód obumarl w 8 tygodniu, nigdy nie zapomnę tego bólu brzucha jaki mnie dopadł tego dnia, lecz w tedy nie wiedziałam że jestem w ciąży nie miałam żadnych objawów, dopiero jak mnie dopadł ten ból zaczęłam mieć objaw po kilku dniach jak poszłam do lekarza to było już za późno. Dla mnie też to zawsze będą moje dzieci.

Musisz inaczej myśleć mi pomogło to że lepiej jak tak się stało niż dziecko miało by się urodzić chore i miało by się męczyć i ja przy nim.
Po pierwszej starcie dziecka zaszłam w ciążę trzech miesiącach i mam zdrową 4 letnią córeczkę, po drugiej po 6 miesiącach i teraz jestem w ciąży połowę mam za sobą, jeszcze 18 tygodni i będę miała synka.

Co mogę ci poradzić jak zdecydujesz się starać o dziecko czego ci życzę to jak już wam się uda to możesz robić badania czy dziecko niema wad genetycznych są to płatne badania ale warto ja jestem po drugim takim badaniu .

10

Możesz się starać już od następnego cyklu. Powodzenia.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Nie utrzymałam ciaży.nie dałam życia...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024