Czy mogę być w ciąży??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Czy mogę być w ciąży???

Witam.  Miesiączka spóźnia mi się już tydzień, robiłam test wczoraj i wyszedł negatywny, nigdy mi się nie spóźniał aż tak długo, raz mi się spóźnił 3 dni. Może za wcześnie zrobiłam test? Ale nie czuję żeby mi się okres zbliżał, od kilku dni kują mnie jajniki i przy pępku, częściej chodzę do toalety, nie aż tak często ale częściej, brzuch mam lekko obrzmiały i czasami senna jestem. Następny test zrobię w niedzielę jak nie dostanę nadal okresu a jak wyjdzie negatywny to w poniedziałek przejdę się na betę. Czy któraś miała tak, że robiła testy i wychodziły negatywne a była w ciąży? Może na początku ciąży tak może być? To by była moja pierwsza ciąża i się troszkę denerwuję sad Ostatni raz współżyliśmy 24.03, 30.03 i 05.04 a miesiączki moje ostatnie to: 09.01, 10.02, 15.03. Bardzo bym prosiła o odpowiedzi smile Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mogę być w ciąży???

Do gina idź.

3

Pójdę jak nic żadne testy nie wykażą, ale trochę się denerwuję. Mam małą nadzieję, że to ciąża jednak smile smile

4

Zapisz się do gina tak czy inaczej, bo z dnia na dzień się nie dostaniesz.
A jak to mawiają - dopóki okres się nie pojawi, szansa na ciążę jest wink

5

Jak nie dostanę jutro okresu, to się zapiszę do ginekologa smile a jak by się okazało, że jestem w ciąży jednak, to test mógł nie wykazać tej ciąży? jest to możliwe?

6

Jest to możliwe. Proponuję iść do laboratorium zrobić badanie krwi BetaHCG ono wykaże czy jesteś czy nie, smile w życzę ciąży i nudnego przebiegu z jak najmniejszą ilością nieprzyjemnych dolegliwości

7

Na betę na pewno pójdę w poniedziałek, jeśli miesiączka nie przyjdzie smile cieszyłabym się jak by się okazało że to ciąża smile

8

To życzę ciąży i przesyłam fluidki ciążowe smile

9

Dziękuję smile i pozdrawiam smile

10

Czy miała któraś z was taki przypadek, że test nie wykazywał na początku ciąży?

11

hej

ja nie miałam ale moja kolezanka miala smile

12

Czyli, że jest jakiś cień szansy smile zrobiłam właśnie dzisiaj drugi test, ale 2 słaba kreska pojawiła się dopiero po 20 minutach, czy to może oznaczać, że za kilka dni może być już ciemniejsza i wcześniej się ukaże?? Miała któraś z was tak?

13

Sandra, mi taki test co pokazuje kreski wyszedl ogolnie negatywny, po 4dniach zrobilam ten z clearblue co pokazuje tygodnie i na tescie byl 1-2tc wink trzymam kciuki

14

Moja koleżanka miała 3 negatywne testy a była w ciąży smile

mam nadzieję, że będzie sukces smile

15

ja okres miałam do 4 m-ca , nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży , i co gorsza tabsy brałam smile dziś to wspaniały dorosły syn big_smile

16

Druga kreska, nawet mało widoczna, oznacza ciąże. Kup dodatkowy test, najlepiej inny od tego, który używałas teraz i zrób jeszcze raz.

Ja mialam w 25 dniu cyklu druga kreskę co pokazała się po 30 minutach, więc uznałam jak to pisali w instrukcji że test nieważny, dwa dni później powtórzyłam i już była blada kreseczka po 5 minutach.
Powtórz test pojutrze plus beta hcg.
Koleżanka z forum miała test pozytywny gdzieś właśnie tydzień czy półtora po spodziewanej miesiączce.

18

Mi test wyszedł po tygodniu pozytywny praktycznie jak tylko paseczek nasiąknął. Po odczekaniu tych 5min.byly 2 grube krechy.
Osobiście testu odczytanego po 30min.nie uznałabym za wiążący.
Wszystko zależy od stężenia hormonu i może po prostu jeszcze test nie wyłapuje.
Idź w poniedziałek na betę. Będziesz miała odpowiedź. Życzę aby to była zdrowa ciąża a potem maluszek smile

19

Nigdy nie spóźniał mi się tak długo okres, i dlatego jestem trochę zestresowana i trochę się denerwuję aby wszystko było w porządku, czytałam też o ciąży poza macicznej, czy są jakieś inne objawy jeśli taka ciąża występuje? Może troszkę przesadzam, za dużo wyszukuję na ten temat opinii wink

20

Sandra, idz na betę.
Moim zdaniem to bardzo wczesna ciąża jeśli beta da wynik pozytywny to odrazu kup sobie i łykaj folik - kwas foliowy bardzo ważny w pierwszych tygodniach

21

Kwas foliowy zalecają wręcz zażywać cały czas w okresie, kiedy ciąża jest mozliwa.

22

Nadal nie mam miesiączki i nic nie wskazuje na to aby miała przyjść, kwas foliowy biorę od pół roku, a na betę jutro na pewno pójdę i dam wam znać co i jak smile

23

Byłam u ginekologa i nie stwierdziła ciąży, przykro mi się strasznie zrobiło sad miałam nadzieję, że się udało sad receptę mi wypisała na tabletki, które wywołują okres i zaproponowała żebym zbadała tarczycę sad

24

Uda się następnym razem, zapraszam na wątek nadzieja na dziecko - tam dzieją się cuda złoty środek to m.in kakao ale o tym poczytasz gdy przyjdziesz;)

25

Dziękuję za zaproszenie, z chęcią tam zajrzałam, pozdrawiam smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024