Cześć.
Jak w temacie moim problemem jest przedwczesny wytrysk podczas stosunku. Mam prawie 19 lat. Swego czasu "uprawialem" regularnie sex z byłą dziewczyna. Zawsze kończyło się to tak samo. Wchodziłem do jej pochwy i mijało ok 30-60 sec i dochodziłem. Próbowaliśmy przed grę wstępną, sex oralny i potrafiłem wytrzymać do 50 min i nie było problemu i tylko kiedy włożyłem penisa do jej pochwy to automatycznie wytrysk sie pojawił. Próbowaliśmy krócej pieszczoty po 10-20 minut lecz bez skutku. Po 3 razie z rzędu dopiero mój czas wytrysku sie przedłużył lecz dopiero aż po 3!!
Myślałem nad rozmową z urologiem/seksuologiem i czytałem wiele postów, ze trening czyni mistrza lecz poprawy nie było wiekszej niestety.
Jasne, że możesz się przejść do lekarza.
Ale ja mam wrażenie, że po prostu jesteś młodym chłopakiem - i faktycznie potrzeba ci treningu Zarówno ćwiczeń na opóźnienie wytrysku (których efekty pojawiają się zwykle dopiero po kilku miesiącach codziennego, sumiennego ćwiczenia) - jak i więcej seksu po prostu, żebyś się z tematem otrzaskał.
Jak długo byłeś aktywny seksualnie z byłą dziewczyną i jak częste mieliście stosunki?
wcześniej było to jakoś pół roku może 7 miesięcy po 1/2 razy na tydzień. Właśnie przed każdym zbliżeniem nan obawę i tą myśl, że to znowu się powtórzy, niepotrzenie czasami się stresuje a wiecej seksu troszke odpada teraz bo moja dziewczyna jest 150km ode mnie i nie widzimy sie często.
Mówiłaś o jakiś ćwiczeniach, możesz jakieś polecić?
Nie bardzo - bo w związku z różnicami w anatomii, nigdy mnie ten problem szczególnie nie frapował . Poszukaj w internecie - na stronach z poradami medycznymi. Tam jest to dość dobrze omówione.
Jeśli twoje dotychczasowe doświadczenie to kilka miesięcy, na prawdę nie sądzę byś miał jakiś medyczny problem. Po prostu brak ci wprawy, to zupełnie naturalne.
tak jak pisałem. Nie mam problemu z erekcją, seks oralny jest normalny trwa całkiem długo ale zwykłe współżycie seksualne juz te kilkadziesiąt, ostatnim razem wsadziłem mojego członka i poczułem, że dochodzę chociaż to może być spowodowane wcześniejszymi pieszczotami bo moja dziewczyna leżała na mnie i po prostu "jeździła" soba (okolicami waginy) całkiem mocno po moim penisie. Zanim odbyliśmy stosunek pierwszy raz (z aktualna dziewczyna) to wczesniej bywal po prostu sex oralny i myslalem, ze juz wszystko jest ok.
A jakbym miał się do lekarza udać to do jakiego aby o tym porozmawiac?
Możesz zacząć ćwiczyć mięśnie kegla - dzięki temu powinieneś móc dłużej wytrzymać bez wytrysku. Możesz także zastosować metodę polegającą na tym, że kiedy jesteś w niej i czujesz, że zaraz wytryśniesz po prostu przestać się ruszać i poczekać aż to minie. Wymaga to cierpliwości od ciebie i Twojej partnerki ale dzięki temu istnieje szansa, że pozbędziesz się złego nawyku. Z czasem powinno się wszystko unormować więc do tego czasu ćwicz, ćwicz i współżyj;)
7 2016-08-05 13:14:58 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-01-30 14:55:16)
Na przedwczesny wytrysk polecam wzmocnić mięśnie dnia miednicy a do tego opcjonalnie suplementacja. Leków raczej bym nie polecał, bo o ile są skuteczne to niestety nie są wolne od skutków ubocznych, a poza tym jesteś w najlepszym wieku, także stosowanie leków jest całkowicie zbędne. Sprawdź sobie metody na [nieregulaminowy link] są tam opisane wspomniane ćwiczenia m.Kegla oraz kilka innych metod, na pewno znajdziesz coś dla siebie