Jak obniżyć zbyt wysoki poziom androgenów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak obniżyć zbyt wysoki poziom androgenów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

1 Ostatnio edytowany przez prawie.dobrze (2016-03-28 20:29:10)

Temat: Jak obniżyć zbyt wysoki poziom androgenów?

Od wielu lat mam problemy z cerą, nie jest to straszna postać trądziku ale jednak mojej buzi brakuje wiele do doskonałości. Pojawia się u mnie także coraz więcej ciemnych grubych włosków na brodzie, szyi, piersiach i brzuchu. Po wyrywaniu pęsetą wrastają tworząc nieestetyczne ranki. Z lewej piersi przy mocniejszym naciśnięciu wypływa niewielka ilość białej i zielonkawej wydzieliny. Mam ten problem od kilku lat. Odwiedziłam już dwóch endokrynologów i dwóch ginekologów. Zrobiłam kilkakrotnie badania hormonalne a także badanie na dobową zbiórkę moczu w celu wykluczenia wtórnego przerostu nadnerczy. Wg wyżej wspomnianych badań WPN nie mam. Byłam 3-krotnie na USG dopochwowym u ginekologa. Stwierdził, że wg niego nie mam PCOS, bo na USG nie widać tych pęcherzyków w jajnikach. Mam za to endometrium na macicy. Moje cykle trwają średnio 30-41 dni. Wyniki badań za każdym razem pokazują podwyższone wyniki androgenów. Z czego to może w takim razie wynikać? Ostatni ginekolog przepisał mi Diane-35 na poprawę stanu cery i zahamowanie nadmiernego owłosienia. Wcześniej zlecił picie saszetek Inofem ale na czas brania Diane-35 kazał zaprzestania brania Inofemu.  Jednak obawiam się brania tych tabletek anty ze względu na wiele złych opinii na ich temat.
Czy któraś z Was ma lub miała podobne objawy i znalazła sposób na ich złagodzenie?
Wg mojego ginekologa nie ma leku, który spowodowałby aby moje jajniki nie wydzielały tak dużej ilości androgenów, można to tylko zahamować, leczyć skutki a nie przyczynę. Podobno to genetyczne i mogę mieć problemy z zajściem w ciążę? Ciąży na razie nie planuję, bo nie mam nikogo w tym momencie ale chciałabym już teraz zacząć zapobiegać jeszcze gorszym objawom, np. łysieniu androgenowemu, destrukcji jajników, o których się już wiele naczytałam. Jak mogę to zrobić?

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Jak obniżyć zbyt wysoki poziom androgenów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024