Kobieta Rak zodiakalny - jaką jest partnerką seksualną oraz życiową? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobieta Rak zodiakalny - jaką jest partnerką seksualną oraz życiową?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Kobieta Rak zodiakalny - jaką jest partnerką seksualną oraz życiową?

Witam Was szanowne Panie,

Od pewnego czasu zastanawiam się jaką partnerką życiową oraz seksualną są kobiety spod znaku Raka?
Czy potraficie uczciwe odpowiedzieć na to pytanie?

Czy to prawda, że te kobiety są zamknięte na eksperymenty erotyczne, seksualne? Uprawiają seks standardowy? Są bardzo tradycyjne i nieśmiałe? Nie potrafią cieszyć się wyrafinowanym erotyzmem?
Czy partnerzy / mężowie takich kobiet narzekają na problemy łóżkowe?

Kobiety Raki w różnym wieku – czy można prosić o Wasze komentarze?
Najchętniej poznałbym opinię kobiet z przedziału wiekowego 30-40 lat smile

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta Rak zodiakalny - jaką jest partnerką seksualną oraz życiową?

Nie wierze ze mamy XXI wiek a jednak nadal ludzie wierzą w takie bzdury.. Co ma znak zodiaku do człowieka? Każdy jest inny. Jestem rakiem akurat.

3

Tak, mamy XXI wiek, ale gdybyś postudiowała psychologię człowieka, to być znalazła pewne odzwierciedlenie charakteru, sposobu życia w opisach poszczególnych znaków zodiaku.
W każdym razie, dziękuję Tobie za wypowiedź.

4

Proszę Cię... Mam dobrą koleżankę raka ktora zupełnie inaczej patrzy na tego typu sprawy. Znak zodiaku nie ma tu nic do rzeczy.

5

Jakbyś postudiował horoskopy, to byś zobaczył, że opisy są tak ogólne, że do jednej osoby można dopasować przynajmniej 3, a na 2 losowo wybrane przynajmniej jeden będzie po części trafny.

6

Postawiłam tarota i wyszło, że zodiakalne raki nie uprawiają seksu!

7

lilianna90 napisał/a:

Postawiłam tarota i wyszło, że zodiakalne raki nie uprawiają seksu!

ROTFL
Wisisz mi czyszczenie telefonu big_smile

8

jacek78 napisał/a:

Tak, mamy XXI wiek, ale gdybyś postudiowała psychologię człowieka, to być znalazła pewne odzwierciedlenie charakteru, sposobu życia w opisach poszczególnych znaków zodiaku.
W każdym razie, dziękuję Tobie za wypowiedź.

Czuję się pokrzywdzona. 5 lat studiów psychologicznych i żaden z wykładowców nawet słowem nam nie wspomniał o znakach zodiaku! Idę podrzeć swój dyplom... tongue

Jacku, rakiem nie jestem, ale zapewniam Cię gorąco, że temperament seksualny, łóżkowe upodobania, podejście do seksu i ewentualne zahamowania/problemy nie wynikają z ułożenia gwiazd w momencie urodzenia, ale z co najmniej kilku innych czynników. Proponuję, byś zamiast szukać informacji w internecie, wsłuchał się całym sobą w partnerkę i pozostał otwartym na te informacje, które ona sama zechce Ci przekazać.

9

Anemonne

No widzisz …
A dlaczego biali medycy (czytaj: biały człowiek) nie wspominają o chińskiej naturalnej medycynie, która istnieje od dawien dawna i była (nadal jest?) skuteczna od medycyny białego człowieka.
Innymi słowy, uważam, że każda różna/inna forma ‘sklasyfikowania’ człowieka jest dobra do poznania i zastanowienia się.
W odpowiednim czasie głęboko zastanowiłem się i przeanalizowałem charaktery osób mi poniekąd znanych i spróbowałem znaleźć odzwierciedlenie w poszczególnych znakach/symbolach zodiaku.
Znalazłem dużo wspólnego.

10

"W relacjach osobistych nieco komplikacji. Ostatnio mógł towarzyszyć wam okres rozbicia. Mogliście czuć, że oddalacie się od siebie. Jednak to, co złe czas już odpędzić gdyż taka jest kolej rzeczy. Zbliżający się okres przyniesie wam powodzenie i zmianę postępowania. Nie masz nikogo? W towarzystwie wesołych przyjaciół odkryjesz kogoś naprawdę godnego zainteresowania."
... a to którego znaku zodiaku dotyczy? Masz 1:12 szansę, że ci się uda właściwie wskazać.

11 Ostatnio edytowany przez lilianna90 (2016-03-24 16:28:19)

Averyl napisał/a:

"W relacjach osobistych nieco komplikacji. Ostatnio mógł towarzyszyć wam okres rozbicia. Mogliście czuć, że oddalacie się od siebie. Jednak to, co złe czas już odpędzić gdyż taka jest kolej rzeczy. Zbliżający się okres przyniesie wam powodzenie i zmianę postępowania. Nie masz nikogo? W towarzystwie wesołych przyjaciół odkryjesz kogoś naprawdę godnego zainteresowania."
... a to którego znaku zodiaku dotyczy? Masz 1:12 szansę, że ci się uda właściwie wskazać.

Ja wiem ja wiem! Koziorożec! Oczywiście też tarot mi podpowiedział:D No dobra trochę pomógł mi wróżbita Maciej...

12

Averyl
smile

Mam wrażenie, że zupełnie się nie rozumiemy lub niepoprawnie zrozumiałaś to o czym piszę.

To co Ty napisałaś, to są jakieś wróżby …

A ja nawiązuje do identyfikacji, opisów poszczególnych znaków zodiaku, np. takich poniższych treści dostępnych w sieci:
Rak to znak zodiaku, który jest symbolicznie związany z Księżycem – właśnie Księżycowi podlegają wszystkie wody, obok których osoby spod urodzone pomiędzy 22 czerwca a 22 lipca najchętniej mieszkają i nad którymi najchętniej spędzają urlopy.
Rak jest osobą o bardzo zmiennych nastrojach. Jeżeli przebywa w gronie osób, które nie odpowiadają jego oczekiwaniom i charakterowi, staje się mrukliwy, zgryźliwy i zamknięty w sobie. Osoby urodzone pod tym znakiem miewają skłonności do hipochondrii, a przyszłość widzą w czarnych kolorach. Rak ceni dobre wychowanie, grzeczność i takt. Nie wolno być wobec niego szorstkim. Nie znosi arogancji, oschłości serca i brutalności.

13

No dobrze ale chodzi o to, że osoby z jednego znaku zodiaku niejednokrotnie są zupełnie różne. To jest dokładnie tak samo jak byś chciał wróżyć z fusów. Coś spasuje a coś nie. Równie dobrze do mnie pasuje, że lubię dobre wychowanie i takt a nie jestem zodiakalnym rakiem.

14 Ostatnio edytowany przez Marajka (2016-03-24 17:28:48)

Jacek, jak juz sie tak upierasz przy astrologii, to zajmij sie tym chociaz troszke dokladniej. Znak zodiaku, w ktorym znajduje sie slonce, jest tylko jednym z wielu innych ukladow w horoskopie. Istnieje jeszcze nie mniej znaczacy ascendent, rozlozenie planet w znakach zodiakalnych i polozenia domow astrologicznych, medium coli, aspekty planet, czyli ich polaczenia miedzy soba, tranzyty i pare innych rzeczy.
Wiec jak juz cos tu robic i analizowac, to skutecznie. Zgruntowanie tajnikow astrologii zajmuje kilka lat, zanim mozna cokolwiek powiedziec o czlowieku na tej podstawie.
Slonce w raku ? Tylko na tej podstawie nie mozna powiedziec praktycznie nic !
Jesli interesuje Cie nastawienie partnerki do seksu i jej preferencje w milosci, to mozesz ewentualnie rzucic okiem na polozenie planet Wenus i Mars w jej horoskopie ze wszystkimi z nimi zwiazanymi aspektami oraz uklady w odpowiednich domach zwiazanych z tym tematem wink

A chinska medycyna opiera sie na calkiem konkretnych rzeczych, na przyklad ziololecznictwie, akupunkturze oraz sposobie odzywiania, to nie zaden hokus pokus. Tyle, ze do opanowanie tego potrzeba wielu lat nauki, wiec malo kto u nas bedzie sie tym zajmowac. Na zachodzie TCM jest bardziej rozpowszechniona.
W naszym swiecie lekarze sa inaczej ksztalceni i przyznaje - ze strony bialego czlowieka istnieje olbrzymia arogancja, jesli chodzi o jego wyobrazenia o wlasnych osiagnieciach i wiedzy.

15

Jacek78 nie pisz mi kim jest rak, bo siedzi u mnie w domu, więc wiem kim jest mój M., mam kilku znajomych urodzonych w tym okresie, (mają rzeczywiście kilka wspólnych cech), co nie zmienia faktu, że równie dobrze możesz wnioskować o osobowości, temperamencie innych raków z fusów, czy innych ludowych metod.
Miałam kiedyś znajomego, który się tym zajmował, który każdą nowopoznaną osobę przepytywał z dokładnej daty (z godzina), miejsca urodzeni. Twierdził, że nie zrobił mojego horoskopu, ale ponieważ byliśmy z tego samego znaku, więc mówił, że pewne rzeczy pokrywają się w naszych horoskopach. Niektóre rzeczy być może dotyczył mnie, nie był tak ogólne, że pasowałaby do 90% ludzkości.

... rzecz w tym, że cały urok polega w poznawaniu nowego człowieka, w czasie jaki poświęca się drugiej osobie na rozmowę z nią, w tym, co wspólnie możecie zrobić. Taka droga na skróty nic ci nie przyniesie.

16

Szanowne Panie,

To ja już chyba podziękuję smile
A Marajce dziękuję za w miarę ciekawą i konkretną odpowiedź.
I Marajka – wiem o czym piszesz, ponieważ czytałem książkę/poradnik ... choć faktycznie brakuje mi tej szczegółowej wiedzy.

Generalnie nie uzyskałem tego o co pytałem, bo wypowiedziały się osoby które nie są spod znaku Raka.

Życzę zdrowych i wesołych Świąt!

Pozdrawiam,
Jacek

17

jacek78 napisał/a:

Rak to znak zodiaku, który jest symbolicznie związany z Księżycem – właśnie Księżycowi podlegają wszystkie wody, obok których osoby spod urodzone pomiędzy 22 czerwca a 22 lipca najchętniej mieszkają i nad którymi najchętniej spędzają urlopy.

Wiedziałam! To jest to!
Człowiek się zastanawiał tyle jaki zawód i drogę w życiu obrać, a tu stoi jak wół, czarno na białym! Ale nie wszystko stracone. Może jest jeszcze szansa dla mnie i też będę pisać horoskopy. Wydaje mi się, że mam podobne kwalifikacje do autora tego opisu, bo też lubię i potrafię grać w gry skojarzeń. No bo weźmy tego raka - wodny stawonóg, więc ludzie spod tego znaku muszą kochać wodę. Inaczej być nie może. Nad naszym Bałtykiem przecież same raki i ryby siedzą, reszta w górach. Inny stan rzeczy przeczyłby prawom gry ekhm... nauki znaczy się. Księżyc wpływa na pływy wody i voila! Mamy koneksję astrologiczną!

jacek78 napisał/a:

Rak jest osobą o bardzo zmiennych nastrojach.

Nie może inaczej być skoro związany jest z Księżycem. Będą więc przypływy i odpływy nastroju...

jacek78 napisał/a:

Jeżeli przebywa w gronie osób, które nie odpowiadają jego oczekiwaniom i charakterowi, staje się mrukliwy, zgryźliwy i zamknięty w sobie.

Tak i jest to cecha charakterystyczna raka. Ludzie wywodzący się spod innych znaków zodiaku w drętwym towarzystwie ożywiają się, rozkwitają i nie mogą przestać mówić. Po prostu czują się jak ryby w wodzie, albo koziorożce na górskich halach...

jacek78 napisał/a:

Osoby urodzone pod tym znakiem miewają skłonności do hipochondrii, a przyszłość widzą w czarnych kolorach.

Potwierdzono to statystykami samobójstw i stojących w kolejkach do gabinetu lekarskiego. Nic, tylko same raki...

jacek78 napisał/a:

Rak ceni dobre wychowanie, grzeczność i takt. Nie wolno być wobec niego szorstkim. Nie znosi arogancji, oschłości serca i brutalności.

W przeciwieństwie do pozostałych znaków zodiaku które preferują chamstwo i nietakt, a czasem lubią po mordzie dostać.

Sama prawda leży w tym opisie. Poproszę o jeszcze. Zastanawia mnie, czy na podstawie mojego skromnego postu da się powiedzieć coś na temat mojego znaku, mojej planety. Będzie to punkt wyjścia do określenia tego jaką partnerką życiową i seksualną jestem. Czy partner ma powody do narzekania na problemy łóżkowe z powodu fazy Księżyca, zaćmienia Słońca, bądź autora, albo czego tam jeszcze?...

18 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-24 18:58:03)

Horoskopy nie są tak całkowicie bezpodstawne - istnieje teoria naukowa wyjaśniająca zasadę powstania horoskopu zodiakalnego (ale podkreślam - to jak i dlaczego powstał, a nie, że to prawda)

Różnice w charakterach wywołane były CZASEM POCZĘCIA. Nie urodzenia (choć kilkaset lat temu to było w zasadzie to samo, bo wcześniaki raczej nie przezywaly)

Różnice w charakterach, co ówcześni astrologowie MOGLI zaobserwować, związane  były z rodzajem  dostępnej żywności w danym okresie.  Na przedwiośniu panował głód, w tym czasie dochodziło do wielu poronien, ale płody, które przetrwały zazwyczaj były tymi najsilniejszym.  To dzieci urodzone jesienią.  Wiosną i latem dieta była bogata w kwas foliowy  co minimalizowalo uszkodzenia układu nerwowego - ponad to kobiety dostawali duża ilość światła  (melanina, witaminaD). To były dzieci zimowe.

W lecie było full pokarmu więc ciążę były najdzdrowsze.jednak ubogie w tluszcz - zwierząt się nie zabijało w sezonie rozrodczym.  Jesienią pokarmu było nadal pod dostatkiem, ale spadała ilość światła.  Za to pojawiał się tłuszcz i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
W zimie natomiast niedobór wszystkiego oprócz białka i tłuszczu. Albo wszystkiego oprócz zboża.

Tak więc 500 lat temu horoskop mógł dawać pewne wskazówki do charakteru bo układ nerwowy kształtował się w różnych warunkach. Tyle tylko, że teraz mamy XXI wiek i te sama żywność przez cały rok.:P

Do podstawówki chodziłam do jednej klasy z dziewczyną urodzona dokładnie w tym samym miejscu i porze co ja - nasze matki leżały na sąsiednich łóżkach- gdyby kierować się horoskopie powinnyśmy być charakterologicznymi bliźniaczkami. Nie byłyśmy.

Z drugiej strony bardzo lubię rozczarować charaktery znanych mi osób pod kątem  horoskopu chińskiego- bo do mnie pasuje jak ulał  big_smile

19 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-03-24 19:36:30)

Iceni nie psuj mi rynku swoją racjonalnością! Właśnie opracowuję teorię dotyczącą wpływu koniunkcji Urana i Neptuna na Bliźniaki. Takie rzeczy jak widać mają popyt. Zastanawiam się ile policzyć za swoje teorie... Jakieś sugestie? Ktoś orientuje się w cenniku?

20

Haha, też jestem Rakiem i nieźle się uśmiałam.
Żal komentować te farmazony nawet wink

21

Elle88 napisał/a:

Elle Ty się śmiejesz zamiast szeroko wyjaśnić autorowi wątku jak to z rakami w łóżku i związku jest. Miejże litość, bo on nie wie: być czy nie być... z rakiem.

22

Klio napisał/a:
jacek78 napisał/a:

Rak jest osobą o bardzo zmiennych nastrojach.

Nie może inaczej być skoro związany jest z Księżycem. Będą więc przypływy i odpływy nastroju...

akurat o tym by nie pisała, ta zmienność nastrojów (od tragedii.... po komedię w ciągu kilku chwili) może być zabójcza dla relacji, może skutkować tym, że każdy inny znak zodiaku ma chęć kopnąć w d*** raka, by poleciał na księżyc.

23

Horoskopy w 21 wieku.. to już lepiej pobawcie się w Jungowskie MBTI.  A co do samych raków to są nawet całkiem smaczne..

24 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-03-25 08:14:55)

Klio napisał/a:
Elle88 napisał/a:

Elle Ty się śmiejesz zamiast szeroko wyjaśnić autorowi wątku jak to z rakami w łóżku i związku jest. Miejże litość, bo on nie wie: być czy nie być... z rakiem.

Klio, sorry, ale z gościem, który czyta i wierzy w horoskopy/czary-mary na poziomie ogólników Pani Domu byłabym w łóżku jak kłoda. Nie bryknąłby mi. Także potwierdzam tym samym jego teoryje.. ;P
Także męcz, chłopie, kichę stolcową jakiemuś innemu znakowi, od nas się odstosunkuj smile

25

Ja mam przekichane z moim rakiem. A horoskopy czytam parę razy w roku w celach rozrywkowych. Wierz dalej w te bajdy.

26

Elle88 napisał/a:

Klio, sorry, ale z gościem, który czyta i wierzy w horoskopy/czary-mary na poziomie ogólników Pani Domu byłabym w łóżku jak kłoda. Nie bryknąłby mi. Także potwierdzam tym samym jego teoryje.. ;P
Także męcz, chłopie, kichę stolcową jakiemuś innemu znakowi, od nas się odstosunkuj smile

I już jest coś! Czyli wiemy na tej podstawie, że Raki to kłody big_smile Teraz pozostaje jeszcze uzupełnić kilka brakujących informacji na tematy, nazwijmy to okołozwiązkowe.
Na miejscu autora obawiałabym się na przykład wpływu Księżyca. Czy jesteś w stanie powiedzieć jak fazy Księżyca wpływają na Twoje fazy, jako Raka? big_smile Czy zdarza Ci się może choćby lekko zawyć?
W kwestiach zaś urlopowych, to rozumiem, że tak jak wszystkie Raki nie bierzesz pod uwagę innego wypoczynku, jak tylko nad wodą. Ale czy to musi być Bałtyk? Czy znalazłoby się jakieś miejsce na kompromis? Na przykład większa kałuża w górach?
lol

27

Ale jazda smile
Stary, z najgorszych znaków zodiaku to jest kolczatka.  Trzymaj się z daleka.  Raki w sumie są OK ale trzeba trochę szczypce przyblokować.
Jak ja złapiesz i przytrzymasz to będą niegroźne smile i będzie całkiem fajnie, chociaż pewno będzie się trochę siłować z tobą.
   Ja to miałem przekichane, bracie.  Trafiłem na pumę, a ona była sprytna i dzika, gryzła i drapała.  Ale  było super.
Tak że wiesz, z każdą da radę tylko trzeba odpowiednio podejść.

28

no niezle sie laski po Tobie przejechaly wink

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kobieta Rak zodiakalny - jaką jest partnerką seksualną oraz życiową?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024