Z rodziną najlepiej na zdjęciu ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Z rodziną najlepiej na zdjęciu ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Z rodziną najlepiej na zdjęciu ...

Chciałabym opisać sytuację w mojej rodzinie .Moja mama ma dwie młodsze siostry .Dopóki żył dziadek relacje w rodzinie były poprawne .Po jego śmierci wszystko się rozluźniało i teraz ani siostry nie mają ze sobą kontaktu , ani my jako kuzynostwo.Siostry zazdrościły mamie ,że więcej osiągnęła .Najmłodsza trafiła na ogarniętego męża więc jakoś się ustawili.Średnia siostra totalnie nie przystosowana do życia .I ona i mąż bez pracy , pomysłu na siebie .Wszystko im się należy od wszystkich bo oni nie mają .Dziadka ulubienicą była mama i najmłodsza córka , babci średnia .I tak babcia od niepamiętnych czasów wywoziła od nas jedzenie , poza tym które dawała mama .Mama pożyczała im pieniądze (na wieczne oddanie ).Babcia w mieszkaniu ma nową pralkę , lodówkę i telewizor poza tym mieszkanie jest w tragicznym stanie .Mama pokłóciła się babcią jakieś 3 lata temu , gdy okazało się ,ze babcia ma duże długi .Nie dokładała się do naszego gospodarstwa , a miała emeryturę i pracowała jako opiekunka .Niedawno ciotka zapragnęła odnowić kontakt z mamą .Niestety nie dlatego ,że ją bardzo kocha czy się stęskniła .Pojawił się problem w postaci babci.Babcia nie jest już im potrzebna ma z 10 tys albo więcej długu i nikt jej nie da nic prócz ponagleń do zapłaty .Babcia miała też wylew i nie jest w stanie sama mieszkać .Najmłodsza córka odmówiła pomocy , w sumie się jej nie dziwię.Moja mama zgodziła się na pomoc .Umówiły się ,że miesiąc u mamy , miesiąc u ciotki .Problem jest taki ,że w rodzinnej wsi mieszka kuzynka z babcią , która nie może się babcia zając bo nie ma czasu .Podobno to ona dostanie to mieszkanie .Z powodu dializ babcia nie może mieszkać w Niemczech , a ukochana córeczka nie wróci do Polski (sama ma długi )najlepiej to chyba by chcieli żeby mama zrezygnowała z pracy i wzięła babcie , łącznie z długami .Wkurza mnie to niesamowicie ,że babcia wierzy tylko w ciotkę i jej dzieci ,ze nabrała na ich fanaberie kredytów , a teraz nie ma kto płacić tych zobowiązań i się nią zaopiekować .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Z rodziną najlepiej na zdjęciu ...

I tak to czasem jest w rodzinach. niektórzy wszyscy sie kochaja i sobie pomagają a w innych zazdroszczą i w łyżce wody by utopili. u mnie tez nie najlepiej. dlatego staram sie liczyc sama na siebie i swoja rodzinę-mąz , syn i mieć duzo znajomych aby nie zgłupieć. Rodzina to czasem tragedia, zbiór niedopasowanych ludzi których łączą tylko więzy krwi.

a daj sobie spokój z rodziną.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Z rodziną najlepiej na zdjęciu ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024