Seks po założeniu wkładki wewnątrzmacicznej (miedzianej) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Seks po założeniu wkładki wewnątrzmacicznej (miedzianej)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Seks po założeniu wkładki wewnątrzmacicznej (miedzianej)

We wtorek zakładałam wkładkę. Ginekolog powiedział żeby nie uprawiać seksu do zakończenia krwawienia (ze względu na ryzyko infekcji), na każdym forum piszą co innego, że można od razu, że nie można trzy dni, że nie można tydzień. No i cóż... wiecie, dałam się ponieść chwili wink jednak trochę się martwię jak to jest na prawdę z tym odczekaniem do końca krwawienia, w necie są sprzeczne informacje. Wkładkę miałam zakładaną trzeciego dnia cyklu, lekko boli mnie brzuch, ale to mieści się w normie.

Jak było u Was? Czekałyście czy nie? Były jakieś powikłania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Seks po założeniu wkładki wewnątrzmacicznej (miedzianej)

Ja co prawda miałam zakładaną wkładkę hormonalną, nie miedzianą - ale myślę, że to podobna metoda - ingerencja w macicę w obu przypadkach. Po zalożeniu wstrzymalam się ze zbliżeniami jeszcze tydzień, bo chcialam przyzywczaić sie do "nowej sytuacji" i dać mojej macicy też się przyzwyczaić. W sumie to podczas krwawienia jakoś zawsze mam opory, wiec tak czy siak czekałabym do zakończenia okresu... a jeśli chodzi Ci o dzialanie, to taka wkładka już od samego załozenia powinna zaczać dzialać.

3

na innym topiku napisałam ze od ponad 20 lat jadę tylko na wkładkach , miesiączkę mam jak w zegarku , zero bóli , nigdy innego zabezpieczenia , sex kiedy tylko się chce
aha i jest miedziana smile

4

Malpooooo! Pal licho wkladke, ale WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGOOooo!!!

Wiem, ze i tak tego juz dzis nie przeczytasz, ale mentalnie jestem z Toba smile))

5

Dziękujemy big_smile ale się uśmiałam jak to przeczytałam nie spodziewałam się

Co do wkładki to gin kazał tydzień poczekać, cóż nie poczekałam, ale czuje się dobrze więc chyba jest ok smile

przypuszczam, że z tym odczekaniem tygodnia po założeniu wkładki to tylko taka umowna sprawa, żeby na wszelki wypadek wszystko zdążyło się ułożyć i "przegryźć" smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Seks po założeniu wkładki wewnątrzmacicznej (miedzianej)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024