Cześć :)
Przekopałam cały internet i nigdzie nie mogłam znalezc odpowiedzi na moje pytanie. Mój problem polega na tym, że trzy miesiące temu połączyłam dwa opakowania tabletek, żeby nie dostać krwawienia. Niestety krwawienie i tak sie pojawiło. Co więcej - trwało nawet dluzej niż zwykle. Gdy skończyło się to drugie opakowanie (to które połączyłam z poprzednim), krwawienia w przerwie już nie dostałam. Potem wzięłam kolejne opakowanie i dzisiaj zażyłam już ostatnią tabletkę z blistra, wiec krwawienie z odstawienia powinno sie pojawić za jakies 2-3 dni. Co jesli go nie dostanę? Myślicie że rozlegulowałam sobie cykl przez to połączenie opakowań? Zaznaczę tylko, że stosunki przez te ostatnie 3 miesiące były przerwane, więc chyba jest małe prawdopodobienstwo żeby zajść w ciążę, jednocześnie przy braniu tabletek (bo wiem że sam stosunek przerywany jest dosyć... ryzykowny).
Dziekuje z gory za wszelką pomoc :)
Czy ktoś moglby mi pomoc?
Spokojnie, antykoncepcja tabletki na pewno działają, więc nie martw się ewentualną ciążą. Dziwne, że miałaś normalny okres przy połączeniu opakowań. Chyba, że to były raczej plamienia? ja raz połączyłam opakowania jadąc na wakacje... niestety przez całe drugie opakowanie miałam plamienia i to dosyć duże, jednak w przerwie dostałam okres, bardzo skąpy. Ginekolog powiedziała mi, że być może tabletki są za słabe i wtedy mi je zmieniła na inne. Może teraz poczekaj na okres, a jak coś będzie nie tak to wtedy idź do ginekologa.
Pozdrawiam