Odejść czy zostać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odejść czy zostać ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Odejść czy zostać ?

Hej, Wszystkim .

Ostatnio chodzę zmartwiona...za 4 miesiące będę mieć: 23 lata, a mój partner: 22. Jesteśmy ze sobą ponad pięć lat.
Nigdy nie myślałam o wejściu na wyższy etap w zwiazku, za dużo się działo. Ale ostatnio coś się we mnie obudziło, kiedy koleżanka poinformowała mnie o swoich zaręczynach . Zdałam sobie sprawę, że wszystkie moje koleżanki są już po ślubie lub zaręczone. Pomyślałam, że dobrze mi się mieszka z rodzicami, studiuję tak jak mój partner na tej samej uczelni jest okej. Ale czegoś zaczeło mi brakować, zaczęłam o tym mysleć, aż w końcu zaczęłam temat.. zaczęłam od tego , że opowiedziałam o zaręczynach koleżanki...że mi go brakuje, zadko sie widujemy ostatnio, (bo pare lat było tak,że widywaliśmy się niemal codziennie, teraz on pracuje i juz tak nie jest..) kocham go i w sumie fajnie by było razem mieszkać, ale nie chciałabym tak nieformalnie... Odpowiedział mi, że mamy na to czas, on uważa, że trzeba jeszcze wiele pieniedzy zarobić na to, żeby się utrzymać, a my tyle nie mamy bo niedawno on zaczał prace, a ja nie pracuje i trzeba skonczyc studia, a w sumie dopiero je zaczeliśmy bo zmieniliśmy kierunek. Po za tym powiedział mi, że on nie chce tak dla zasady tylko z miłości.. wiec ja pomyslałam, że wiele ALE ma na ten temat..a ,ze to są rozsądne  rzeczy to nie mogłam zaprzeczyć lecz skoro kocha to chyba nie było by dla zasady... Widze ,ze sie stara, jest tyle ze mna i mam w nim wsparcie. Czy powinnam z miłości dalej z nim trwać w związku, ale o niepewnej przyszłosci, czy odejść i znaleźć kogoś kto mnie traktuje poważnie i udowodni to formalizujac zwiazek. Jak myślicie Wy??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odejść czy zostać ?
kahnaa8 napisał/a:

Hej, Wszystkim .

Ostatnio chodzę zmartwiona...za 4 miesiące będę mieć: 23 lata, a mój partner: 22. Jesteśmy ze sobą ponad pięć lat.
Nigdy nie myślałam o wejściu na wyższy etap w zwiazku, za dużo się działo. Ale ostatnio coś się we mnie obudziło, kiedy koleżanka poinformowała mnie o swoich zaręczynach . Zdałam sobie sprawę, że wszystkie moje koleżanki są już po ślubie lub zaręczone. Pomyślałam, że dobrze mi się mieszka z rodzicami, studiuję tak jak mój partner na tej samej uczelni jest okej. Ale czegoś zaczeło mi brakować, zaczęłam o tym mysleć, aż w końcu zaczęłam temat.. zaczęłam od tego , że opowiedziałam o zaręczynach koleżanki...że mi go brakuje, zadko sie widujemy ostatnio, (bo pare lat było tak,że widywaliśmy się niemal codziennie, teraz on pracuje i juz tak nie jest..) kocham go i w sumie fajnie by było razem mieszkać, ale nie chciałabym tak nieformalnie... Odpowiedział mi, że mamy na to czas, on uważa, że trzeba jeszcze wiele pieniedzy zarobić na to, żeby się utrzymać, a my tyle nie mamy bo niedawno on zaczał prace, a ja nie pracuje i trzeba skonczyc studia, a w sumie dopiero je zaczeliśmy bo zmieniliśmy kierunek. Po za tym powiedział mi, że on nie chce tak dla zasady tylko z miłości.. wiec ja pomyslałam, że wiele ALE ma na ten temat..a ,ze to są rozsądne  rzeczy to nie mogłam zaprzeczyć lecz skoro kocha to chyba nie było by dla zasady... Widze ,ze sie stara, jest tyle ze mna i mam w nim wsparcie. Czy powinnam z miłości dalej z nim trwać w związku, ale o niepewnej przyszłosci, czy odejść i znaleźć kogoś kto mnie traktuje poważnie i udowodni to formalizujac zwiazek. Jak myślicie Wy??

Aleś Ty niedojrzała.
Twój Chłopak pomimo młodego wieku jest dojrzały i odpowiedzialny.

Tak naprawdę to Ty chyba chcesz wziąć ślub, żeby nie być gorszą od Koleżanek, które są już zamężne.

3

Formalizować związku nie powinni ludzie,o mentalności nastolatka. Sorrki.

4

Jesli sie kochacie to to jest najwazniejsze. Nie przekreslaj tych wspolnych lat z nim przez pryzmat tego ze on nie chce slubu. Wezmiecie go gdy bedziecie gotowi/ lub nie, slub nie jest najwazniejszy w zyciu :-)

5

Krejzolka82 napisał/a:

Aleś Ty niedojrzała.

Tak naprawdę to Ty chyba chcesz wziąć ślub, żeby nie być gorszą od Koleżanek, które są już zamężne.

Nie mam za wielu koleżanek, te już zareczone lub po ślubie nie mają czasu, nie rozmawiam z nikim o takich sprawach...  i nie chodzi też o nie, to tylko przy okazji wpłyneło na jakies tam już krążące myśli o slubie. Zawsze jak jak sie z nim widze to czuje ze go potrzebuję, nie chce się już  widywać tylko czasami...co raz bardziej mi przykro. Powiedział mi  ,że nie mam co robić widocznie skoro myśle o takich rzeczach, zebym szła do pracy. No to nie boli jak się słyszy to od chłopaka z którym chodze pięć lat  ? Mówię o uczuciach i miłości, przyszłości, a on ,że nie mam co robić.

6

kahnaa8 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Aleś Ty niedojrzała.

Nie mam za wielu koleżanek, te już zareczone lub po ślubie nie mają czasu, nie rozmawiam z nikim o takich sprawach...  i nie chodzi też o nie, to tylko przy okazji wpłyneło na jakies tam już krążące myśli o slubie. Zawsze jak jak sie z nim widze to czuje ze go potrzebuję, nie chce się już  widywać tylko czasami...co raz bardziej mi przykro. Powiedział mi  ,że nie mam co robić widocznie skoro myśle o takich rzeczach, zebym szła do pracy. No to nie boli jak się słyszy to od chłopaka z którym chodze pięć lat  ? Mówię o uczuciach i miłości, przyszłości, a on ,że nie mam co robić.

Szkoda, że tego nie napisałaś w pierwszym swoim poście.

7

Rusz się do pracy może, a nie narzekaj na niego co? Będzie więcej pieniędzy na planowanie i nie będziesz utrzymanką, chyba że chcesz. ALE

"Mężczyźni nie czują szacunku do kobiet, nad którymi mają całkowitą kontrolę.

Nigdy nie licz na pieniądze faceta. Nigdy nie pozwól sobie na to, aby stała się utrzymanką.  Trzeba być dziewczynką niezależną finansowo, żeby – jak się związek posypie – nie zostać w totalnej dupie. Albo – gdy serduszko już nie będzie pukać do tego pana – żeby można było normalnie odejść."

8

A myśłałaś o tym, żeby porobić w życiu coś wartościowego zamiast trucia du**?
Weź się do roboty dziewczyno.

9

Chcesz odejsc, bo 22 letni chlopak uwaza, ze za wczesnie na slub ?

10

Związek o niepewnej przyszłości to związek w którym sa jakieś problemy i para nie wie, czy da radę je przezwyciężyć. Dla.mnie takim związkiem jaest np.Związek bo zdradzie bo nie wiadomo czy się go ocali. Albo taki w którym jedno marzy o pracy za granicą a drugie chce.żyć w kraju.
ciesz się tym co masz. Chłopak jest rozsądny tylko pozazdrościć. Nawet studiów.jeszcze nie masz więc po co małżeństwo ? Zadam trywialne pytanie:za co wyprawicie chociażby wesele?
Pielegnuj związek. Korzystaj z tego co dobre i planuj wspólną przyszłość. Inwestuj w siebie. Nie patrz na koleżanki zamezne... to bezsensowny argument. Ucz się, pracuj inwestuj w siebie i motywuj razem z chłopakiem.

11

Toja24 napisał/a:

Nawet studiów.jeszcze nie masz więc po co małżeństwo ?

A od kiedy poziom wykształcenia ma znaczenie w kwestii związków? Co za idiotyzm popełniony.

Autorka tematu:
- ma niską samoocenę
- kieruje się zazdrością odnośnie koleżanek
- poza chłopakiem nie ma innych zajęć, hobby czy innych tego typu podobnych zajęć
- OSZUKUJE CHŁOPAKA, BO CHCE ŚLUBU TYLKO DLATEGO, ŻE KOLEŻANKI SĄ JUŻ ALBO ZARĘCZONE ALBO PO ŚLUBIE, A NIE DLATEGO, ŻE KOCHA SWOJEGO CHŁOPAKA

Chłopak autorki powinien ją rzucić dla swojego dobra.

12

Na prawdę masz 23 lata i siedzisz na garnuszku rodziców? Ogarnij się trochę, idź do pracy, wynajmijcie kawalerkę, pomieszkajcie na "kocią łapę", łyknij trochę dorosłego życia a potem zastanawiaj się nad ślubem. Twój chłopak ma rację, że masz za dużo wolnego czasu...

13

odlotowy napisał/a:
Toja24 napisał/a:

Nawet studiów.jeszcze nie masz więc po co małżeństwo ?

A od kiedy poziom wykształcenia ma znaczenie w kwestii związków? Co za idiotyzm popełniony.

Nie w kwestii związków Ale w perspektywie życia Autorki, która ma 23 lata, jeszcze studiuje i zamiast dywagować nad ślubem powinna dla własnego dobra skupić się na jak najlepszym przygotowaniu do znalezienia pracy i usamodzielnienia się. Powinna się skupić teraz na tym co naprawdę ważne.

14

Chyba już dostałaś wiele opinii, jak inni widzą Twoją "ciężką sytuację". Ja uważam podobnie. Niestety jesteś niedojrzalą dziewczynką, marzacą zapewne o ślubie jak z bajki. Kobieto, wy jeszcze nic swojego nie macie. 23 lata i zaczynasz studia? Skąd wezmiecie pieniądze na utrzymanie, na wesele? Twój facet ma rację, ze za wcześnie dla was. Najpierw weź odpowiedzialność za swoje życie, uniezaleznij się finansowo, ogarnij co chcesz w życiu robić. Skoro jesteś taka dorosła, ze ślub chcesz brać, to nie bierz kasy od rodziców czy chłopaka. To powinno iść w pierwszej kolejności, nie sądzisz? Chłop ma rację, ze się nudzisz i wymyślasz. A do tego masz mentalność nastolatki myśląc o zakończeniu udanego związku z tak blahego powodu. Sory, ale dla mnie żenada.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odejść czy zostać ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024