Jestem wyrodna matka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jestem wyrodna matka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jestem wyrodna matka?

Witam.
15.01 urodzilam syna. Po porodzie zostal on zabrany na oiom, potem lezal na patologi  noworodka. Teraz gdy jest w domu  zajmuje sie nim. Maz gdy zaszlam w ciaze wyjechal by zarobic pieniadze na dziecko. A  ja sobie noe radze. Nie czuje tego instunktu. Jestem chyba jakas wytodna matka. Owszem przebieram, myje a nawet karmie piersia ale nic noe czuje. Gdy pomaga mi w zajmowaniu sie nim moja mama to najlepiej bym wyjechala i miala spokoj.
Wstaje do niego ociezale, nie chce mi sie nic...
i ciage mam w planach  i w glowie kreci mi sie mysl by wyjechac na tydzien gdy maz wroci na urlop by zobaczyl jak to jest... mowia ze bolu po porodzie sie nie pamieta. Ja pamietam ...

Gdy maly placze to wole wpierw np zjesc i dopiero isc do niego. Caly czas mam ochote rzucic wszystko i uciec.

Co zrobic? Nie chce byc wyrodna matka... boje sie ze  nie dam mu potem milosci skoro teraz jej nie czuje bardziej czuje obowiazek cos jak opieka nad psem.

Prosze pomozcie hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem wyrodna matka?

nie jestes wyrodna matka
wydaje mi sie ze masz depresje poporodowa
jesli masz mozliowsc wyjedz na dwa dni
mame pooros o pomoc powiedz szczerze jej co czujesz
z mezem tez porozmawiaj
daj sobie czas wszystko sie ułoży

3

Czy dziecko było planowane, czy z wpadki?

Weź pod uwagę, że możesz mieć depresję poporodową.
Odwiedź lekarza! Dla dobra swojego, ale i dla dobra dziecka.

4

Justyno,nie martw się to co przeżywasz ma wiele kobiet,sama jestem matką 2 dzieci i pamiętam dokładnie ten stan,szczególnie przy pierwszym synu. Przez 6 tyg w tzw połogu w Twoim ciele hormony robią rewolucje, możesz miewac różne stany od płaczu po euforię. U mnie też pamiętam że gdy syn miał ok3tyg zostałam sama z nim,mój mąż wrócił do pracy a mama wyjechała za granicę,myślałam że jestem w więzieniu,ja która zawsze byłam w ruchu ,wokół pełno ludzi a tu sama z wrzeszczacym dzieckiem..., dopiero po jakimś czasie umiałam cieszyć się macierzynstwem. Powinnaś robić coś tylko dla siebie,małymi krokami np co 3 dni wyjść na 2 godz tylko sama tam gdzie ty masz ochotę,zobaczysz to minie życzę powodzenia a i porozmawiaj z mamą ona napewno Cię zrozumie

5

Ja też myślę ze to depresja poporodowa. Radziłbym udać się jak  najszybciej do psychologa lub psychiatry z tego względu że możesz zrobić dziecku krzywdę lub nawet mieć ochotę je zabić. Jeśli wiesz ze coś jest nie tak nie czekaj

6

Justyna,  nic z Tobą nie jest nie tak. Twoje życie kompletnie się zmieniło i masz prawo czuć to wszystko, co czujesz. Nie jesteś wyrodną matką, a po prostu chwilowo potrzebujesz pomocy, opieki i wsparcia. Idź do lekarza psychiatry, opisz to wszystko, co się z Tobą dzieje. I nie zadreczaj się myślami, że powinnaś czuć zupełnie co innego. Zadbaj teraz o Siebie, żebyś mogła zadbać o Dziecko.
Poradzisz sobie i jeszcze będziesz cieszyć się macierzynstwem.

7

Dasz sobie radę. Wiele.kobiet przechodzi to co Ty. Wizja tego.ze od dnia porodu będziesz tryskac radością i miłością nie jest prawdziwa. Wiele.kobiet musi się nauczyć nowego życia. Masz.jakieś wsparcie na co dzień?

8

Koniecznie idź do psychologa, bo nieleczona depresja poporodowa może przerodzić się w klasyczną, długofalową depresję.
Przede wszystkim - nie obarczaj siebie winą, wszystko jest z Tobą w porządku. Będzie lepiej, trzymam kciuki!

9

Jka bym siebie widziała ..... ale to wszystko normalna sprawa..... u mnie byla lustrzana historia ( dziecko zabrane po porodzie - patologia noworodka
) Też wydaje mi się ze początkowe moinuty godziny z dzieckiem wpływają na więzi początkowe.... ja mialam dziecko dosłownie 5 minut to było straszne jak leżałam na sali sama bez dziecka a w tle słyszałam płaczące dzieci ( jeszcze byłam sama na sali ).

10

A jakie miałaś podejście do tego dziecka, gdy byłaś w ciąży? Cieszyłaś się?

Może jesteś zmęczona? Masz prawo czasem odpocząć. Może zostaw dziecko czasem z mamą i idź na piwo z koleżankami lub jakoś inaczej odpocznij?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jestem wyrodna matka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024