Antykoncepcja a antybiotyki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Antykoncepcja a antybiotyki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Antykoncepcja a antybiotyki

Witajcie,

Tabletki biorę od 3 lat regularnie, od 2 lat nieprzerwanie Lesine. Podczas ostatniego opakowania 10 dni brałam antybiotyk, potem już na czysto 5 dni pigułki i miałam przerwę. W trakcie przerwy stosunek mógł być niezabezpieczony ? Dodam, że był tylko jeden, a zaczęłam się martwić. Na drugi dzień dostałam krwawienie z odstawienia.

Wiem, że antybiotyki obniżają skuteczność. Po prostu zrobiłam głupotę i liczę na CUD. Ale czy to możliwe, że antybiotyk może aż tak osłabić działanie tabletek? Jeśli by osłabił to bym miała już w trakcie antybiotyku jakieś sensacje? Plamienie czy podobne? Czy nic bym nie miała? Wariuję już, a następne krwawienie z odstawienia dopiero za 25/26 dni... sad

Proszę o odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Antykoncepcja a antybiotyki

Nic się nie stało, jeszcze po tylu latach brania nie tak łatwo, nie przejmuj się.

3

Dziękuję za promyczek nadziei ! Przeczytalam juz caly Internet w tym temacie i sie zamartwiam, bo czytam głównie opinie, ze podczas brania anybiotyku i współżycia można bardzo łatwo zajść w ciążę. Tylko, ze ja wspolzylam po tygodniu zaprzestania, ale jednak w czasie przerwy :-( Nie chcę zamęczać narzeczonego, chociaż to jego wina. Prosiłam go o rozwagę. Ale i moja tez. Jesli wszystko będzie dobrze, to nigdy w zyciu juz nie popełnię tego samego błędu. W zeszłym roku brałam też pare razy antybiotyki i nigdy nie miałam takiej paranoi. Przepraszam za moje głupie myśli, ale chce zaplanować dziecko i miec wszystko poukładane...

4 Ostatnio edytowany przez rozalja88 (2016-02-09 22:12:41)

I jeszcze dzisiaj odczuwam dziwne kłucie w podbrzuszu...

5

rozalja88 napisał/a:

Dziękuję za promyczek nadziei ! Przeczytalam juz caly Internet w tym temacie i sie zamartwiam, bo czytam głównie opinie, ze podczas brania anybiotyku i współżycia można bardzo łatwo zajść w ciążę. Tylko, ze ja wspolzylam po tygodniu zaprzestania, ale jednak w czasie przerwy :-( Nie chcę zamęczać narzeczonego, chociaż to jego wina. Prosiłam go o rozwagę. Ale i moja tez. Jesli wszystko będzie dobrze, to nigdy w zyciu juz nie popełnię tego samego błędu. W zeszłym roku brałam też pare razy antybiotyki i nigdy nie miałam takiej paranoi. Przepraszam za moje głupie myśli, ale chce zaplanować dziecko i miec wszystko poukładane...

To najpierw myśl a później uprawiaj seks. Zrób test tu wróżek nie ma. Wkurza mnie nieodpowiedzialność a później wylewanie żali w sieci. Porozmawiaj z narzeczonym.

6

Nadzieja89 napisał/a:
rozalja88 napisał/a:

To najpierw myśl a później uprawiaj seks. Zrób test tu wróżek nie ma. Wkurza mnie nieodpowiedzialność a później wylewanie żali w sieci. Porozmawiaj z narzeczonym.

Ja grzecznie pytam, nie wylewam żali. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji, chociaż wydaje mi się, że szanse są znikome.

Jaki test? Na testy jest jeszcze za wcześnie. Nawet tydzień nie minął.

7

Nie wiem po co wylała żale. Na 99% nie jesteś w ciąży to znikoma szansa i tyle, wbij to sobie do głowy.

8

rozalja88 napisał/a:
Nadzieja89 napisał/a:
rozalja88 napisał/a:

Ja grzecznie pytam, nie wylewam żali. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji, chociaż wydaje mi się, że szanse są znikome.

Właśnie to co większość kobiet robi to zamiast porozmawiać ze swoim mężczyzną to po seksie idzie i czyta internet. W internecie tym jest jest wszystko nawet, że zajść w ciąże można przez spodnie. big_smile. Wbrew pozorom i powszechnie panującej opinii w ciąże nie jest taka prosta sprawa zajść. Ja z chłopakiem od 8 miesięcy uprawiamy seks przerywany i mam okres idealnie co 30 dni. Większość osób powie co Ty robisz to głupota, dziecinada i tak wpadniesz. No no wink. Także daj już wreszcie na luz i czekaj na spokojnie na okres. Jak się będziesz tak frustrować i stresować to okresu na bank nie będziesz miała. Dlatego mówię o rozmowie z partnerem bo Oni potrafią trzeźwo myśleć a baba się naczyta i wariuje. Proponuję też poznawać swoje ciało i swój cykl a takie dziwne kłócie w podbrzuszu to może być owulacja.

9

Nadzieja89 napisał/a:
rozalja88 napisał/a:
Nadzieja89 napisał/a:

Właśnie to co większość kobiet robi to zamiast porozmawiać ze swoim mężczyzną to po seksie idzie i czyta internet. W internecie tym jest jest wszystko nawet, że zajść w ciąże można przez spodnie. big_smile. Wbrew pozorom i powszechnie panującej opinii w ciąże nie jest taka prosta sprawa zajść. Ja z chłopakiem od 8 miesięcy uprawiamy seks przerywany i mam okres idealnie co 30 dni. Większość osób powie co Ty robisz to głupota, dziecinada i tak wpadniesz. No no wink. Także daj już wreszcie na luz i czekaj na spokojnie na okres. Jak się będziesz tak frustrować i stresować to okresu na bank nie będziesz miała. Dlatego mówię o rozmowie z partnerem bo Oni potrafią trzeźwo myśleć a baba się naczyta i wariuje. Proponuję też poznawać swoje ciało i swój cykl a takie dziwne kłócie w podbrzuszu to może być owulacja.

Wiem, dziękuję za odpowiedź. Rozmawiałam juz wielokrotnie i on jest pewny, że znowu niepotrzebnie schizuje. Po prostu przed nami ślub w niedługim czasie. Dziecko by nie przeszkadzało, chociażby ze względu na mój wiek, czas się kurczy, ale jesli mogłabym sobie wybrac i po ludzku zaplanować to wolałabym za rok lub za dwa.

Ale owulacja... Przy tabletkach z tego co wiem jest zatrzymana. Dlatego dziwi mnie ten dziwny ból brzucha.

Mam juz test ciążowy, kupiłam, ale nie wiem kiedy najlepiej go zrobić, żeby wynik byl miarodajny. Szczególnie przy tabletkach.Tydzień po stosunku to chyba za wcześnie na test...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Antykoncepcja a antybiotyki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024