Hejka, popsuł mi się odkurzacz, jestem zmuszona kupić nowy. Podpowiedzcie, w temacie. Jaki warto kupić ?
Napaliłam się kiedyś na odkurzacz z pojemnikiem na śmiecie zamiast tradycyjnego worka. Bo stwierdziłam, że będzie łatwo z niego wyrzucać śmiecie, jest plastikowy, więc łatwo go umyć i nie trzeba pamiętać o kupnie worków. Wydał mi się ten patent idealny. No, ale jak na razie stary odkurzacz nie chce odmówić współpracy, więc nie kupiłam.
Kupiłam czas jakiś temu Aquawelt - z filtrem wodnym. Jestem nim zachwycona - wszystko ściąga (mam psa, więc jest co odkurzać), nie śmierdzi, kurz nie unosi się tylko jest wciągany i zatrzymuje się w zbiorniku wodnym. Ma on również te nowoczesne filtry - więc można korzystać z niego bez wody, tradycyjnie (ale nie testowałam tej opcji, wolę filtr wodny). Poza tym ma szereg opcji związanych z praniem dywanów (tego też nie testowałam, bo nie miała jeszcze takiej okazji). Funkcję "sprzątacza" pełni mój syn, ale kilka razy jak ja odkurzałam to byłam nim zachwycona (może to też efekt tego, że wcześniej miałam zwykły odkurzacz na worek i nie za bardzo radził sobie z sierścią)
Może za późno, ale ostatnio kupiłam jupitera zelmera z turboszczotką, też mam psa więc ta turbo jest ze wszech miar przydatna. Jest dość duży ale jak na wymiar lekki, więc ok. Wzięłam jednak z wymiennymi workami, bo pan w sklepie, inne klientki twierdzili, że te bez wymiennych worków są bardziej usterkowe Jak już kupiłam:( to opiekunka mi mówi, że właśnie nabyła cudeńko: szczotkę elektryczną zelmera, która pełni rolę odkurzacza, miotły i szczotki, ładujesz i przez 20 minut możesz latać na szczotce. Nie sprawdzałam co to za cudo, ale opiekunka mówi, że jest zachwycona, że nie dość, że praktyczna, to ładnie wygląda, sobie stoi na ładowarce, tylko zdjąć i zgarnąć śmieci, nie wymaga takiego wyjmowania, wyciągania kabla, czy zakładania rur jak zwykły odkurzacz. Ma do tego małą szczotkę do samochodu, też podłączaną do ładowarki. Widziałam takie szczotki w sklepie ale za ponad tysiąc złotych, a ta podobnież kosztuje trzysta coś.