Rozstanie a nowy związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie a nowy związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Rozstanie a nowy związek

Cześć,

Na początku może napiszę coś o sobie, bo jestem tutaj pierwszy raz.
Jestem Paulina, mam 22 lata, pracuję w biurze podróży.

Potrzebuję od Was dobrej rady i pomocy.
Mam narzeczonego od 5 lat.
Poznaliśmy się jeszcze jak chodziłam do szkoły.
Był dla mnie ideałem. Student, ułożony, z dobrego domu. Po roku znajomosci okazało się ,że przerwał studia (najprawdopodobniej przez kumpli).
Od 2 lat mieszka u mnie, rodzice go bardzo lubię, ale...
Zmienił się o 180 stopni. Dawniej zrobiłby dla mnie wszystko, dosłownie.
A teraz... ma mnie zupełnie gdzieś.  Zacznijmy od tego ,że ma mnie za służącą. Zrób mi śniadanie, kolacje. Podaj skarpetki, spodnie..
Jak się sprzeciwię jest wielki foch.
Dodatkowo... ma problem z alkoholem... nadużywa piwa... ok rozumiem po pracy 1-2 piwa. Ale 5-8 to już chyba przesada.
Na weekend 0 pomysłów. Tylko dom i piwo. Co więcej nie raz na mnie przeklina, i wyzywa. Bywa ,że popchnie.
Teraz się zastanawiam czy ja jeszcze go kocham? Czy może to przyzwyczajenie...? Boję się gdzie pojdzie jak sobie poradzi jak ode mnie odejdzie.
Ale to nie wszystko. Po kłótni ... jakieś 3 tyg temu... on wyszedł do pracy a ja weszłam na czat.Poznałam super faceta.
Akurat z tego samego miasta. Pisaliśmy regularnie maile... świetny facet. I spotkaliśmy się w ten poniedziałek.
Zaprosił mnie do klubu na piwo.. były dwa. Doszło między nami do pocałunku. Do kilku głębszych , cudownych pocałunków.
Czułam się świetnie w jego towarzystwie. On nawet podzas jednego pocałunku zaproponował ,że pójdziemy do niego.
Może nie uwierzycie, ale odmówiłam. Siedzieliśmy jeszcze jakąś godzinkę. Później każdy poszedł w swoją stronę.
Przy pożegnaniu powiedział " To co continuation?" - wg mnie to oznaczało ,że chce kontynuowac znajomość.. chyba ze jestem jakaś inna?
Oczywiście pozniej napisał mi maila ,że pozytywne wrazenia po spotkaniu itd.

Ale... od wczoraj już mnie olewa. We wtorek tłumaczył ,że ma bardzo dużo pracy i że mi się wydaje. W środę napisał tak serio odpowiedz na mojego maila.
Ale składała się ona z dwóch słów:" heheh no super" - komentarz dot. mojego sprzetu do paznokci.
Pozniej nie odpisywał zupełnie. Napisałam mu wczoraj jeszcze maila ,że jak ma mnie dosyc i jak mu przeszkadzam - żeby mi to napisał. Że nie lubię się narzucac gdy ktoś
ma mnie daleko... 

Niestety nic mi nie odpisał.  Nie wiem zupełnie co robić.
Co zrobić z moim facetem , który  Ma mnie gdzieś, pije za dużo. Wszystko mu przeszkadza.

I co wy byście zrobiły w sytuacji , kiedy o tym nowym ideale nie potrafię przestać myśleć? sad(
Co najgorsze on się zupełnie nie odzywa.

Dziewczyny... potrzebuję waszej pomocy.
Powoli wpadam w depresję.

Paulina

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie a nowy związek

1. rzuć tego swojego - on mieszka u Ciebie (z rodzicami też?) i tak kozakuje?
Szkoda życia.
2. Facet z czata najprawdopodobniej nie dostał czego chciał i już pewnie bajeruje inne. Tak bywa. Wyciągnij wnioski i tyle.

3

Zielony_Domek - tak z rodzicami, tak kozakuje. Mama nie raz mi mówi ,że ma dość.
Odnośnie faceta z czatu - to jak myslisz, czemu się odezwał skoro pozniej napisał maila  -pierwszy napisał ,że wrazenia pozytywne...?

Paulina

4

Tylko Cie stuknie smile

5

nie wiem nad czym się zastanawiasz?

po 1. zdradziłaś swojego faceta - czy masz tego swiadomość?
po 2. ani 1 ani 2 to nie jest dobry wybór - i sama powinnaś o tym wiedzieć
po 3. facet którego poznałaś widać że liczy/liczył na 1 i ewidentnie nie zalezy mu no chyba że napiszesz mu "u mnie czy u ciebie" to wtedy wyrazi jakieś zainteresowanie, o związku czy ewentualnych jego dobrych intencjach zapomnij ;-)

czytając tego posta mam wrażenie że nie chcesz byc sama i jakiekolwiek zainteresowanie innego faceta powoduje że tobie zależy. odpuść sobie - pobądź sama a zobaczsz ze znajdzie się odpowiedni

6 Ostatnio edytowany przez Akaya (2016-02-04 16:28:06)

Żabka, tak więc decyzja na już. Moim zdaniem zrobiłaś parszywie zdradzając faceta, jakikolwiek on by nie był.
Nie odkładaj niczego na później. Swojego faceta nie kochasz. Nawet sama o tym wiesz. Już dzisiaj każ mu się wyprowadzić. Powiedz dość. Ty już dawno wiesz, co powinnaś zrobić. Zrób to jak najszybciej, nawet dzisiaj.
On da sobie świetnie radę.

7

Tak szczerze to ja nie ogarniam tego i tyle, na czatach 90% ludzi właśnie jest puszczalskich. Jakieś dobre związki poznają się najcześciej gdzieś przypadkiem, jakieś forum czy gra. Rozmawiają ze sobą, poznają się i można powiedzieć "zakochują" byłem w związku przez neta parę razy, ale uwierz mi nie szanowałbym żadnej kobiety która po 3tyg znajomości mając faceta idzie na piwo i się zwyczajnie puszcza. Naprawdę rozumiem przebywać z kimś dzień i w nocy, dzielić się problemami przez długi czas i wtedy można się całować i przespać nawet, ale jak 3 tyg to jesteś dla mnie dziwką smile Dzięki bogu nigdy nie poznałem takiej.

8

Twój chłopak zmienił się, nie nadaje się na partnera więc kochasz czy nie , odejdz, bo to nie ma sensu, tworzycie toksyczny związek, gdzie nawet powoli dojdzie do rękoczynów. Po 2 naucz się, że zdrada to nic dobrego, wierzę że zło tak samo jak dobro powraca, więc jeśli nie masz sumienia, to pomysl chociaż o tym.
Kolejna sprawa, typ z czata hmm naprawdę nie wiesz czego chciał? nie udawaj, facet który poważnie traktuje dziewczynę nie odpuszcza i wie że ona się łatwo nie puszcza, trzeba się postarać

9

Dziwię się twojej mamie, że do tej pory nie wywaliła z domu tego pasibrzucha. Pewnie ty jej na to nie pozwalasz- współczuję twojej matce.
Jesli wyjdziesz za tego faceta, to ja dziekuję- on juz dzisiaj potrafi zbluzgac cię i popchnąć- ciekawa jestem, co zrobi jutro? Wywal tego wałkonia na cztery wiatry.
Jesli chodzi o księcia z internetu, to ja nie wiem, ale ogarnęła cię chyba jakaś pomroczność jasna. I tak dobrze, że nie zdążyłas puścić się z tym lowelasem, ktory siedzi na kompie i poluje na doopy. Pewnie jest już tak rozwydrzony przez głupie dziewuchy, bo dają mu one już na pierwszym spotkaniu, że koło ciebie nawet nie ma ochoty pokręcić się choćby jeden dzień dłużej. Napisał do ciebie, bo myślał, że odpoweidio mu odpiszesz, czyli podasz mu swój adres i powiesz, że czekasz na niego goła w swoim wyrku. Ty zamiast tego zaczęłas pisać o jakimś sprzęcie do paznokcji, to jak ostatni matoł (którym jest w swojej istocie) odpisał ci  heheh no super"
Dziewczyno, weź się ogarnij, bo naprawdę rozumem nie grzeszysz.

10

Obecnego faceta rzuć, bo widzisz sama, że to już się nie podniesie.
Drugi facet... Oczywiście przestań go napastować jak desperatka i poszukaj sobie kogoś innego. On chciał zaliczyć (" On nawet podzas jednego pocałunku zaproponował ,że pójdziemy do niego."), ale mu nie dałaś, więc Cię olewa i szuka innej naiwnej. Daj sobie spokój z obojgiem.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie a nowy związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024