witam , od 12 listopada mam umowę na okres próbny , do pracy mam 25 km nie mam innego dojazdu do miejsca pracy jak auto .( mieszkam na małej wsi tam nie jedzą autobusy) . Moje auto ma 19 lat i wiedziałam ze przyjdzie na niego czas . Na nie szczęście stało się to dzisiaj jutro muszę jechać do pracy auto nie chce odpalić ( myślę ze to poważna sprawa droga do naprawienia ) a nikt nie pożyczy mi auta ponieważ nawet nie mam znajomych ani nikogo w rodzinie kto mógł mi pożyczać samochód .Jest to moja pierwsza praca nie mam pieniędzy żeby zakupić auta i również nie mam zamiarów zabierać kredytów na auto ponieważ umowę mam do stycznia a nie wiem czy mi przedłuża a później zostanę z ratami bez pracy ...
co mam robić pomóżcie ...
zerwać umowę ???
nie wiem nawet co o tym myśleć POMOCY !!!!!
Najlepiej popytać na wsi, czy nikt nie jeździ do pracy do tej samej miejscowości. Ewentualnie próbować na stopa? Może się okaże, że ktoś regularnie przejeżdża tą trasą i jakoś się dogadacie w kwestii wspólnych dojazdów?
albo na grupie na facebooku czasami są takie osoby co jadą autem przez daną trasę i można się skłądać na paliwo
Na razie jestes bez samochodu, a pytasz się nas czy zostać bez samochodu i pracy?
Musi być jakiś sposób, nawet jak ktoś nie jedzie bezpośrednio do miejsca pracy, to może Cie podrzucić na przystanek, z ktorego coś juz jeździ
do pracy jedze na 5 ran wiec watpie zeby ktos o tej godzinie jezdził i wracam o 22
Co to za praca, na 17-ście godzin?
I tak niby codziennie, czy jak?
"Najpiękniejsze są dni, kiedy potrafimy być tak po prostu szczęśliwi i sami nie wiemy z jakiego powodu..."
witam , od 12 listopada mam umowę na okres próbny , do pracy mam 25 km nie mam innego dojazdu do miejsca pracy jak auto .( mieszkam na małej wsi tam nie jedzą autobusy) . Moje auto ma 19 lat i wiedziałam ze przyjdzie na niego czas . Na nie szczęście stało się to dzisiaj
jutro muszę jechać do pracy auto nie chce odpalić ( myślę ze to poważna sprawa droga do naprawienia ) a nikt nie pożyczy mi auta ponieważ nawet nie mam znajomych ani nikogo w rodzinie kto mógł mi pożyczać samochód .Jest to moja pierwsza praca nie mam pieniędzy żeby zakupić auta i również nie mam zamiarów zabierać kredytów na auto ponieważ umowę mam do stycznia a nie wiem czy mi przedłuża a później zostanę z ratami bez pracy ...
co mam robić pomóżcie ...![]()
zerwać umowę ???
nie wiem nawet co o tym myśleć POMOCY !!!!!
najpierw niech sprawdzi to mechanik, mnie raz wydawało się że samochód zepsuł się na amen, jak się okazało wystarczyło wymienić bezpiecznik.
Studentka studiów medycznych
Piszę bloga, trochę o dermatologii, trochę o życiu http://bloganny.pl/