Poczatki biegania - sprzęt - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Poczatki biegania - sprzęt

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Poczatki biegania - sprzęt

Hej niedawno zaczelam swoja przygode z bieganiem. Robie to z lepszym badz gorszym skutkiem, ale w koncu wylazlam z przed komputera. Narazie poki mi sie o nie spodobalo biegalam w zwyklych ciuchach i trampkach. Kobietki co polecacie za sklepy i sprzet juz bardziej profesjonalny do biegania? Bo jestem zupelnie zielona w tym temacie. Ogolnie przekonalam sie na pewno, ze chce biegac smile i jestem z siebie dumna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poczatki biegania - sprzęt

Nie no jak dopiero zaczynasz to poczekaj jeszcze trochę z jakimiś szalonymi zakupami wink. Kup na razie buty specjalne do biegania "z amortyzacją", bo stawy sobie zniszczysz w trampkach.

3 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-09-08 16:14:31)

Dokladnie w jakis sprzet specjalny nie inwestuj bo to nie ma sensu zbytniego jak dopiero zaczynasz. Znudzi ci sie a sprzet bedzie lezal. Ja sama mam cala gore z Decathlonu tak samo spodnie, a buty mam lepsze. Buty sa najwazniejsze. Ja osobiscie wybieram zawsze firme Nike. Wedlug mnie maja najbardziej trwale i najbardziej wygodne buty. Ostatnie zakupy butow sportowych i do chodzenia w terenie robie na [spam]. Jestem zadowolona z szybkiej przesylki i odpowiadaja na maile. Tak, ze buty sobie kup na pewno reszta moze poczekac, albo jedz jak ja do Decathlonu i tyle, kup cos po taniosci.

4

Buty - bardzo ważne. Warto też kupić stanik do biegania, żebyś nie miała potem zwisu w tak strategicznym punkcie. big_smile
Resztę skompletujesz, jeśli Cię wciągnie. smile

5

Maryusia napisał/a:

Ja osobiscie wybieram zawsze firme Nike. Wedlug mnie maja najbardziej trwale i najbardziej wygodne buty.

Nie chciałam zostać posądzona o reklamowanie, ale jak ktoś napisał to poprę smile

6

LunaPARK napisał/a:
Maryusia napisał/a:

Ja osobiscie wybieram zawsze firme Nike. Wedlug mnie maja najbardziej trwale i najbardziej wygodne buty.

Nie chciałam zostać posądzona o reklamowanie, ale jak ktoś napisał to poprę smile

Też mam teraz najacze, takie różowiutkie (wiadomo, że kolor najważniejszy). big_smile
Poprzednio miałam reeboki i byłam zadowolona.

Dziewczyny, jak biegacie, to możecie dołączyć do kafejki dla biegaczy. Wiele razy próbowałam rozruszać, ale towarzystwo jakby... sztywne. tongue
http://www.netkobiety.pl/t63971.html

7

Ja mam Asicsy i tę markę polecam. Mają małą amortyzację i są przeznaczone do biegania w terenie. Zresztą tylko tam biegam, w górach, w lesie itp., po asfalcie sporadycznie.
Z innego sprzętu to naprawdę niewiele potrzeba - getry, oddychającą koszulkę, pulsometr, ewentualnie teraz jak się zrobiło chłodno cienką czapkę treningową, coś na szyję i kurtkę chroniącą przed wiatrem (mam cienki softshell z kapturem), jakieś wygodne, bezszwowe skarpetki do butów i w zasadzie to tyle smile. Ach, i jeszcze stanik sportowy, nie całkiem specjalistyczny super drogi, tylko zwykły, bez fiszbinów, z mocnymi szerokimi ramiączkami, bez zapięcia. Ja mam dwa - jeden z lumpeksu (kupiony jako nowy, jeszcze z metką, za parę zł) i drugi z Brubecka. Oba wygodne i trzymają wszystko na swoim miejscu.

8

Kochana ponad 1,5 roku biegam i pierwsze co to kup buty. Sprzedawca doradzi Ci jakie. Dbaj o stawy, bo jak sobie zniszczysz to już tego nie odwrócisz. Potem kupiłam od razu stanik dobiegania, ale nie taki miękki z materiału "pseudo sportowy", tylko taki porządny z fiszbinami, usztywniany, gdzie biust nie skacze Ci od kolan po brodę (a widziałam takie biedne biegające dziewczyny) tylko jest na swoim miejscu smile a jak się wkręcisz, zwłaszcza że zima się zbliża to polecam odzież termoaktywną.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Poczatki biegania - sprzęt

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024