SAMOTNOŚĆ -OTO JEST PROBLEM - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » SAMOTNOŚĆ -OTO JEST PROBLEM

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: SAMOTNOŚĆ -OTO JEST PROBLEM

Tak to problem zbyt wielu ludzi ,ale o tym mało się mówi i pisze,a wielka szkoda.
Niebawem będzie to problem społeczny wielkiej wagi ,bo coraz więcej osób jest samotnych ,
z różnych powodów,ot po prosu -życie-
Ja też mam ten problem , i nie wiem gzie iść -w którą stronę-
Jestem osobą samotną,dojrzałą,dzieci mają swoje życie ,a ja jestem sama..
Co mam z nią zrobić,nie wiem.
Ala

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: SAMOTNOŚĆ -OTO JEST PROBLEM

Wyjść do ludzi, znajomych, przyjaciół. Zaangażować się w coś. znaleźć jakieś hobby. Samotność to stan ducha i umysłu, a nie fizyczna nieobecność innych.
Co robisz, żeby nie czuć się samotna?

3

kobietapicassa napisał/a:

Wyjść do ludzi, znajomych, przyjaciół. Zaangażować się w coś. znaleźć jakieś hobby. Samotność to stan ducha i umysłu, a nie fizyczna nieobecność innych.
Co robisz, żeby nie czuć się samotna?

Wszystko prawda, pisanie na tym forum może pomóc. Przyjaciele czy rodzina nie zawsze mają czas, a tu siadasz, kiedy poczujesz się samotna i możesz pogadać z różnymi ludźmi. Dobry pierwszy krok zrobiłaś smile

4

aleks25 napisał/a:

Wszystko prawda, pisanie na tym forum może pomóc. Przyjaciele czy rodzina nie zawsze mają czas, a tu siadasz, kiedy poczujesz się samotna i możesz pogadać z różnymi ludźmi. Dobry pierwszy krok zrobiłaś smile

Pisanie pomaga o tyle, że widzisz niejako swoje emocje. Jasne, że forum i różni ludzie z Internetu mogą na jakiś czas dać poczucie mniejszej samotności. Jednak życie toczy się w realu i tylko prawdziwy człowiek (taki dotykalny ktoś albo "ja" sam dla siebie) może zmniejszyć samotność.

Powiem więcej. Długie przebywanie w sieci może od rzeczywistości odizolować, a tym samym pogłębić poczucie samotności. Klikanie w klawiaturę i czytanie odpowiedzi może być terapeutyczne, ale ciągle masz przed sobą szkło, a nie życzliwe oczy, które patrzą prosto w oczy. Żeby kiedyś w takie oczy spojrzeć trzeba zainwestować swój czas, chęci i przede wszystkim ZARYZYKOWAĆ zranienie i odrzucenie.

5

Alu czy Ty w ogóle masz przyjaciół, znajomych albo kontakty, które mogłabyś odnowić?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » SAMOTNOŚĆ -OTO JEST PROBLEM

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024