pierwszy dzień w nowej pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » pierwszy dzień w nowej pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: pierwszy dzień w nowej pracy

Hejka, jak wspominacie swój pierwszy dzień w pracy ? Ja właśnie zmieniam pracę i za dwa tygodnie rozpoczynam nową smile Wiadomo, ze najważniejsze jest pierwsze wrażenie więc bardzo proszę o wskazówki, ostrzeżenia i dobre rady jak się zaprezentować tego pierwszego dnia/ w czasie pierwszych dni w nowej pracy ,żeby być dobrze przyjętym smile  Bardzo proszę podzielcie się doświadczeniami smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pierwszy dzień w nowej pracy

Ja dziś byłam drugi dzień w pracy, wczoraj czułam się trochę nieswojo- bałam się, że nie dam rady, że strzelę gafę- no i strzeliłam bałam się, że dyro mnie ochrzani, a on powiedział jesteś tu nowa masz prawo do błędu. No i oczywiście o tym, że jak coś nie wiem to po to są koleżanki w pracy, aby mi pomóc i wprowadzić w obowiązki. Dziś od7.30 do 14.30 tak szybko poleciał mi czas, że żałowałam, że już muszę do domu.... Zaczynam żyć:) POWODZENIA

3

Każada zmiana wywołuje jakies zbędne emocje, a przy zmianie pracy denerwujemy się co pomyślą o nas inni...Pomyśl sobie, jak przychodzili do Twojej pracy nowi ludzie, na początku sie nie znaliście, z czasem pojawiły się bliższe relacje i to że oni byli kiedyś nowi poszło w zapomnienie...Potraktuj to własnie w ten sposób! Mnie niegdy nie stsrsowały relacje z ludźmi, chyba najbardziej bałąm się czy podołam wszystkim nowym obowiązkom, czy zapamiętam wszystko to co było na szkolaniech, czy nie będę musiała się dopytywać!Nie ma radzić, masz być po prostu sobą, na tyle n aile jest to możliwe w nowym , pracowym srodowisku! Powodzenia!:)

4

Witam,
dostałam się na staż do pewnej firmy i już drugiego dnia zauważyłam, że nawet nie ma czasu się napić...ale nie o tym chciałam mówić.
Jako, że nie pracowałam nigdy w tak dużym zespole, nie wiem jak się tam ogarnąć. Nikomu mnie nie przedstawiono, jedni się przedstawią inni nie, jeszcze inni wchodzą do pokoju i pytają "to ona??".
Sytuacja z dziś, wchodzi pewien koleś "połączenie adhd z burakiem" rozmawia z moją przełożoną o sprawach służbowych w mniej oficjalny sposób, ale jednak o sprawach, o których nie mam na razie pojęcia oraz o ludziach, których nie znam ... i nagle pyta: a koleżanka to tak całe 8 godzin nic nie mówi?? odpowiedziałam, że nie będę się wcinać do rozmowy skoro nie wiem o czym i o kim mowa. Ale poczułam się okropnie, jak jakiś dziwoląg.
Nie jestem taka śmiała do nieznajomych, ale też nie boję się ludzi. Ale ciężko nawet zagadać do takich. Ponadto dostałam obowiązki bez większych wyjaśnień i muszę sobie radzić sama. Nie mam pomocy w razie jakichkolwiek pytań , a to jest staż.

Czy u was początki też były takie cichsze?? Nie chcę wyjść na dzikusa, ale nawet nic nikt nie zagada, jakby mnie nie było.

5

Mój pierwszy dzień w pracy polegał na myszkowaniu po stoisku żeby wiedzieć gdzie co jest, pod jakaś nazwą figuruje w komputerze i jak zgadywać o co tak naprawdę chodzi klientowi wink Akurat mój pierwszy weekend pracy przypadał na dzień przed mikołajkami i same mikołajki, więc było koszmarnie ciężko, a ja jeszcze tak naprawdę nic nie umiałam. Ale przeszłam porządny chrzest bojowy i potem nic już nie było mi straszne big_smile

6

Hej. Powiem Wam tak,że mój pierwszy dzień w pracy był stresujący,bo nie wiedziałam gdzie co jest, jak mam się zachować, do kogo sie zwrócić, nie wiedziałam jaka będzie reakcja. Dziś jest wszystko ok,ale przyznam szczerze,że nie zawsze mogę byc uśmiechnięta, czuć luzik itp. Staram się jak mogę, ale są chwile gdzie przełożonej to przeszkadza,a ja jak za nic dostaję opier... to wychodzę z siebie,bo oczywiste jest,że nie mogę sie wyżyć,tylko usze dusić w sobie. Jeśli natomiast duszę w sobie,to nerwy mi spływają.Pewnie wiecie jak to jest,jak się dusi w sobie płacz? Koszmar,załamuje się głos, nie wiadomo o czym myśleć,żeby się nie robeczeć. Nie wiem jak sobie z czymś takim radzić.
Pozdrawiam.

7

Kilka lat temu poszłam do swojej pierwszej "poważnej" pracy biurowej. Pamiętam tylko jedno z pierwszego dnia: mnóstwo ludzi, którzy coś ode mnie chcieli, ale nie potrafię sobie przypomnieć ani jednej sytuacji. To chyba musi być jakiś efekty wyparcia z pamięci najbardziej stresujących momentów w życiu;) Potem wszystko było super i było to jedno z bardzo miło wspominanych przeze mnie miejsc pracy, ale z pierwszego dnia nic nie pamiętam;)

8 Ostatnio edytowany przez Kreizolka (2018-01-23 14:26:43)

Hej. W przyszłym tygodniu mam rozpocząć nową pracę. I już od dwóch tygodni się denerwuje. Czy się sprawdzę. Jakich będę miała współpracowników. Pracuje cały czas w innej firmie, do której dojeżdżam ponad 30 km. Niby w tej nowej będą lepsze warunki, ale czy faktycznie tak będzie jak mówili na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak byłam na rozmowie kwalifikacyjnej to Pani z którą rozmawiałam nie była ubrana jakoś super elegancko(zwykła czarna bluzka) . Ale za to faceci którzy byli w biurze nosili koszule. Więc nie wiem teraz jak mam się ubrać.
Co myślicie? Też mam ubrać się jakoś mniej  oficjalnie?

9

W pierwszy dzień warto ubrać się w eleganckim, stonowanym stylu.
Moim zdaniem to nic nie szkodzi, jeśli się okaże, że Twój stron jest bardziej oficjalny niż innych, pozostałych współpracowników.
Podczas pierwszego dnia będziesz miała okazję zapoznać się z obowiązującym w firmie dress codem, i od drugiego dnia na pewno poczujesz się już swobodniej w tej kwestii smile

10

Szczerze to, szczególnie w Anglii zmieniałam pracę co troszkę i jedno wiem...Pierwszy dzień zawsze się rożni od tego,jak go sobie wyobrażamy smile Miałam nieprzespane noce z tym związane a zawsze, na miejscu, okazywało się, że nie było warto. Wiem, że łatwo powiedzieć...Ale nie przewidzisz swojego pierwszego dnia a wszyscy i tak traktują Cię z lekkim przymrużaniem oka,bo każdy kiedyś zaczynał smile

11

Pierwszy dzień zawsze jest stresujący, ale trzeba walczyć o siebie i pokazać się z jak najlepszej strony dla przyszłego pracodawcy. Ja zawsze się elegancko ubieram, perfumuję i pewnym krokiem wchodzę do nowego zakładu pracy smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » pierwszy dzień w nowej pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023