Czy to było molestowanie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to było molestowanie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez Natashaa21 (2015-06-09 21:40:05)

Temat: Czy to było molestowanie ?

Witam.

Chciałabym żeby ktoś mi odpowiedział na  pytanie które zadaje sobie od dłuższego czasu  postawiłam je w   tytule swojego wątku. Otóż mam 23 lata i przez całe swoje życie z przerażeniem wspominam tamten okres swojej młodość ,można powiedzieć ze wczesnego dzieciństwa. Gdy byłam jeszcze dzieckiem ,nie miałam dużo koleżanek ani kolegów ,większość  czasu spędzałam sama na dworze ,nie miałam się z kim bawić .byłam bardzo nieśmiałą i płochliwą dziewczynką.
Ale miałam jednego kolegę ,był starszy ode mnie ....on do tej pory mieszka na moim osiedlu ,chodziłam z nim potem do jednej szkoły średniej . spędzałam z nim dużo czasu, zamykaliśmy się razem w piwnicy albo chodziliśmy nad liwkę bądź do lasu .. i ja wiem że on robił ze mną złe rzeczy ,ja się nie broniłam ,nie protestowałam ,robiłam to co mi mówił (miałam wtedy może z 10-12 lat ) pamiętam że rozbierałam   mu się do naga ,że mnie wszędzie dotykał i ja dotykałam jego .. nie wiem czy między nami doszło do jakiegoś stosunku ,nie pamiętam .Nikomu o tym nie mówiłam ,bo jest mi tak wstyd. ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to było molestowanie ?

Może ktoś się wypowie ?

3

Tak to jest molestowanie. Zdecydowanie powinnaś to zgłosić i udać się do psychologa.

4

lilianna90 napisał/a:

Tak to jest molestowanie. Zdecydowanie powinnaś to zgłosić i udać się do psychologa.

Tego się obawiałam niestety ,ale nie będę zgłaszała sprawy z przed tylu lat poza tym ja w żaden sposób się nie opierałam temu co on ze mną robił
nie wiem co sobie myślałam ,że to jedna z zabaw ?

5

a on o ile lat starszy byl?

6

Pawel87 napisał/a:

a on o ile lat starszy byl?

o 3 lata.

7

no to Ty mialas 10 on 13, czy tam Ty 12 on 15.... oboje byliscie dziecmi wiec nie wiem czy tu jest molestowanie... przeciez nie zmuszal Cie? robilas to swiadomie i dobrowolnie

8

Pawel87 napisał/a:

no to Ty mialas 10 on 13, czy tam Ty 12 on 15.... oboje byliscie dziecmi wiec nie wiem czy tu jest molestowanie... przeciez nie zmuszal Cie? robilas to swiadomie i dobrowolnie

No tak wtedy nie broniłam się przed tym bo uważałam że to normalne ,ale teraz jestem starsza i wiem że to było wstrętne ,nie zgodziłabym się dzisiaj. Wiem że on o tym pamięta bo czasem mi o tym przypomina (wspomniałam że mieszkamy blisko siebie ) nie chce tylko żeby ktokolwiek się o tym dowiedział ..bo to takie upokarzające.

9 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2015-06-10 14:47:33)

Żadne molestowanie, to zwykła zabawa dzieci w "doktora". Tym bardziej że:

Natashaa21 napisał/a:

No tak wtedy nie broniłam się przed tym bo uważałam że to normalne

10

To nie jest molestowanie, tylko macanki dwójki dzieciaków. On prawdopodobnie też nie do końca wiedział, że to złe.

11

Jesli Ciebie to do teraz meczy, to znaczy ze bylas molestowana i podswiadomie wiesz ze cos bylo bardzo nie tak.

Jesli nawet twierdzisz ze nie pamietasz, to moglyby to byc takie przezycia, bo robilas to pod wplywem strachu, ze uaktywnil Ci sie wtedy system obronny i dlatego nie pamietasz, bo umysl wyparl bardzo negatywne emocje. To nie wazne czy Ty sie wtedy nie bronilas, bo jak mialas sie bronic? Mialas moze 10 lub 12 lat, bylas psychicznie niedojrzala i nie wiedzialas do konca co sie z Toba dzieje. Czulas wtedy przerazenie a zarazem tez podniecenie dotykiem, bo tak cialo reaguje i dlatego jeszcze bardziej mozesz sie wstydzic i czuc ze jestes  winna.Ale tak nie jest.
Dziwne tylko ze chlopak boi sie abys nikomu nie powiedziala, dlaczego? Czyzby juz wtedy zdawal sobie sprawe, ze Ciebie wykorzystuje, bo bylas mlodsza i ulegla.... Zasiegnij porady fachowej, bo Twoje przezycia moga powaznie zaszkodzic Ci w zwiazkach z mezczyznami.

12

Jeśli ten chłopak, mimo że tego nie chcesz, co jakiś czas wspomina tamte wydarzenia, wzbudzając w Tobie poczucie wstydu - to nadal Cię molestuje.
Postrasz go, powiedz mu, że Cię molestował, że czujesz się z tym źle, nie masz ochoty na wspomnienia i niech się odczepi, bo zgłosisz to gdzie trzeba.
Wiem, że miałabyś marne szanse, żeby mu cokolwiek udowodnić z tego co się wydarzyło kiedyś, ale może zacznie schodzić Ci z drogi, a przede wszystkim Ty go unikaj.

13

Masz jakas traume. Idz do psychologa. Nikt na forum ci z tym nie pomoze. Czesto psycholog to wstydliwa rzecz wiec nie mowi nikomu i idz.

14

Natashaa21 napisał/a:
lilianna90 napisał/a:

Tego się obawiałam niestety ,ale nie będę zgłaszała sprawy z przed tylu lat poza tym ja w żaden sposób się nie opierałam temu co on ze mną robił
nie wiem co sobie myślałam ,że to jedna z zabaw ?

Widać dzieci nie rozpoznają takich spraw jako złe. Tez miałam starszych kolegów (kilku) i "bawiliśmy się w róże rzeczy" gdy ja miałam 5-6 lat, a oni 8-11. Masz traumę? Jeśli nie to kij z tym. Eksperymenty i ciekawość dziecka.
Teraz mam siostrzeńca i siostrzenicę od innej siostry. Kiedy mały się kąpał (6lat), siostrzenica (8lat) zajrzała do łazienki i nie chciała wyjść, bo była ciekawa jak wygląda siusiak i dlaczego chłopacy nie mają tego, co dziewczynki.
Ja i moi sąsiedzi (ci kumple z dzieciństwa) nie wracamy do tych incydentów, ale niestety o wszystkim dowiedziała się moja mama i do tej pory jej jakiś uraz został. big_smile
Jeżeli potrzebujesz terapii, jeśli Ci to ciąży, to zgłoś sie do psychiatry, wylecz się, a jeśli nie, to zapomnij i tyle. Bywa. No chyba, ze ten kolega był w wieku dojrzewania i mógł mieć świadomość niewłaściwości swoich czynów. Wtedy to bym chyba na policję zgłosiła, bo może z niego pedofil wyrósł.

15

Jaki pedofil? ona miała 10 a on 13

16

Pawel87 napisał/a:

Jesli on miał 13lat  można pomyśleć  ze traktował to jeszcze jako poznawanie własnych ciał , natomiast chłopcy w wieku 15 lat wiedza już co do czego służy . Znam przypadki ze taki 15latek nie jest już prawiczkiem .

17

ryba81 napisał/a:
Pawel87 napisał/a:

Jesli on miał 13lat  można pomyśleć  ze traktował to jeszcze jako poznawanie własnych ciał , natomiast chłopcy w wieku 15 lat wiedza już co do czego służy . Znam przypadki ze taki 15latek nie jest już prawiczkiem .

Hahaha Ja znam przypadki, ze taki 13latek nie jest już prawiczkiem, a 15latek ma dziecko (tzn. teraz to już po 20 jest wink). Teraz to niestety norma, że dzieciaki się za seks biorą.

18

Zapomnij o tym, byliście tylko dziećmi po co rozpamiętywać głupoty.... Teraz to już nie ma znaczenia

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to było molestowanie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023