Jestem strasznie leniwy , wszystko odkladam , nie chce mi sie chodzic na treningi , kiedys taki nie bylem. Zawsze aktywny i w ruchu. Teraz wole posiedziec przed kompem niz wychodzic gdzies z kumplami, to oni czesciej do mnie wpadaja po cos. Juz kilka dni mam strasznego lenia , chodze i ziewam tylko i nawet glupiego pokoju mi sie nie chce posprzatac. Macie jakies sprawdzone rady zeby sie pozbyc lenistwa i mocno sie zmotywowac do dzialania?
Ja mam tak, że muszę po prostu zacząć - jakąś małą rzecz zrobić, a potem to juz leci... huragan
Wez kartkę papieru, zaplanuj co chcesz osiągnąć ? NO i co masz zrobić by to się udało?
Czy naprawdę chcesz spędzić resztę życia przed monitorem?? itp
Wystarczy zmotywować się do małej sprawy, a reszta poleci
Dobry plan to podstawa
Tak, trzeba się przełamać.
Od ośmiu lat jestem na emeryturze i sam po sobie widzę, że dostałem lenia.
Na szczęście, moja partnerka czuwa i co jakiś czas pogania mi kota, bym się czymś zajął oprócz żelaznych pozycji na liście domowych obowiązków.
Tobie też ktoś taki by się przydał.
Nie chce Ci się nic robić?
Skoro jesteś leniwy i nic nie chce Ci się robić, to nie rób. Usiądź i nie rób nic. NIC.
Wyłącz cały sprzęt RTV, komputer/laptop; książki, gazety połóż daleko od siebie, it.d. Masz naprawdę nic nie robić, niczym się nie zajmować. Spróbuj wytrzymać z tym 'nicnierobieniem' jak najdłużej.
Zobaczysz, jaką będziesz miał później energię do działania.
Jeśli ktoś nie chce, znajdzie powód.
"Sztuka życia polega na tym, by dostrzec swoje ograniczenia i słabości." Robert Rutkowski
Dziekuje za rady Juz widze przyplyw energi dzisiaj. Jednak stawianie sobie celow , naprawde dziala
Lenistwo to zlo z ktorym trzeba walczyc. Pozdrawiam serdecznie.
Dziekuje za rady
Juz widze przyplyw energi dzisiaj. Jednak stawianie sobie celow , naprawde dziala
normalka o tej porze roku, zwłaszcza po okresie światecznym
witaminki, trochę ruchu, swieżego powietrza
i najwazniejsze
kop w D żeby cię ruszyło sprzed komputera
"Twoją rzeczywistą i ostateczną prawdą jest sposób, w jaki przeżywasz swoje życie, a nie idee, w które wierzysz"
Dziekuje za rady
Juz widze przyplyw energi dzisiaj. Jednak stawianie sobie celow , naprawde dziala
Ja sobie robię kartki i wieszam w widocznym miejscu z rzeczami, które zrobić należy. Mnie w weekend nieraz dopada takie nicnierobienie. O poniedziałku do czwartku żyję treningami, więc jestem jak na prochach rozweselających W weekend sobie staram szukać jakiegoś zajęcia. Jak muszę dużo rzeczy zrobić to jakoś łatwiej mi wszystko ogarnąć, bo mam wszystko zaplanowane.
Dzieki Witch , sprobuje podobnie
lista rzeczy do zrobienia w danym dniu
maksymalnie trzy rzeczy na liście
robisz dokładnie. każdą z nich. bardzo dokładnie.