Czy w tym przypadku jest możliwa ciąża? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy w tym przypadku jest możliwa ciąża?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Czy w tym przypadku jest możliwa ciąża?

Witam, sytuacja wygląda następująco: moja dziewczyna jest bardzo chuda, kiedyś nawet miała anoreksje co potwornie rozlegulowało jej cykl miesiączkowy + dodatkowo dużo ćwiczy mięśnie brzucha i mało je. Kochaliśmy się w okresie sylwestrowym, ostatni raz 2 stycznia bo nie mieszkamy w jednym mieście i rzadko trafia nam się spotkać u mnie czy u niej. Podczas gdy byliśmy razem w sylwestra dostała okresu, zdarzyło nam się wtedy kochać może 2-3 razy (miala wtedy okres), zawsze zabezpieczamy się prezerwatywami, nawet na chwile nie kochamy się bez! Co prawda dochodze w niej ale zawsze w gumce, pilnuje żeby się nie zsuwała itp. Przyzwyczaiłem się do tego, że ma okres co dwa miesiące ale teraz to już praktycznie 70 dni, zrobiliśmy dwa testy, jeden jakiś czas temu, a drugi po 2 miesiącach i nic nie wykazuje, czy to możliwe że nawet po takim okresie by przekłamywały itp.? Czy to wgl. możliwe żeby była w ciąży? Ja szczerze bardzo w to wątpie ale potwornie nas to denerwuje, że nie ma tego okresu, a testy nic nie wykazują, dodam też że żadnych niepokojących objawów w sobie nie zauważyła, kompletnie nic! Może jeszcze stres ma jakiś czynnik, wiadomo stresuje się tym a do tego jeszcze uczelnia itp. Uspokoi nas ktoś?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy w tym przypadku jest możliwa ciąża?

Całkiem uspokoić może was jedynie ginekolog, albo wykonanie testu beta (badanie krwi).
Oczywiście stres może powodować opóźnienia miesiączki(często tak bywa), jednak przy problemach Twojej dziewczyny, radziłabym pójść do lekarza i upewnić się, czy nie jest tu powodem zupełnie coś innego niż stres, czy ewentualna ciąża.

3

dzięki, dzięki ale chodzi mi też o to aby ktoś mi powiedział czy w tych okolicznościach jakiego opisałem było możliwe zapłodnienie? Dodam, że miesiączka po ostatnim stosunku trwała jeszcze 4 dni. Ogólnie pasuje mi tu zespół policystycznych jajników, moja była miała podobne problemy, duże odstępy między miesiączkami i strasznie je przechodziła.  A z kolei aktualna jest bardzo, bardzo chuda i kompletnie nie ma żadnych niepokojących objawów mimo braku miesiączki, który zazwyczaj jest tak długi, czy to możliwe że po prawie 3 miesiacach nie miałaby żadnego objawu? I czy naprawdę w tych okolicznościach było dużo prawdopodobienstwo zajscia?

4

Teoretycznie rzecz biorąc, jest to mało prawdopodobne. Jednak tak czy siak, warto sprawdzić co jest nie tak.

5

A z kolei to że dwa testy wyszly negatywnie w tym jeden po ponad dwóch miesiącac, czy mogą one przekłamywać nawet po takim czasie? Czy to że jest bardzo szczupła może zakłamać jakoś ten test albo cokolwiek?

6

Defy, jeśli ona jest taka szczupła to po takim czasie by już jej brzuch było widać...

7 Ostatnio edytowany przez defy (2014-03-17 22:12:20)

chyba za dużo tych głupot w telewizji o niechcianych ciążach... no nic nie widać, widziałem się z nią w sobotę i chudzinka taka sama jak 3 miesiace temu

8

Uważa się, że uprawiając seks zawsze należy liczyć się z możliwością ciąży. Różne cuda się zdarzają na świecie, ale przeanalizuj to zdroworozsądkowo:
- seks z prawidłowo użytą prezerwatywą - bardzo nikłe prawdopodobieństwo ciąży
- seks w trakcie okresu - bardzo nikłe prawdopodobieństwo ciąży
- seks w trakcie okresu u dziewczyny o długich cyklach - jeszcze bardziej nikłe prawdopodobieństwo
- prawdopodobieństwo, że 2 testy się pomyliły - skromne

Pomyśl, jakimi musielibyście być pechowcami, żeby z połączenia tych mikroskopijnych szans na ciążę jednak ciążę zmontować.

Inna sprawą jest to, że dziewczyna powinna się zainteresować swoimi cyklami, być pod opieką ginekologa, zrobić badania hormonalne. Bo szansa na to, że w przyszłości będzie miała dokładnie odwrotny problem do obecnego (problem z zajściem w ciążę) jest spora.

9

Okej, dziękuje Ci bardzo, a ja porządnie przycisne z tym aby się w końcu tam wybrała. Pozdrawiam smile

10

Malo wiarygodne - na upewnienie sie niech uda sie do ginekologa.

11

mało wiarygodne? Chyba chodziło Ci, że mało prawdopodobne?

12

defy napisał/a:

mało wiarygodne? Chyba chodziło Ci, że mało prawdopodobne?

Defy, z pewnością mało prawdopodobne. Wyluzuj.
Dopilnuj jednak, aby dziewczyna poszła do ginekologa, bo zdrowia nie można bagatelizować, a ewidentnie coś jest nie tak.

13

Tak przepraszam chodziło mi ze malo prawdopodobne aby byla - niech sie uda do lekarza.

14

Dzięki bardzo, trochę mnie uspokoiliście pod tym względem. Jutro zrobi jeszcze jeden test, który mam nadzieje będzie negatywny jak dwa pozostałe. 3 chyba by się nie myliły?

15

Ja jestem w 4 miesiącu a brzucha nie widać, nie przytyłam. Jeśli chcecie jednoznacznej odpowiedzi udajcie sie do lekarza.

16

witam!

Mam mętlik w głowie i prosze o porade. Spóznia mi się okres jakieś 4 dni jest to dziwne gdyż moje cykle są bardzo regularne co 28-29 dni. Staramy się z partnerem o dzidzie już jakiś czas ostatni okres miałam 2.03 i teraz powinnam dostać 28.03 max 29.03 a tu nic. Dodam że 16.03 test pokazał mi dni płodne i korzystaliśmy z okazji. Dziś zrobiłam test z porannego moczu ale wynik wyszedł negatywny. Teraz nie wiem co mam myślec

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy w tym przypadku jest możliwa ciąża?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024