Brain Sync - jakie jest podejście Kościoła do tego typu nagrań? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Brain Sync - jakie jest podejście Kościoła do tego typu nagrań?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Brain Sync - jakie jest podejście Kościoła do tego typu nagrań?

Tak jak w temacie. Orientuje się ktoś może? Mam na myśli nagrania pozwalające poprawić naukę, zapamiętywanie, koncentrację... nie chodzi mi o OOBE, którego wiem że Kościół nie popiera.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brain Sync - jakie jest podejście Kościoła do tego typu nagrań?

Nie słyszałam o takich nagraniach, ale jeśli chodzi ogólnie poprawianie pamięci i koncentracji, poprzez ćwiczenia różnymi specjalnie opracowanymi do tego metodami, to jest to jak najbardziej w porządku. To ćwiczenie naszego mózgu.

3

A mnie zastanawia dlaczego katolicy pytają o takie rzeczy wszędzie, ale nie u swojego proboszcza wink

W kwestii samych nagrań to zależy od ich zawartości. Jeżeli jest tam wprowadzanie w stan alpha, czyli hipnoza to większości może się nie spodobać. Niektórzy ortodoksyjni hierarchowie są zdania, że człowiek powinien szukać pomocy u Boga poprzez modlitwę, a wszelkie zwracanie się do wnętrza i bliżej nieokreślonych sił jest złem.

@:(, na Twoim miejscu zapytałbym swojego księdza spowiednika, a jeżeli z jakiegoś powodu to niemożliwe to jednego z autorytetów obecnych w Internecie, a w ostateczności na forum katolickim, bo z KKK to nie wynika w 100% jednoznacznie (kwestia zawartości nagrań).

4 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2014-02-20 13:54:05)

Kościół  nie popiera tez chipsów no ale wiadomo ze w zyciu to roznie bywa
czasem pokusa zwycieza i czlowiek swiadom swej slabosci musi dlugo pokutowac .

Oczywiscie te drobne ogranczenia nie dotycza przestawicieli kosciola oni maja bezposredni kontakt z bogiem i madrosc wiekuista ...

Wiec kiedy wiatr zawieje i lico kaplana wypelni sie usmiechem to znak ze
wlasnie kilka monet wpadło gdzies do tacy i dobry kapłan raczyl podzielic sie jakas madra mysla ze stworca albo stworca z kaplanem .

Czasem dobrze byc swiadkiem takiego cudu ...
tego szczescia rozlewajacego sie po napuchłych od sadła facjatach i gorejacych od checi władzy umyslach .
Wtedy czlowiek mysli ze istota ludzka to jednak pochodzi od swini nie od malpy .
to wiele wyjasnia chrum , chrum

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Brain Sync - jakie jest podejście Kościoła do tego typu nagrań?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024