Witam!
3 dni temu, wieczorem dostałam bardzo ostrej zgagi. Nigdy w życiu tak mnie nie piekło w gardle. No ale wypiłam roztwór z sodą oczyszczoną i trochę mi ulżyło.
Położyłam się spac, w nocy nie mogłam zasnąc, miałam dziwne uczucie niepokoju i skręt żołądka. W końcu zasnęłam. Rano obudziło mnie okropne uczucie, było mi niedobrze, musiałam iśc do toalety zwymiotowac.
Na początku podejrzewałam ciążę, jednak zrobiłam test i nic nie wyszło. Tego samego dnia wieczorem zaczęłam odczuwac uczucie zalegania czegoś w przełyku. Myślałam, że nie przegryzłam dobrze posiłku i dlatego czuję zaleganie. Jakoś położyłam się z tym spac. W nocy znów odczuwałam niepokój, na dodatek ból w mostku i uczucie nieprzełknięcia pokarmu. Wczoraj cały dzień się z tym męczyłam, także gdy jadłam coś, bolało mnie przy przełykaniu. Dziś znów to samo.... Okropne uczucie zalegania czegoś w gardle, ból w mostku.. Poczytałam trochę i myślę, że mogę miec przepuklinę żołądkowo- przełykową Jednak najczęściej spotyka to osoby po 40-stce, ja mam 21 lat, nie jestem otyła, jem w miarę normalnie, nie palę nałogowo i nie wiem skąd u mnie mogłoby to się wziąc.
Czy któraj z Was także na to cierpi i czy oprócz pójścia do lekarza, są jakieś sposoby na złagodzenie tego odczucia? Jakaś specjalna dieta?
Wiem, że muszę isc do specjalisty, ale oprócz tego chciałabym znac Wasze opinie na ten temat.
Z góry dziękuję i pozdrawiam