Dziwna oferta pracy - Tablica.pl - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Dziwna oferta pracy - Tablica.pl

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Dziwna oferta pracy - Tablica.pl

Witam.
Na wstępie chciałam zaznaczyć, że jestem osobą jak narazie tylko po gimnazjum, w trakcie nauki w liceum zaocznym i nie mam doświadczenia w pracy. Dodałam kilka ogłoszeń o poszukiwaniu pracy na portalu Tablica.pl i już na drugi dzień rano zaczęły się telefony od potencjalnych pracodawców.
Pierwsza oferta wydała mi się dziwna i ją właśnie opiszę:
Pan prowadzący własną firmę zadzwonił do mnie między 11:00 a 12:00 i opowiedział o stanowisku biurowym w jego firmie. Miałabym zajmować się pocztą mailową, dokumentami, folderami, oraz telefonami. Zapytał czy mam jakieś doświadczenie w tego typu pracy, powiedziałam oczywiście, że nie, to byłaby moja pierwsza praca. Zaczął więc pytać czy bardzo zależy mi na pracy, czy chciałam sobie zwyczajnie tylko spróbować, wyjaśniłam, że owszem zależy mi, pilnie potrzebuję pracy. Przydstawił mi więc inną ofertę stwierdzając, iż na tamtym stanowisku mogłabym sobie nie poradzić. Druga oferta to asystentka. Miałabym zajmować się umawianiem spotkań i prowadzeniem kalendarza. Bardzo temu Panu zależy na tym, aby dogadywać się ze swoją asystentką, mieć z nią dobry kontakt i nie urywał, że musi być również atrakcyjna. Zaczęły się pytania czy potrafię się dobrze ubrać, czy uważam się za atrakcyjną i propozycja pieniędzy przeznaczonych na zakup firmowych ubrań do pracy. Wszystko pięknie jak na obrazku. Dalej zasugerował, że chodziłoby mu również o spotkania prywatne po pracy.
Zaznaczał również, że mogłabym przyjść na kasting na te stanowiska, ale z racji doświadczenia konkurentek nie miałabym dużych szans i lepiej byłoby gdybyśmy po prostu porozmawiali w bardziej prywatnych okolicznościach.

Miał dzwonić jeszcze w kolejnym tygodniu, aby dogadać szegóły. Zadzwonił jeszcze ze 2razy tego samego dnia. Również w tych rozmowach zawierały się pytania, czy odpowiadałyby mi spotkania po pracy i sugestie, że ma na to miejsce doświadczone kandydatki, aczkolwiek chciałby dać mi szansę. Umówiliśmy się, że napisze do mnie na maila, ale nie chciał pisać przez portal Tablica.pl.

Dodam, że płaca wynosi 4000zł/mc na obu stanowiskach, praca byłaby od początku kolejnego miesiąca w konkretnych godzinach od 8-16 (+rozumiem rzekomo te spotkania po pracy, których nie narzucał jakoś wyraźnie, ale powiedział, że tego również by chciał i pytał czy byłabym zainteresowana)

Gratuluję cierpliwym, którzy dotarli do końca big_smile Proszę o opinię osoby doświadczone w świecie pracy.
Czy powinnam spodziewać się tu haczyków? Jeśli tak to jakich?
Jak to dalej poprowadzić?
Dziękuję i pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna oferta pracy - Tablica.pl
Kaczqua napisał/a:

Ty poważnie pytasz? Rozumiem, że jesteś młoda i nie masz doświadczenia, ale to już jest skrajna naiwność... Ten pan złożył Ci propozycję uprawiania seksu za pieniądze.

3

"Asystentka"?... Tak to się teraz nazywa? hmm

Jak to prowadzić? Jeśli masz ochotę świadczyć usługi seksualne to daj mu sygnał. jeśli nie masz ochoty ocierać się o sponsoring, to na ofertę nie licz ...

4

Niewykluczone, że skończy się na dymaniu w ramach "rozmowy kwalifikacyjnej". Jak facet nie chce się ujawniać to może nawet żadnej firmy nie prowadzić. Idąc dalej może nagrać spotkanie, a później szantażować i wyciągać kasę czy usługi dla znajomych.

@Kaczqua, jak szukasz normalnej pracy to odpuść, a jak chcesz większą kasę w ramach spotkań sponsorowanych to poszukaj ofert gdzie indziej.

5

Kaczqua napisał/a:

Dodam, że płaca wynosi 4000zł/mc na obu stanowiskach

W jakim świecie ty żyjesz? wink

6

Zaznaczał również, że mogłabym przyjść na kasting na te stanowiska, ale z racji doświadczenia konkurentek nie miałabym dużych szans i lepiej byłoby gdybyśmy po prostu porozmawiali w bardziej prywatnych okolicznościach.

Odpuść sobie - to wyraźna propozycja sponsoringu.

7

Rozumiem, bardzo dziękuję za uświadomienie mnie, jestem wam dłużna robaczki moje kochane smile

8

Kaczqua napisał/a:

Witam.
Na wstępie chciałam zaznaczyć, że jestem osobą jak narazie tylko po gimnazjum, w trakcie nauki w liceum zaocznym i nie mam doświadczenia w pracy. Dodałam kilka ogłoszeń o poszukiwaniu pracy na portalu Tablica.pl i już na drugi dzień rano zaczęły się telefony od potencjalnych pracodawców.
Pierwsza oferta wydała mi się dziwna i ją właśnie opiszę:
Pan prowadzący własną firmę zadzwonił do mnie między 11:00 a 12:00 i opowiedział o stanowisku biurowym w jego firmie. Miałabym zajmować się pocztą mailową, dokumentami, folderami, oraz telefonami. Zapytał czy mam jakieś doświadczenie w tego typu pracy, powiedziałam oczywiście, że nie, to byłaby moja pierwsza praca. Zaczął więc pytać czy bardzo zależy mi na pracy, czy chciałam sobie zwyczajnie tylko spróbować, wyjaśniłam, że owszem zależy mi, pilnie potrzebuję pracy. Przydstawił mi więc inną ofertę stwierdzając, iż na tamtym stanowisku mogłabym sobie nie poradzić. Druga oferta to asystentka. Miałabym zajmować się umawianiem spotkań i prowadzeniem kalendarza. Bardzo temu Panu zależy na tym, aby dogadywać się ze swoją asystentką, mieć z nią dobry kontakt i nie urywał, że musi być również atrakcyjna. Zaczęły się pytania czy potrafię się dobrze ubrać, czy uważam się za atrakcyjną i propozycja pieniędzy przeznaczonych na zakup firmowych ubrań do pracy. Wszystko pięknie jak na obrazku. Dalej zasugerował, że chodziłoby mu również o spotkania prywatne po pracy.

Miał dzwonić jeszcze w kolejnym tygodniu, aby dogadać szegóły. Zadzwonił jeszcze ze 2razy tego samego dnia. Również w tych rozmowach zawierały się pytania, czy odpowiadałyby mi spotkania po pracy i sugestie, że ma na to miejsce doświadczone kandydatki, aczkolwiek chciałby dać mi szansę. Umówiliśmy się, że napisze do mnie na maila, ale nie chciał pisać przez portal Tablica.pl.

Dodam, że płaca wynosi 4000zł/mc na obu stanowiskach, praca byłaby od początku kolejnego miesiąca w konkretnych godzinach od 8-16 (+rozumiem rzekomo te spotkania po pracy, których nie narzucał jakoś wyraźnie, ale powiedział, że tego również by chciał i pytał czy byłabym zainteresowana)

Gratuluję cierpliwym, którzy dotarli do końca big_smile Proszę o opinię osoby doświadczone w świecie pracy.
Jak to dalej poprowadzić?
Dziękuję i pozdrawiam smile

Pierwsza praca osoby niedoświadczonej, pytania o wygląd i propozycje wyjścia po pracy. 4000 miesięcznie.
A Ty się pytasz gdzie jest haczyk?
Odpowiadam: wszędzie!

9

Niedoświadczenie niedoświadczeniem, ale pewne sprawy się po prostu czuje, ja bym się go zapytała, czy Paniom z Państwowej Inspekcji Pracy też proponuje kontrole po godzinach pracy i ciekawe, czy w/w pomysł by im się spodobał.

10

Kaczqua napisał/a:

Dodam, że płaca wynosi 4000zł/mc na obu stanowiskach

spotkania po pracy chyba codziennie, skoro taka cena big_smile Nie wiem, czy ktoś się już ciebie o to pytał tutaj, ale... ile masz lat?

11

Nemezys niedługo kończę 19 lat

12

Kaczqua napisał/a:

Nemezys niedługo kończę 19 lat

Jezus Maria! Dziecko!

13

Dziecko? Pełnoletnia kobieta, jedynie propozycja pracy nietrafiona.

14

odpowiedz sobie na pytanie - ile byś zapłaciła niewykształconej 15latce za pierwszą pracę? 8zł za godzinę? odpowiedz jest chyba jasna

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Dziwna oferta pracy - Tablica.pl

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024