Urządzenia i problemy z nimi. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Urządzenia i problemy z nimi.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Urządzenia i problemy z nimi.

Nie wiem czy to akurat tutaj pasuje,ale chyba tak.
Może przejdę od razu do rzeczy, o co mi chodzi.

Zakupiłam urządzenie typu dekoder firmy Ferguson dość
dawno bo w 2009 roku ,który ma oprogramowanie z 2007 r.
Od tamtego czasu nic nie zmieniałam ,było ok  grał  i odbierał
kilkanaście kanałów tych podstawowych TV Polonia , Polonia1
Tele 5 .... i zagranicznych full. W sobotę włączyliśmy go ponownie
kanały również są,choć dużo zabrali,ale problemem jest  w tym że
nie można wejść do menu ustawień tego urządzenia, aby zmienić
hasło. Po zakupie ustawiał mi go  ktoś, kto zna się na ustawieniach
raczej go nie znajdę,aby sprawdził. Prawdopodobnie on ustawiając
programy i antenę sat wbił jakieś hasło zawierające 4 cyfry z tym że
w ostatniej kratce nie da się  nic zmienić ponieważ  jest znak zapytania
którego nie można "wywalić"

Przepraszam jeśli napisałam nie dość zrozumiale...  jak coś
proszę o pytania.

Chciałam przestawić na ustawienia fabryczne..i dostać się do menu
ale niestety hasło blokuje.....dojście.

Urządzenie typu : Ferguson AF3100CK
Może ktoś posiada i może poradzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Urządzenia i problemy z nimi.

Próbowałaś wpisywać jakieś hasła?
W cyfrowym polsacie haslo to 0000.Może on też takie wbił albo 1234...
Jakieś najprostsze spróbuj.

3

Praktycznie każde urzadzenie posiada factory default reset (sprzetowy, czyli bez znajomosci jakichkolwiek hasel). Wystarczy przeczytac stosowny manual.

4

Sandra no właśnie nie można wpisać nowego hasła.
Są 4 pola ze znakiem zapytania i tylko 3 początkowe
można zmieniać,natomiast ostatni znak nie da się
zmienić w ogóle.

N4VV jest manual... można ustawiać,ale przez to że menu
jest zablokowane hasłem... nie wiem jakim,nie mogę wejść
dalej aby według siebie ustawiać programy...itd

5 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-11-19 23:06:26)

Service manual.
Nie user manual.

6

Ok dzięki,sprawdzę jutro dzisiaj już za pózno.
Zobaczymy ,czy jest coś takiego.

7 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-11-20 09:00:42)

Ewentualnie poszukaj informacji na forach specjalistycznych (np. dvhk dot pl). Jesli nie znajdziesz, możesz zadać pytanie. Napisz, żeś dziewczyna - powinni potraktować ulgowo i wytłumaczyć dokladnie.

8

N4VV napisał/a:

Ewentualnie poszukaj informacji na forach specjalistycznych (np. dvhk dot pl). Jesli nie znajdziesz, możesz zadać pytanie. Napisz, żeś dziewczyna - powinni potraktować ulgowo i wytłumaczyć dokladnie.

W sumie biegałam po forach  właśnie tego typu,lecz nie pisałam o swoim problemie.
Jedynie co zrobiłam to weszłam na stronkę Producenta,i tam napisałam o co biega
i czy mogą pomóc. Niestety ich strona jest bo jest,ale nie pomagają. Aha i co do tego o czym
pisałeś,to nie posiada takiego czegoś jak menu serwis,upss manual serwis. Ach , potrzebny jest nowy soft,ale tu też jest problem,ponieważ potrzebny jest kabel,który posiada dwie zeńskie końcówki,ale z zakupem również kolejny problem.Takiego nie mają w sklepach,a na stronie producenta nie sprzedaje się urządzeń.

9

Milionek napisał/a:
N4VV napisał/a:

W sumie biegałam po forach  właśnie tego typu,lecz nie pisałam o swoim problemie.
i czy mogą pomóc. Niestety ich strona jest bo jest,ale nie pomagają. Aha i co do tego o czym
pisałeś,to nie posiada takiego czegoś jak menu serwis,upss manual serwis. Ach , potrzebny jest nowy soft,ale tu też jest problem,ponieważ potrzebny jest kabel,który posiada dwie zeńskie końcówki,ale z zakupem również kolejny problem.Takiego nie mają w sklepach,a na stronie producenta nie sprzedaje się urządzeń.

Jeśli wiesz jaki to kabel to zobacz na allegro może tam mają, jeśli masz tam konto to będzie prościej.

10

Hej Sylia

Na Allegro nie posiadam konta,i tam nie zaryzykowałabym kupna.Druga sprawa że jeśli chodzi o ten dekoder to jest to jednak ,jak się okazuje już starsze urządzenie,pomimo jak mi mówią znajomi dobry jakościowo,może dlatego nie bawią się w sprowadzanie kabli do takich właśnie typów. A szkoda że nie ma tej opcji o której pisze kolega.

11

Milionek napisał/a:

Hej Sylia

Na Allegro nie posiadam konta,i tam nie zaryzykowałabym kupna.Druga sprawa że jeśli chodzi o ten dekoder to jest to jednak ,jak się okazuje już starsze urządzenie,pomimo jak mi mówią znajomi dobry jakościowo,może dlatego nie bawią się w sprowadzanie kabli do takich właśnie typów. A szkoda że nie ma tej opcji o której pisze kolega.

Niema się co bać ja super jasną latarkę która jest nieodstępna w Polsce, nietypową komórkę, smartfona, baterie słoneczne na dach  i wiele różnych drobiazgów i nigdy nie zostałam oszukana, allegro dorobiło się dobrych mechanizmów ochronnych.

12

Milionek napisał/a:
N4VV napisał/a:

Jakie końcówki? Co to za interfejs?

13

Te końcówki ... tłumaczą że wejścia są typu żeńskiego i z jednej jak i drugiej strony.

Ale ale ,teraz  chciałam zapytać o inne urządzenie a mianowicie o modem czy też ruter,,, o nazwie  Firmware Sagemcom F@st3764  czy mieliście do czynienia z tym właśnie urządzeniem? Czy wszystko jest  ok,czy rzeczywiście internet jest szybszy i ma te 40 mb.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Urządzenia i problemy z nimi.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024