Ja też zaczynałam jako młody kierowca i rejestrowałam auto na siebie, auto miało wtedy 12 lat. Wybrałam PTU i zaproponowali mi pakiet auto-dom. Masz w nim oc, nw, ubezpieczenie mieszkania od kradzieży i różnych zdarzeń losowych oraz assistance, czyli lawetę i pomoc drogową w przypadku kolizji dla siebie i drugiego uczestnika kolizji w zależności od tego kto był sprawcą, jednakże Tobie zawsze pomogą (oczywiście bezpłatnie - do kwoty bodajże 800zł).
Nie miałam lat, czyli skończonych 25lat by móc mieć zniżki, jedyne co miałam to prawo jazdy dłużej niż 2 lata, ale to i tak w niczym mnie nie ratowało, bo ciągle miałam wzwyżki. Płaciłam wtedy, żeby nie skłamać niecałe 600zł za pakiet na cały rok, płatne jednorazowo, można rozłożyć to na raty ale wtedy to się już nie kalkuluje. wszystko zalezy przecież też od marki samochodu, jego pojemności, rocznika, itd...
Gdy poraz trzeci przedłużałam umowę płaciłam za ten pakiecik 339zł i następne lata też, przy oczywiście bezszkodowej jeździe i osiągnęłam już wiek 25lat.
Wszystko zależy od tego ile masz lat, jak długo masz prawko i od danych samochodu.
Najlepiej udać się do jakiegoś doradcy ubezpieczeniowego, oni udzielają porad bezpłatnie i wybiorą najbardziej korzystną ofertę.
Ja tak zrobiłam i jestem bardzo zadowolona!