hej ciągle się słyszy że muzyka ma duży wpływ na rozwój malucha w brzuszku.... Co polecacie? Czego najlepiej słuchać?
Pozdrawiam
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciąża a muzyka..?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hej ciągle się słyszy że muzyka ma duży wpływ na rozwój malucha w brzuszku.... Co polecacie? Czego najlepiej słuchać?
Pozdrawiam
w sumie nie wiem czego sluchac, jakiego rodzaju muzyki, zeby dziecko sie rozwijalo. ale za to slyszalam, ze w ciazy powinno sie rysowac! moja znajoma lezala prawei przez cala ciaze w szpitalu, i miala tam dobra opieke, i kazano wsyztskim mamom rysowac, bo to dobrze wplywa na rozwoj dziecka
ale jesli chodiz o muzyke to najlpeiej sluchac np jednej plyty, i to czesto, pozniej jak dziecko juz sie urodzi, i np grymasi, nie chce spac itd, to wystarczy puscic ta plyte i dziecko sie uspokaja bo pamieta ta muzyke jak bylo bezpieczne w brzuchu mamy, i jak ja slysze to sie uspokaja.
sprawdzone:) moj brat tak robil, i powiem Ci ze to byla muzyka dosc energiczna, nie spokojne kawałki
No ja słyszałam, że powinno się słuchać muzykę klasyczną.
Ja myślę, że to powinno być coś średnio "łupliwego" czyli może mniej Iron Maiden a bardziej jakiś pop, albo relaksacyjna =P
Z tego co wiem to słuchanie muzyki klasycznej poprawia inelekt
Typu Beethoven, Mozart, Chopin, Czajkowski itp itd
tak, tak! klasyka! był o tym program na national mama puszczała synkowi, gdy ten był w brzuchu, ciągle muzykę klasyczną. ta muzyka najlepiej działa na nasze zmysły i kreatywność. dodam jeszcze, że mama nauczyła swojego synka gry na pianinie, co przyszło mu bez problemu i jak się okazała, rośnie jej mały geniusz
nie tylko muzyczny.
p.s. jeśli nie chcecie się 'katować' posłuchajcie czegoś bardziej współczesnego, typu: jan kaczmarek (soundtrack z marzyciela), yann tiersen (soundtracki z amelii, goodbye lenin).
no i szczęśliwego rozwiązania.
dzięki wielkie na pewno coś wykorzystam
ja słucham muzyki klasycznej, podobno najlepiej wpływa na dziecko:)
A ja uważam że katowanie samej siebie i dziecka muzyką klasyczną jak się za nią nie przepada jest bez sensu. Przecież to twoje dobre samopoczucie wpływa na maluszka. Tobie przyjemnie i dziecku przyjemnie. A bezsensowne włączanie klasyki tylko po to żeby dzidzia była mądra jest moim zdaniem nie na miejscu. Co innego jak się lubi i z przyjemnością się słucha.
ja słuchałam muzyki, jaka lubię
nie męczyłam się ze spokojną muzyką klasyczną, bo za nią nie przepadam
no i dobrze, bo mój szkrab też nie lubi takiej muzyki jak narazie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » ciąża a muzyka..?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2018