Blizny jak się pozbyć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Blizny jak się pozbyć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Blizny jak się pozbyć

No właśnie znacie jakieś sposoby jak się pozbyć blizn po trądziku i ile to może kosztować??
W necie czyalem o zabiegach laserowych ale sa drogie i nie którym osobą nie dały zadnych efektów

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Blizny jak się pozbyć

Najlepiej udać się do kosmetyczki albo do dermatologa i oni doradzą. Zabiegi laserowe są rzeczywiście bardzo drogie.Czytałam też o mikrodermabrazji,ale nie wiem, czy to coś da.

3 Ostatnio edytowany przez Aneczka (2009-05-24 17:43:28)

krem ziaja (ok 6zl)
przy codziennym stosowaniu po kilku m-c zobaczysz efekty..
jeden krem starcza na ok pol roku jest bardzo wydajny.. smarujesz twarz rano i wieczorem

4

Aneczka napisał/a:

krem ziaja (ok 6zl)
przy codziennym stosowaniu po kilku m-c zobaczysz efekty..
jeden krem starcza na ok pol roku jest bardzo wydajny.. smarujesz twarz rano i wieczorem

aneczko a jaka nazwa konkretna jest tego kremiku ?
ja na blizny kiedyś uzywałam cepan masc w aptece lub masc  cebulową , na dzien dzisiejszy smaruję sie niemiecką maścia Narben ale czy coś mi pomoże narazie nie wiedze efektów:(

5

Na blizny bardzo dobry jest krem Acne derm. Efekty widoczne są po około 3 tygodniach. Maść można kupić w aptece bez recepty za niecałe 20 zł.

6

afadro napisał/a:

Na blizny bardzo dobry jest krem Acne derm. Efekty widoczne są po około 3 tygodniach. Maść można kupić w aptece bez recepty za niecałe 20 zł.

witaj a czy ta masc nie jest typowo na krostki ? kiedyś o niej czytałam i cos pisało ze uwalnia wole rodniki co powoduję tworzenie sie zaskórniaków nie wiem czy to rzeczywiscie tak jest ?
a czy osobiście próbowałas tej maści i na blizny była dobra i zeszły ?

7

Ja mam blizny od golenia w strefie bikini:/ Kupiłam sobie dość wycięty strój kąpielowy i trochę je widać. Tak więc stosuję maść Cepan, ale nie wiem czy go polecać. Straaaasznie śmierdzi cebulą, nawet po umyciu:/ Fuj! No i na efekty trzeba długo czekać. Stosuję od jakichś 3 tygodni i na razie większych zmian nie widać.

8

Na blizny dobra jest maść NoScar smile

9

Ja miałam i mikrodermabrazję, a wcześniej lasery. I pomogło smile. Na lasery chodziłam chyba przez miesiąc. W sumie jakieś 15 zabiegów, a po roku czy dwóch miałam mikrodermabrazję. I też ok. 15 zabiegów, a dodatkowo dostałam specjalistyczny krem z kwasami do stosowania w domu. Niestety moje wcześniejsze próby pozbycia się blizn potrądzikowych nie powiodły się, a stosowałam chyba wszystkie wymienione przez Was preparaty. Dlatego moim zdaniem, zamiast testować 10 kremów za 20 złoty, warto odłożyć trochę pieniędzy i zainwestować w coś, co naprawdę pomoże i to trwale. Ponadto po zabiegach poprawiła mi się cera i mimo, iż w dalszym ciągu się przetłuszcza i mam rozszerzone pory, to jednak trądzik zniknął. Teraz raz na rok oczyszczam cerę u kosmetyczki i robię złuszczanie kwasami.

10

witaj,ja "zalatwilam" swoje rozstepy prpduktem avon solutions - ladnie pachnie, szybko sie wchlania i co wazniejsze rozjasnia rozstepy,dzieki czemu staja nie niemal niewidoczne - dodatkowo dziala na cellulit smile

11

W takim przypadku myślę lekarz doradzi najlepiej, bo w jednym przypadku kremy w innym lasery , ale jeśli już to dobrze w porządnej klinice gdzie po konsultacji zostanie zaproponowane rozwiązanie, sama kosmetyczka raczej nie bardzo da radę moim zdaniem.

Rowniez mialam podobny problem ,zdecydowalam sie na laser ,teraz moja cera jest duzo ladniejsza .Na prawde warto smile

13

Eowina napisał/a:

Ja miałam i mikrodermabrazję, a wcześniej lasery. I pomogło smile. Na lasery chodziłam chyba przez miesiąc. W sumie jakieś 15 zabiegów, a po roku czy dwóch miałam mikrodermabrazję. I też ok. 15 zabiegów, a dodatkowo dostałam specjalistyczny krem z kwasami do stosowania w domu. Niestety moje wcześniejsze próby pozbycia się blizn potrądzikowych nie powiodły się, a stosowałam chyba wszystkie wymienione przez Was preparaty. Dlatego moim zdaniem, zamiast testować 10 kremów za 20 złoty, warto odłożyć trochę pieniędzy i zainwestować w coś, co naprawdę pomoże i to trwale. Ponadto po zabiegach poprawiła mi się cera i mimo, iż w dalszym ciągu się przetłuszcza i mam rozszerzone pory, to jednak trądzik zniknął. Teraz raz na rok oczyszczam cerę u kosmetyczki i robię złuszczanie kwasami.

a czy możesz napisać ile mniej więcej kosztowały Cię te zabiegi?

14

Niestety nie pamiętam, bo było to jakieś 13 lat temu. Ceny i tak się już zmieniły, ale wiem, że tanie to nie było. Wtedy jeszcze Rodzice płacili... wink. Musiałabyś dowiedzieć się w jakimś dobrym salonie kosmetycznym. Niestety, pozbycie się blizn to nie łatwa sprawa i należy nastawić się na duży wydatek. Ale pocieszające jest to, że to wydatek jednorazowy i ładna cera zostanie nam na długo. Aż do piewszych zmarszczek wink. Pozdrawiam!

15

jest taka maść cepan.

16

witaj! Najważniejsze jest to, żeby skóry nie eksponować na słońce (mogą zostać przebarwienia na całe życie). Wbrew pozorom nie trzeba zawsze bardzo drogich seryjnych zabiegów w salonie kosmetycznym, żeby poprawić wygląd skóry. Nie wiem, jakie masz blizny i ile ich jest ale zanim zdecydujesz się na laserowe lub drogie zabiegi mikrodermabrazji polecam mniej radykalne sposoby. Skórą z bliznami trzeba jak najszybciej się zająć (po zagojeniu ranki - ranek nie dłubiemy, strupów nie zdrapujemy, bo od tego robią się WULKANY i inne kratery). Trzeba skórę dobrze speelingować. Jeśli problem trądziku się do końca nie rozwiązał zaopatrz się w peeling VICHY, taki z serii zielonej - trądzikowej. Jest dość ostry - pamiętaj, że w Twoim wypadku ostry do dobry. Nie chodzi o to, żeby sobie zedrzec całą skórę za jednym zamachem ale żeby peeling wykonywać codziennie lub 5 razy w tygodniu i to porządnie. JEśli masz delikatną skórę - liczbę zabiegów dostosuj do swoich potrzeb i możliwości skóry. Pamiętaj, by skóry z bliznami lub po ostrym peelingu nie eksponować na słońce WOGÓLE, czyli wychodząc na dwór nakładaj na twarz wysoki filtr, nawet w zimie! Pamiętaj, że usuwanie blizn wymaga czasu. Do gojenia ranek polecam CICLAPLAST La Roche lub podobny AVENE (pierwszy to maść, drugi krem) - osobiście wolę krem. No to tyle... i cierpliwości: trzymam kciuki!

17

wiesz mnie też się wydaje, że najlepiej byłoby się skonsultować z lekarzem, który najlepiej doradzi jaki zabieg będzie dla ciebie dobry. Wiem, że niektórzy próbują się pozbyć blizn za pomocą peelingów, albo innych zabiegów, ale wydaje mi się, że najlepiej byłoby się pozbyć blizn za pomocą lasera. co do ceny  to no cóż wszystko zależy od tego, gdzie to będziesz robić. Zobacz sobie cennik na stronie IQ Medica, bo nie wiem jaka partia twarzy cię interesuje.

18

dobrym lekiem jest Contractubex, trzeba pamiętać tylko o tym żeby stosować jak się blizna już zagoi

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Blizny jak się pozbyć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024