Hej Ostatnio kupiłam maseczkę do twarzy z Sorai nawilżająco-regenrejącą. Nie zauwazylam jednak w sklepie,ze stosuje się ją od 20 lat
a mam 18. czy nie zaszkodzi w jakis sposob mojej skorze? czy moge jej normalnie uzywac?
Myślę, ze nie powinno Ci zaszkodzić. Ale lepiej, zebyś dobrze czytała następnym razem jak kupujesz takie rzeczy
shadi, te maseczki i tak nie działają.
gok wan, nie wiem, czy oglądasz jego program na tvn style robił ranking i test na kobietach. pic na wodę te wszystkie maseczki (:
mysle,ze nie zaszkodzi uzycie maseczki.poza tym wiek metrykalny nie zawsze jest rowny wiekowi cery, czy skory na ciele.jesli prowadzis niezdrowy tryb zycia,palisz fajki etc twoja cera moze sie czuc na 25,30 lat.ja uzywam maseczki avon solutions zrodlo energii i naprawde jestem zadowolona.sa dwie - z gliska i taka chyba kremowa.ja stosuje ta z glinka.rozjasnia cere i ja odzywia.naprawde polecam.aha - i to co dla mnie najwazniejsze - niewiele kostuje
Maseczki działają pod warunkiem, że dobierze się je do swojego typu cery( to najważniejsze) i do wieku. Poza tym użycie tylko samej maseczki, bez wcześniejszego oczyszczenia twarzy jest bez sensu. Mówię to na swoim przykładzie
Tak... nie działają albo nie umiem odpowiedniej wybrać, nie wiem. W każdym razie im mniej pakuję na swoją cerę,tym lepiej. A maseczkę z Sorai, o którą pytałam... stosuję na pośladki po peelingu kawowym. Świetne nawilżenie
7 2010-01-28 17:17:44 Ostatnio edytowany przez Ansja (2010-01-28 17:18:16)
A ja stosuję maseczki Perfecta
Słodkie migdały:
Aloesowa:
Peeling:
Dla mnie to najlepsze maseczki i peeling jaki kiedykolwiek stosowałam. Po peelingu skóra nie jest jak "naciągnięta" a maseczka słodkie migdały jest bardzo delikatna i niewiele należy jej nałożyć na twarz. Skóra staje się bardzo miękka na kilka dni, a sama maseczka bardzo ładnie pachnie. Polecam. Koszt jednej saszetki to ok. 1.30 zł a wystarcza na kilka tygodni.
Teżlubię te maseczki, bo są niedrogie a naprawdę fajne. Poza tym polecam maseczki z Avonu. Ja mam skórę mieszaną, z przewagą suchej, więc stosuję różne maseczki, w zależności od potrzeb mojej skóry. Albo oczyszczające,albo nawilżające. Fajnie jest tak nałożyć maseczkę i poleżeć np. z książką i się zrelaksować. Super sprawa. Już dawno nie robiłam maseczki, bo jakoś zawsze brakuje mi czasu a kiedyś to regularnie stosowałam. Trzeba znów się wziąć za siebie A peeling z kawy na uda i pupę jest po prostu super.
dzięki, Ansja,też je wypróbuję
Ja raz w tygodniu robię peeling i dwa razy maseczkę <po peelingu>.
Agatko- jak robi się taki peeling z kawy?
Ansja, składniki na peeling kawowy są w wątku o kosmetykach naturalnych
A co do maseczek z Perfecty, to potwierdzam Też je lubię
Ja także lubię powyższe maseczki, ale także polecam produkty i maseczkę Milk & Honey a Oriflame - naprawdę super
13 2010-02-03 19:04:46 Ostatnio edytowany przez ruda paskuda (2010-02-03 19:05:10)
olecam Wam dziewczynki maseczki firmy DERMIKA, są dostępne w każdej drogerii za ok.5 zł. jedna saszetka wystarczy na 2 razy
Mi szczególnie odpowiada maseczka OCZAROWANIE.
bardzo fajnie wygładza i wyrównuje kolor cery
ostatnio DERMIKA wypuściła nową serię Let's dance.
oczywiście się skusiłam i kupiłam czekoladową (nawilżająco - energetyzującą)
jak ją w końcu przetestuję to napiszę opinię
Ja stosowałam maseczkę Eveline Oliwkową i glinkę zieloną, ale nie pamietam jakiej firmy. Nie wiem, czy na dłuższą metę cos pomagają, ale tego dnia kiedy nakładałam maski cerę miałam o wiele przyjemniejszą w dotyku, gładszą, nawilżoną. To jest tak niewielki koszt, że od czasu do czasu można wypróbować
Ja też bardzo lubię maseczki Dermiki, najbardziej Rewelację i Satysfakcję. Pierwsza jest liftingująca - świetnie napina skórę, wygładza, rozjaśnia. Druga -Satysfakcja - to różana maseczka, odżywcza, do bardzo suchej cery. Bardzo fajne maseczki są też z serii Planet Spa Avonu - z oliwą z oliwek, minerałami z Morza Martwego czy białą herbatą. Polecam.
Osobiście używam maseczki z Oriflame Pure Nature (jakoś tak się nazywa, nie pamietam dokładnie a nie chce mi się jej szukać ). Czasem też użyję z Perfecty jest do wyboru do koloru.
Dziewczyny, użyłam dziś maseczki z Soraya, dostosowanej do mojego wieku, nawilżającej, liftingującej i także działającej przeciw wypryskom- wszystko to w jednym nigdy nie używałam maseczek, po tym jak w dzieciństwie zrobiłam sobie maseczke z ogórka i skończyło się to fatalnie....
W związku z tym moje pytanie brzmi : czy po maseczce stosuje się krem ? jeśli tak to jaki ?
Hej. Mam takie pytanie. Od jakiegoś czasu stosuję maseczkę EnteFace (Jest naprawdę świetna) tylko, że niestety nigdzie nie mogę jej kupić w Polsce. Do tej pory kupowałam ją przez kuzynkę z Czech. Może ktoś wie gdzie można ją kupić?? Z góry dziękuję za pomoc!
Dziewczyny! To nie jest tak, że jeśli na produkcie macie napisane 20+, 30+, 40+ to musicie się tym sugerować.... wręcz przeciwnie - to chwyt marketingowy. Kupujcie z głową i świadomie - słuchajcie potrzeb swojej cery i dobierajcie produkty do typu skóry, a nie ze względu na wiek. Czytajcie składy. Jeśli maseczka miałaby Ci zaszkodzić, to nie ze względu na to, że jest przeznaczona od 20 lat, a Ty masz 18... Mógłby zaszkodzić Ci jakiś składnik bądź składniki.
Na najbardziej lubię siarkową od Barwy z hipoalergiczny24.pl
Jest naprawdę super i polecam każdemu z podatną na alergię skórą
Jeśli Twoja skóra potrzebuje regeneracji, to ok. Ale tak naprawdę często maseczki i peelingi mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc. O kremach nie wspomnę. Trzeba uważać zwłaszcza, gdy ma się cerę tłustą i skłonną do zapychania i rozszerzonych porów. Najlepiej wg mnie stosować maseczki w formie galaretek i żeli (np https://wieczniemloda.com/maseczka-roza … ep-12294), które błyskawicznie się wchłaniają i które nie zostawiają takiego tłustego i lepkiego efektu jak niektóre kosmetyki. Żaden dermatolog Wam tego nie powie, ale taka jest prawda ... A, nie, jeden wspominał kiedyś, w filmie Michelle Phan o stosowaniu żeli zamiast kremów. Miał 10000% racji!
Ja natomiast mam bardzo wysuszoną skórę po lecie i staram się ją jakoś doprowadzić do ładu. Przede wszystkim zaczęłam stosować peelingi do twarzy, dwa razy w tygodniu, do tego maski nawilżające i kremy. Zdecydowanie stawiam teraz na polskie kosmetyki, jak Farmona, bo przestudiowałam trochę skład i zdecydowanie podoba mi się bardziej niż tych zagranicznych marek.
2 lata to nie 10, wiec majac 18 spokojnie uzyla bym maseczke 20+ Szczerze mowiac nawet nie wiedzialam, ze w maseczkach sa zalecenia co do wieku
stosuję bardzo rozne maski, czasem idę na maski do kosmetyczki a od czasu do czasu stosuje jakieś drogeryjne jak glinki czy maski silnie nawilżające, lubie hydro booster, bo ma zelową konststencję a chyba taki rodzaj najbardziej lubi moja cera
Ja ostatnio bardzo polubiłam maseczki o konsystencji galaretki z Bielendy, nie pamiętam ich nazwy, ale muszę przyznać, że działają.
Ja ostatnio bardzo polubiłam maseczki o konsystencji galaretki z Bielendy, nie pamiętam ich nazwy, ale muszę przyznać, że działają.
O! Ja też je lubię! Nawet kupiłam sobie ostatnio tą ultra nawilżającą różową , hydro booster jelly mask, tą masz na myśli??
Wszystko zależy od tego, czy Twoja skóra wymaga takiej pielęgnacji. Jeżeli tak, to wiek nie powinien stanowić różnicy. Trzeba jednak uważać na kosmetyki stosowane w tak młodym wieku, bo czasem są one po prostu zbędne, bo skóra nie jest jeszcze zniszczona
mnie często zdarza się wybierac maskie nieadekwatnie do wieku, czasem stosuje maski liftingujace mając 30 lat np serie lift bielenda czy maski silnie regeenerujace