Witam. Ostatnio podczas wycia wypada mi duza ilosc wlosow. Ok 120. Jednak dziwny jest chyba fakt, ze podczas normalnego czesania wypada mi ich ok 10-15. Myje włosy co drugi dzien, poniewaz mycie codziennie nie jest zdrowe (podobno). Nie stosuje suszarki, nie prostuje włosow. Mam włosy krecone do ramion, moze dłuzsze. Czy liczba wypadajacych włosow podczas mycia powinna mnie zaniepokoic czy jest to normalne.
Mam tak samo. W ciągu dnia nie obserwuję wypadania włosów bo noszę je np. spięte i te włosy co są osłabione lub już nie są "osadzone" w skórze ( wiesz o co mi chodzi ) to wychodzą w czasie mycia. Jeśli np. się odchudzasz, masz dużo stresów, palisz, źle jesz, mało sypiasz itd. to warto to zmienić zmień też szampon na delikatniejszy, nie czesz włosów szczotką tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami .
Pomijając już fakt, że wiesz, że wypada ich około 120 ;-) to powiem Ci, że włosy wypadają nam ciągle, taka jest natura ludzka. Łamią się, rwą, wypadają, bo są słabe. Myślę, że po prostu kiedy je myjesz wtedy mechanicznie im w jakiś sposób pomagasz, ale nie widzę powodu do wielkiego zmartwienia.
Dla pewności weź jakieś witaminy wspomagające włosy i paznokcie, zobaczysz czy będzie poprawa.
Dzęki za pomoc. Uzywam tylko grzebienia, bo szczotka moich włosow nie da sie rozczesac. Szampon jaki stosuje jest przeznaczony dla dzieci o pH 5,5. (wczesniej uzywałem schaumy i miałem problem z łupiezem).
To, że podczas mycia wypada więcej włosów to nic dziwnego szczególnie w okresie jesiennego przesilenia. Mam to samo i wiem, że jeszcze kilka tygodni i wszystko wróci do normy. Jeżeli chcesz jednak trochę przyhamować wypadanie, możesz kupić ampułki radical do wcierania w skórę głowy
Ja proponuję tabletki vitapil i szampon do włosów seboradin. trochę powstrzyma wypadanie włosów
Ciekawi mnie jak policzyłaś ile włosów Ci wypada?
Ja mam podobne włosy do Twoich jeżeli chodzi o długość i o to, ze są kręcone.
Przy jesiennym przesileniu jest normalne, że wypadają, bo codziennie wypadają.
Chyba, ze masz na głowie warkoczyki i je ściągniesz to wypadają garściami bo nie miały jak
Tak czy inaczej nie masz się czym przejmować.
To raczej normalne:) szczególnie w okresie jesiennym. Może jakieś suplementy z witaminami i minerałami?
mi ostatnio garściami wychodzą
hmmm... policzyć mogłam jak pod koniec kuracji przeciw wypadaniu włosów wypadało mi ich tylko kilka ;-)) wcześniej było ich zbyt dużo (wtedy niemal wagę kłębka mogłam podać). dla tych co chcą zwalczyć ten problem polecam zabiegi masażu skóry głowy z ampułkami koxidil (szampon do stosowania na co-dzień to kosswell regenerate - wspomaga kurację). masaże bardzo, ale to bardzo przyjemne - nic nie szczypie, głowa staje się lżejsza, skóra na głowie rozluźniona (przynajmniej mój fryzjer tak masował). W sumie 3 tygodnie zabiegów (2 masaże tygodniowo +szampon w domu) i teraz już liczę włosy na szczotce (max do 10-12).
Cóż, nadchodzi zima i włosy mają tendencję do wypadania w tym okresie. Również polecam suplement Vitapil, a jeśli chodzi o kosmetyki to z Biovaxu są obecnie na czasie.
hair93, nie zapominaj też, że wypadnięte włosy często są zaplątane z włosami, które się głowy trzymają. Podczas mycia pomagasz im niejako się wyplątać i wylecieć poza obręb czpryny, bo wodą, szamponem,czy odżywką je po prostu obciążasz. Włosy sa ciężkie, śliskie i łatwiej im się wydostać z gęstwiny
Jeśli chcesz ograniczyć wypadanie polecam ci wcierkę do skalpu "Jantar" Farmony
Mi swego czasu włosy okrutnie wychodziły przy myciu i w ogóle... Bałam się, że będę łysa Po myciu wyciągałam ich z odpływu całe kosmyki, chciało mi się płakać i byłam przerażona. Mama kupiła mi wtedy Merz Special i zrobiłam sobie 3-miesięczną kurację. Rzeczywiście pomogło i do dzisiaj (a było to może z 1,5-2 lata temu) wypada mi ich malutko, właściwie tyle ile powinno Więc ja od siebie polecam te tabletki. Fakt, są dość drogie, ale są też efekty.
Mi też strasznie wypadały włosy, do tego były zniszczone prostowaniem i codziennym myciem, ale nie mogłam się powstrzymać.
Chłopak śmieje się, ze mnie, że niedługo będę łysa ;(
ale jakiś czas temu kupiłam szampon i ampułki Koxidil firmy Kosswell i jakby lepiej, mniej włosów wypada, stają się jakby grubsze!
Też tak mam co jakiś czas, czytałam, że może to być wynikiem niedoboru magnezu w organizmie. Dobrze jest zaopatrzyć się w jakiś lek: ja osobiście polecam syrop z magnezem Magsolvit B6, bez recepty, koszt okolo 8-10 zł. Włosy po takiej kuracji prawie przestają wypadać
Przeczesz wlosy przed myciem to podczas mycia mniej Ci ich wypadnie. I też polecam Seboradin szampon.
17 2013-09-30 20:34:37 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-10-16 12:36:44)
Witajcie bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem grzebienia laserowego takiego jak na spam niestety produkt ten jest bardzo drogi jak na moją kieszeń i nie chciała bym aby po jego zakupie i stosowania okazało się że pieniądze zostały wydane w błoto ;/ proszę was o radę czy jest sens zamawiać ?
Witajcie bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem grzebienia laserowego takiego jak na owlosionywojownik.pl niestety produkt ten jest bardzo drogi jak na moją kieszeń i nie chciała bym aby po jego zakupie i stosowania okazało się że pieniądze zostały wydane w błoto ;/ proszę was o radę czy jest sens zamawiać ?
Witam nie znam wcześniejszych metod jakie używałaś,ale jeśli mogę polecić tradycyjne sposoby to ja bym poleciła serię RADICAL-szampon odżywkę,i mgiełkę wzmacniającą do włosów słabych i wypadających,mi bardzo pomogły,a te wszystkie cudeńka to pic na wodę.
19 2013-10-01 13:06:54 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-05 19:47:26)
hej ,
Jeśli masz włosy kręcone to powinnaś używać szamponu do włosów kręconych który wzmacnia i rewitalizuje je. Osobiście polecam kosmetyki raczej znane przez fryzjerów jak ROLLAND OWay CURLY HAIR BATH opakowanie 300ml na pewno sprawi że Twoje włosy się odbudują oraz wzmocnią. Jest to szampon dedykowany do włosów kręconych.
Polecam sprawdzić. Produkt dostępny w sklepie spam
20 2013-12-05 19:40:34 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-05 19:47:40)
jeśli chodzi o kobiety to nie mam doświadczenia z środkami, które wspomagają porost włosów, mój mąż stosuję kurację z spam, ale to jest dedykowane wyłącznie dla mężczyzn
Jest na to prosta rada. Przeczesz włosy przed myciem. Jak są splątane to podczas mycia więcej ich wyrywasz. Wypadanie do 100 włosów dziennie jest całkowicie normalne.
22 2014-01-28 22:25:05 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2014-01-29 08:57:47)
Jest na to prosta rada. Przeczesz włosy przed myciem. Jak są splątane to podczas mycia więcej ich wyrywasz. Wypadanie do 100 włosów dziennie jest całkowicie normalne.
Co to za głupoty że wypadanie 100 włosów dziennie jest całkowicie normalne... ? Poczytaj lepiej na (adres usunięty) jakie są powody wypadania włosów, oraz najczęstsze przyczyny. Może kolejny post będzie bardziej konkretny.
Hej, a zrobiłaś sobie badania TSH - dotyczą tarczycy. Ja od 2 lat łykam (:() tabletki ale włosy już nie wypadają mi garściami. zanim wydasz majątek na kosmetyki sprawdź, co się dzieje w Twoim ciele. Pozdrawiam Anka
Ja do szamponu dodaję kropelkę olejku rycynowego, i włosów wypada znaznie mniej, wystarczy kropelka, przezcież można wymieszać w dłoniach, a potem dopiero na włosy. Ja tak robie od dłuższego czasu i włosy mniej wypadają, i na koniec słupkuję włosy letnią wodą. Jest jest jedno, ale, obserwuj, swoje włosy, bo mogą się potem zbyt często przetłuszczać.
Hej mialam podobny problem.Wlosy wypadaly mi a szczegolnie podczas mycia okazalo sie ze to przez niedoczynnosc tarczycy.
Również mam problem z tarczycą, tzn niedoczynność. Jednak olejek rycynowy mi w tym pomógł, oczywiście każde włosy sa inne, ale w moim przypadku to poskutkowało.
a czy ampulki revalid komus pomogly? ktos stosowal?
Jejku mi to garściami wypadają, chyba sobie jakieś witaminki sprawie mam nadzieje, że pomoże.
Od zbyt gorącej wody również wypadają włosy .
mam nadzieje ,ze wiesz że na końcu mycia włosów przy końcowym spłukiwaniu przez około 30 sekund spłukujemy włosy zimną wodą w ten sposób zamykamy łuskę włosa i włosy nie wypadają
Mi też włosy wypadały przy każdym myciu, ale w końcu poradziłam sobie z nimi, stosując różnego rodzaju odżywki. Najlepiej chyba sprawdziło się błoto do włosów bielendy, o nazwie Spa Afryka. Stosowałam je równocześnie z szamponem z tej samej serii, i włosy przestały mi tak w końcu wypadać, plus mniej się przetłuszczały
31 2014-07-28 09:17:14 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-28 09:29:51)
Dziewczyny ja tez mam z tym problem ale dzięki pewnemu magazynowi juz nie mam z tym:) wam tez moze sie przydza:)
niedozwolony link
\
tabletki ze szkrzypem, odzywki na wypadanie wslosow - moze pomogą może nie, spróbuj a sie przekonasz, chyba na kazdego dziala to bardzo indywidualnie...
Może za często myjesz włosy albo za ciepłą wodę masz:)
Parę miesięcy temu miała podobny problem. W pewnym momencie strasznie mi leciały włosy podczas kąpieli. Stwierdziłam, że zanim wydam kupę kasy na lekarzy, spróbuję sama sobie pomóc. Co zastosowałam? Dobry szampon, trochę droższy, na wzmocnienie, do tego odżywka, też jakaś lepsza + witaminki oraz Vitapil, bo zawiera dużą ilość biotyny i krzemu. 3 miesiące i zdecydowana poprawa. Mimo tego, ze mam farbę włosy nie wydają się być zniszczone, szczególnie od momentu, w którym rzeczywiście zaczęłam o nie dbać.
Mi okresowo też wypada dużo ilośc włosów. Nigdy sie tym nie przejmowałam. Na studiach nam tłumaczyli, że może dziennie 100 włosów wypaść i to jest normalne. Gorzej jak wychodzą garściami.
Mówi się, że 100 to jeszcze norma
Witam. Ostatnio podczas wycia wypada mi duza ilosc wlosow. Ok 120. Jednak dziwny jest chyba fakt, ze podczas normalnego czesania wypada mi ich ok 10-15. Myje włosy co drugi dzien, poniewaz mycie codziennie nie jest zdrowe (podobno). Nie stosuje suszarki, nie prostuje włosow. Mam włosy krecone do ramion, moze dłuzsze. Czy liczba wypadajacych włosow podczas mycia powinna mnie zaniepokoic czy jest to normalne.
Jest na to sposób. Rozczesz włosy przed myciem, wtedy się tak nie poplączą i nie wypadnie ich aż tyle. Sprawdzone i działa
Mi po ciąży włosy zaczęły wypadać garściami, tak, że się przestraszyłam, że w końcu łysa będę, bo naturalnie i tak mam cienkie włosy i jest ich mało. Zainwestowałam, więc w Vichy Dercos Neogenic i modliłam się by pomogło. Już po miesiącu zobaczyłam mnóstwo malutkich włosów, a po trzech już wszędzie mi sterczały. Jestem bardzo zadowolona, że udało mi się powstrzymać wypadanie i wyrosły mi nowe.
Za dużo Tobie wypada włosów, Ja mam wrażenie, że mi dużo włosów wypada jak się stresuje:( . Może jakieś suplementy z witaminami z minerałami, np ze skrzypem
Sam skrzyp niestety nie pomaga, przynajmniej mi. Włosy wypadają mi podczas czesania , mycia, suszenia, związywania włosów, poza tym sa po prosty wszędzie wrrr. Badania wyszły mi ok nawet bardzo dobrze. Teraz stosuję vitapil, rozpoczęłam pierwsze opakowanie, po dwóch mają być widoczne efekty, zobaczymy.
Sam skrzyp niestety nie pomaga, przynajmniej mi. Włosy wypadają mi podczas czesania , mycia, suszenia, związywania włosów, poza tym sa po prosty wszędzie wrrr. Badania wyszły mi ok nawet bardzo dobrze. Teraz stosuję vitapil, rozpoczęłam pierwsze opakowanie, po dwóch mają być widoczne efekty, zobaczymy.
Tak ja już wcześniej mówiłam, mi Vitapil pomógł poradzić sobie w tym problemem. Myślę, że możesz dodatkowo stosować jakieś napary z pokrzywy, itp. Kup sobie też szampon z czarnej rzepy, bo jest także pomocny.
A ja oprócz suplementów polecam tonik Novoxidyl. Pomaga na wypadające włosy i wzmacnia słabsze. Po piciu pokrzywy i stosowaniu tego toniku bardzo szybko miałam poprawę.
Też zawsze mam wrażenie, że podczas mycia wypada mi 1/5 włosów, ale na dobrą sprawę nie odczuwam 'braków', ciągle wydają mi się tak samo gęste więc za bardzo się tym nie przejmuję
O tej porze roku włosy zaczynają wypadać. Aby je wzmocnić polecam szampony/odżywki z wyciągiem z czarnej rzepy(np. marki Joanna) lub tez zakup w aptece nafty kosmetycznej( wydatek ok. 10 zł). Swego czasu miałam podobny problem, kuracja pomogła.
ja sobie kupiłam te ampułki z vichy, bo po ciąży i karmieniu to miałam wrażenie, że niedługo łysa zostanę kumpela polecała, podobno fajnie jej po tym włosy rosły, pojawiło się dużo nowych włosków, mam nadzieję, że u mnie tez tak będzie
Ale przecież zwiększona liczba wypadających włosów podczas mycia to zjawisko całkiem normalne
A czy te suplementy, o których piszecie, działają też na cienkie, przyklapnięte włosy czy tylko na wypadanie?
48 2014-10-02 11:16:03 Ostatnio edytowany przez rebeli (2014-10-02 11:23:25)
Może za bardzo szarpiesz te włosy , trzeba je delikatnie myć.
Do tego nie zawijać ich w turban, i koleżanka mi ostatnio poradziła by włosy osuszyć ręcznikiem, nałożyć dopiero wtedy odżywkę.
Druga naomiast zrezygnowała całkiem ze zwykłych ręczników i delikatnie osusza je ręcznikiem papierowym
Dzięki za radę - rzeczywiście trochę szarpałam włosy, ostatnio staram się delikatnie z nimi obchodzić. Odżywek już nie stosuję, bo obciążają moje włosy. Szukałam suplementów i w końcu zdecydowałam się na Vitapil - stosował ktoś? Kuracja trochę potrwa, więc opiszę efekty później. Podobno ten bambus ma dużo krzemu i to działa.
ale używasz odżywek ze spłukiwaniem ?
Moze je za słabo spłukujesz, albo masz nieodpowiednio dobrane.
Może warto spróbować specyfików bez probiotyków.
A dwa.. suplementu nei znam, mi fryzjerka doradzała Biotabal 5 jak nie przekręciłam nazwy
witam - pamiętajmy ,ze włosów wypada około 100 dziennie i jest to naturalne zjawisko.kolejną przyczyną nadmiernej utraty włosów jest stres, fazy wzrostu włosów, przesilenie, nieodpowiednia dieta, hormony, geny oraz niektóre leki i osłabienie organizmu. tak więc przyczyn może być wiele - najlepiej zaopatrzyć się w ampułki do ścierania z aminexilem + suplement np.Ineov ( przeciwdziała wypadaniu i zagęszcza)
Ja też stosuję Vitapil (od miesiąca) i podoba mi się to, że mam bardziej lśniące i podatne włosy - nie wiem jak to wytłumaczyć, ale nie są takie sztywne, ładniej się układają i jest ich jakby więcej.
Nie uzywaj suszarek prostownic niech po umyciu same wyschna nie rozczesuj ..mokre wlosy ciezko jest rozczesac I tylko sie szarpie je ..latem slonce wysusza wlosy extra. Jedz witaminy b 12, zelazo, biotyne, fish oil , krzem, b bomplex , pij duzo wody ..zobacz jakie witamin brakuje kiedy wlosy wypadaja.. uzywaj szamponow dla dzieci albo ziolowe np czarnej rzepy skrzyp polny.. nie spinaj wlosow za mocno gumka tez mozna wyrwac wlosy oslabic cebulki itp .. Castro oil ..coconut oil Manuka oil na wlosy nakladaj.. nawet na cala noc
mnie przypasował Merz Spezial Dragees. Takie drażetki z biotyną i cynkiem. Sporo dobrych opinii tu widziałam na ich temat
mnie przypasował Merz Spezial Dragees. Takie drażetki z biotyną i cynkiem. Sporo dobrych opinii tu widziałam na ich temat
ja też, chyba nawet tu na forum sporo pisały o nim