Gdzie najtaniej ubezpieczyc swoją rodzinę ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Gdzie najtaniej ubezpieczyc swoją rodzinę ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Gdzie najtaniej ubezpieczyc swoją rodzinę ?

Mam taki problem: otóż jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy i tam jestem ubezpieczona razem z moim synkiem 4 -latkiem , ale ostatnio przepisy się zmieniły i chcą mnie wypisać z tego urzędu pracy, ponieważ nie chcę podjąć pracy, a raczej nie mogę. Mam chorego synka i nie mieszkam w mieście żeby go wysłać do przedszkola , a moja mama nie dałaby sobie rady z chorym dzieckiem a przynajmniej ona się wymiguje od tego, więc absolutnie nie mam żadnych szans na znalezienie pracy na choćby pół etatu. Mój problem polega na tym ze nie będziemy ubezpieczeni więc muszę wybrać jakieś ubezpieczenie prywatne , choć mnie na to nie stać to jednak muszę !!! Nie przyznali mi zasiłku stałego na synka, więc musimy sami się ubezpieczyć prywatnie, bo chyba to jedyna możliwość ?? Czy istnieje może jakaś inna szansa na ubezpieczenie się ??
Proszę o wasze opinie i rady na ten temat, bo nic nie znalazłam w necie konkretnego !!!!

Będę wdzięczna za każdą odpowiedz!!!!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez beatkam63 (2009-03-25 14:07:38)

Odp: Gdzie najtaniej ubezpieczyc swoją rodzinę ?

To znaczy jak się chcesz ubezpieczyć ?Żeby  mieć prawo do opieki medycznej musisz mieć ubezpieczenie zdrowotne a to można mieć w określonych sytuacjach. Prywatne ubezpieczenia obejmują zwrot kosztów leczenia i tu trzeba najpierw wydać kasę żeby starać się o jej zwrot od ubezpieczyciela i tu naprawdę można się przejechać bo nie wszystko obejmuje ubezpieczenie. Na czyim jesteście utrzymaniu skoro nie pracujesz?  Jeśli masz chore dziecko to masz prawo do świadczeń z Mops-u.

Zaraz sprawdzę na co możesl liczyć. Masz jakieś zaświadczenia o chorobie dziecka?

3

Mieszkam z chłopakiem i z moim synkiem z poprzedniego nieudanego związku . Chce się ubezpieczyć żeby mieć prawo do opieki medycznej z NFZ . Mój synek ma astmę i leczę go u alergologa , pobieram zasiłek pielęgnacyjny ale nie przyznano mi świadczenia pielęgnacyjnego  które zapewniłoby nam ubezpieczenie z Opieki Społecznej. Mam zaświadczenia o chorobie synka i inne dokumenty o stanie zdrowia.

4

fragma26 napisał/a:

Mieszkam z chłopakiem i z moim synkiem z poprzedniego nieudanego związku . Chce się ubezpieczyć żeby mieć prawo do opieki medycznej z NFZ . Mój synek ma astmę i leczę go u alergologa , pobieram zasiłek pielęgnacyjny ale nie przyznano mi świadczenia pielęgnacyjnego  które zapewniłoby nam ubezpieczenie z Opieki Społecznej. Mam zaświadczenia o chorobie synka i inne dokumenty o stanie zdrowia.

Prywatne ubezpieczenia dużo kosztują ,wejdź na stronę Funduszu Zdrowia. Biuro Pracy oferuje Ci pracę ? Dowiedz się w Mopsie co mogą ci zaoferować jako samotnej matce z chorym dzieckiem . Sama nie dasz rady jeśli dziecko ma astmę .

5

Dziękuję za szybką odpowiedz !!! Na pewno skorzystam z Twojej rady .

Witam serdecznie jeżeli jest nadal Pani zainteresowana tym tematem proszę o kontakt z moją osobą na mój adres mailowy. Pozdrawiam. Anna

7

Niechce zakładac nowego tematu wiec sie podepne pod ten i mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Chce wykupic ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i dziecka ale niewiem jakie wybrać,które jest najkorzystniejsze itd.
Zalezy mi na podstawowej opiece zdrowotnej plus w razie potrzeby leczeniu szpitalnym.
Mozecie coś doradzic?

8

SweetHarmony napisał/a:

Niechce zakładac nowego tematu wiec sie podepne pod ten i mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Chce wykupic ubezpieczenie zdrowotne dla siebie i dziecka ale niewiem jakie wybrać,które jest najkorzystniejsze itd.
Zalezy mi na podstawowej opiece zdrowotnej plus w razie potrzeby leczeniu szpitalnym.
Mozecie coś doradzic?

Najlepiej przejrzyj strony www ubezpieczycieli i poczytaj trochę. Najważniejsze jest to co ubezpieczenie obejmuje, jakie sytuacje odszkodowawcze i jakie są wyłączenia, tzn. brak wypłaty odszkodowania przy szkodach powstałych po za granicami Polski, albo w wyniku szczegółowo określonych sportów. Warto zwrócić uwagę po ilu dniach pobytu w szpitalu wypłacają pieniądze, czasem jest to 3 dni, czasem 7 dni. No i oczywiście suma ubezpieczenia, im wyższa tym ewentualne odszkodowania będą większe.

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-03-02 23:54:59)

albo wybierz agencje np. [spam] gdzie masz różne firmy ubezpieczające i na miejscu możesz porównać, która oferta jest dla Ciebie najlepsza

10

Najtaniej to często nie jest synonimem najlepiej. Przede wszystkim trzeba dobrze zapoznać się umową i OWU, a nie tylko kierować się składkami.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Gdzie najtaniej ubezpieczyc swoją rodzinę ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024