Sposoby na podrażnione oczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Sposoby na podrażnione oczy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 59 ]

1

Temat: Sposoby na podrażnione oczy

Jakie macie sposoby na zdrowe oczy?
Ostatnio przez tą zimę i prace przy komputerze moje oczka są w fatalnym stanie.
Piekące, podrażnione, opuchnięte.
Co najlepiej pomaga? Czego używacie dla oczu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sposoby na podrażnione oczy

Okłady ze swietlika lekarskiego
Albo sa tez zele do oczu ze swietlika

3

zgadzam się z ikaą...

ponadto dobrze jest robić sobie przerwy przy kompie lub jakimś wysiłku dla oczu...
podczas tej przerwy dobrze jest zakryć na kilka minut oczy dłońmi nie przyciskając ich...
na prawdę po tym od razu nasze oczy poczują ulgę...

a jak to nie pomaga to wato zainwestować w dobre krople do oczu...
ja używałam Hyabak i polecam !

4

ja używam Visine kropelek od razu lepiej

5

Jest wiele spsobów na zły stan oczu. Mnie pomaga świetlik oraz Wisiomaxi kupuje je w Finklubie w Łodzi. Super polecam

6

Ja zawsze stosuję prostych zabiegów aby pomóc oczom
-okłady z czarnej herbaty,rumianku
-bardzo zimne okłady( można kupić takie specjalne okłady,które wkłada się do zamrażalnika a po wyjęciu kładzie się  na powieki)
-nie którzy też kładą plasterki ogórka świeżego na powieki ale mi to za bardzo nie pomaga

7

Swietlik stosuje od paru lat. ale raczej relaksuje niz leczy. Od rumianku miałam kiedyś uczulenie....;)
Kupilam troche kropelek w aptece, bo nie wiedzialam, na które się zdecydować. Mam visine, i nasz odpowiednik starazolin. Czekam na efekty...

8

Visine Visine i jeszcze raz Visine smile

9

ja problemow nie mam, ale babcia moja tewierdzi ze na opuchlizne- swiezy ogrek pomaga a na pieczenie i takie -to rumianek zaparzony -wymoczyc gaze i okladac oczeta.

10

robilam oklady z ogórka! Dobre sa prze dimprezkami, bo odświerzają oczka i rozjaśniają cienie.
Od okladów z rumianku mialam uczulenie kiedyś, strasznie spluchlam big_smile
a ten starazolin podobny jest w dzialaniu do visine....tylko duzo tanszy.

11

Witam. U mnie najlepiej sprawdza się... okład z torebek herbaty ekspresowej. Powaga. Normalnie robię sobie dwie herbatki wink ewentualnie komuś big_smile i po wyparzeniu torebek - odkładam je aby wystygły. Gdy sa delikatnie letnie - kładę je sobie na powieki i sama tez się kładę...... i na prawdę czuć ulgę. nawet, gdy krople przesiąkną do oczu to nic się nie dzieje, wystarczy potem lekko przepłukać.

Ogórek również się sprawdza smile

12

Starazolin. Skład identyczny jak Visine a cena ok 10 zł. Polecam, sama używałam

13

Jasne smile
a sztuczne łzy próbowałyscie? pomagają wam? kiedys kupilam i byly strasznie gęste, oślepiło mnie na poł godziny sad

14

Szczerze mówiąc nie próbowałam. Lepsze wrogiem dobrego - jak znajdę coś dobrego to się przywiązuję, a jak już pisałam Starazolin jak najbardziej mi odpowiada

15

witam,
ja tez używam starazolin jest naprawdę świetny jeszcze raz w tygodniu minimum robie okłady w herbaty

mi sztuczne łzy nigdy nie pomagały hmm

17

Oczy przemęczamy codziennie,a to komputer,książka,ostre słońce,kurz,nieodpowiednio dobrane kosmetyki.A to przecież nasz najważniejszy narząd wzroku.Warto od czasu do czasu poświęcić mu chwilkę:nałożyć kompres z herbatki lub świetlika,przyłożyć kostki lodu,poćwiczyć.Dobrze jest skontrolować wzrok u specjalisty,bo niekiedy ból głowy spowodowany jest słabym wzrokiem.

18

na ,,opuchnięte oczy" pomocne są chłodzące okulary żelowe!! polecam!

19

no rzeczywiście te okularu dają radę...

20

swietlik,od lat..

21

ojej... ja to mogę książkę niemal napisać.
mam trudną wadę wzroku i oprócz okularów z możliwymi filtrami (od słońca, komputera) 3 razy dziennie przemywam oczy solą fizjologiczną. sterazolin też jest dobry, ale staram się go nie tak często stosować bo mi się oczy przyzwyczajają bardzo do niego.
do tego 2 razy w tygodniu okłady z herbaty (zielona mi najbardziej służy), zimne okłady i kosmetyki tylko hypoalergiczne smile

a i tak się buntują i są wiecznie suche big_smile

22

Ja dodatkowo radzę wykonywać ćwiczenia oczu, w internecie można znaleźć;)

23

Ja polecam krople Hyabak, jedyne jakie mi pomagają, a moje oczy są dość "problemowe".

24

ćwiczenia na suche oczy? wink
chyba na poprawę widzenia a to raczej mi nic nie da tongue

25 Ostatnio edytowany przez Bożena (2010-12-23 14:36:36)

Hej, ja pracuje całe dnie przed komputerem, w dodatku jestem krótkowidzem więc oczy to mój problem, parę przydatnych informacji na temat dbania o oczy znalazłam na spam są tak na tyle fajne pomysły jak na przykład joga dla oczu, rewelacja.

26

Słyszałam, że gro spoleczenstwa ma teraz problem z oczami, a Ci co go nie maja nie chodzą do lekarza ;P Moja kolezanka okulistka stwierzila ze dobrym rozwiazaniem są sztuczne łzy słowem kropelki z kwasem hialuronowym, np. Starazolin.

27 Ostatnio edytowany przez lilajna (2012-08-13 15:27:19)

Świetlik pomaga. Fajne kropelki ziołowe, łagodzące podrażnione oczy to Zuma Świetlik plus. I oczywiście tradycyjne sposoby, jak okłady z rumianku itp. Ważna jest też odpowiednia higiena oczu, czyli np. przerwy w pracy przed monitorem.

28

mi zawsze pomagał okład z rumianku. teraz też by się przydał, bo po urlopie oczy na nowo muszą się mi chyba do komputera przyzwyczaić...

29

warto dbać o oczy
Okolutin Omega 3
polecam dobry produkt na zdrowe oczy z luteiną, zeaksantyną i kwasami omega 3. suplement diety - 1 kapsułka dziennie.
polecam gorąco

30

Ja również pracuję przy komputerze - od kilku lat po 8-12 godzin niemal każdego dnia.

Jeśli oczy zaczynają piec i są podrażnione (czasem dodatkowo występuje u mnie łzawienie) - polecam okłady ze zwykłej czarnej herbaty i krople do oczu "Visine Wrażliwe Zmęczone Oczy". Te kropelki kupuję w ampułkach i są one dla mnie znacznie lepsze niż inne "sztuczne łzy", które nigdy mi nie pomagały (a wiele już spróbowałam).

Na opuchnięte oczy polecam jeden z kremów/żeli pod oczy i/lub na powieki. Ja używam mało znanego "Żelu Arnikowego" (Flos Lek).

31

Zamiast "zwykłej czarnej herbaty" lepsze są okłady z rumianku. smile

32 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2012-11-07 16:32:58)

yoghurt007 napisał/a:

Zamiast "zwykłej czarnej herbaty" lepsze są okłady z rumianku. smile

Oby nie za często i nie zbyt mocnym naparem...bo można rozjaśnić sobie rzęsy wink
Mi bardzo pomagają Krople świetlika. Są niedrogie i przynoszą ulgę zmęczonym oczom.
A na suchość w oku, to polecam Oculotec.

33

Chyba też będę musiała spróbować jakiś okładów, bo ostatnio ciągle mam suche oczy, napiętą skórę ratuje na razie krem nawilżającym.

34

Odkopałam temat bo już nie wytrzymuję, ciągle mam zmęczone i suche oczy, a krople nie pomagają. Lekarz mówi żebym pobrała jakiś czas luteinę, ale nie wiem co wybrać tyle tego jest. Może macie jakieś z tym doświadczenia?

35

Oczy to zwierciadło duszy oraz ciała. Skoro oczy nie są w najlepszym stanie to oznacza, że ciało nie jest w najlepszym stanie. Tak jak inne narządu oczy wymagają specyficznego traktowania i odżywiania. Odpowiednie traktowanie to nieprzesiadywanie godzinami przed kompem i ćwiczenie wzroku. Odżywianie to dostarczanie odpowiednich składników (witamin, minerałów). O ile ćwiczenia to nasza działka to odżywianiem zajęli się specjaliści. Ja stosuje Vitrum Vision który dostarcza niezbędnych skadników odzywczych dla najważniejszego zmysłu.

36

Powiedzieć, żeby unikać komputera czy ostrego światła jest bez sensu, bo nie ma się na to wpływu, na przykład w pracy czy na zakupach. Ja po prostu zakraplam sobie oczy, jak mi coś dokucza, to krople starazolinu niebieskiego mi pomagają.

37

MOje oczy po tygodniu przy przy komputerze są zmęczone, robię sobie wtedy kompresy na oczy z rumianku.

38

Dobre krople i okulary z filtrem powinny załatwić sprawę.

39

misia.bunnc napisał/a:

MOje oczy po tygodniu przy przy komputerze są zmęczone, robię sobie wtedy kompresy na oczy z rumianku.

Dla mnie kompresy z rumianku to niebo na oczach :-)

40

Coś czuję, że problemy z oczami będą w naszym społeczeństwie tylko częstsze... Zbyt dużo siędzimy przed komputerem, a pracodawcy nadal nie pojmują, że liczy się jakość, a nie ilość, więc pracownik mógłby krócej ślęczeć przed monitorem, ale wydajniej, bo wiedziałby, że jeśli zrobi szybko i dobrze, to wcześniej skończy. Co do moich sposobów na zmęczone oczy od patrzenia w komputer, staram się co najmniej trzy razy na godzinę patrzeć za okno, żeby zmienić perspektywę, i zdrowo się odżywiam oraz uprawiam sport, żeby organizm był mocniejszy. Ostatnio też spotkałam się z czymś takim jak lutezan, który bierze się w tabletkach i ma podobno wspomagać prawidłowe funkcjonowanie oczu. Ale nie używałam, więc może wypowie się ktoś, kto używał smile

41

Ja jestem w trakcie używania wink Też bardzo długo siedzę przed komputerem - księgowa. Po dwóch tygodniach, od kiedy zaczęłam brać lutezan powiem, że oczy mnie nie pieką jak kiedyś i poprawiła mi się ostrość widzenia wieczorem. Oczywiście zaczęłam też lepiej jeść i częściej wychodzę na spacery. Te trzy elementy jak na razie działąją smile

42

A próbowałeś może kropli hialeyefree?? Nie wiem osobiście ich nie używałam ale moja mama jest księgową i długo siedzi przed komputerem właśnie sobie pomaga tymi kroplami bo oczy ją strasznie bolą

43

krople ze świetlikiem, sa naturalne, można je stosować kilka razy dziennie, a przy tym są tanie i łatwo dostępne, pracuję 8h przed komputerem, więc co jakiś czas robię sobie taką ,,kurację" z kropli

44

Ja trafiłam na świetne tabletki na oczy. Coś usłyszałam od znajomych o luteinie, poczytałam w necie, kupiłam w aptece i... Po miesiącu czuje jakbym miała nowe oczy big_smile przestały łzawić (chociaż ani z kropli ani z okularów nie rezygnuje), a wieczorami mogę siedzieć przed laptopem i siedzieć smile Jakby ktoś był zainteresowany to lutezan, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona

45

Ja bez kropel nawilżających nie ruszam się z domu, muszę je mieć zawsze przy sobie. A na noc aplikuję na oczy także taką maść chłodzącą i łagodzącą - ona musi być przechowywana w lodówce.

46

Ja też biorę te tabletki z luteiną i kwasami omega. Też jestem księgową, więc jeśli nie w komputer to patrzę w papierowe tabelki i rozliczenia. Oklady z rumianku niestety już mi za wiele nie pomagały...

47

Też musze coś kupić sad teraz dołączyła alergia i jest praktycznie dramat, mam zaczerwienione oczy już na dzień dobry sad

48

ja zawsze mam przy sobie chociaż sól fizjologiczną do przemywania oczu, a często też krople nawilżające. poza tym jeśli tylko mam czas, to robię okłady chłodzące na oczy

49

Jakiś czas temu pogorszył się wzrok, coś mi się rozmazywało normalnie czułam, ze coś się z nimi dzieje, a że dużo czasu spędzam przed ekranem monitora to od razu pomyślałam, ze to z tym musi być związane. Kupiłam lutezan, jadłam dużo borówki amerykańskiej i poczułam poprawę.

50

Ja biorę te tabletki, bo dużo siedzę przed komputerem i wieczorem strasznie piekły mnie oczy. Może to przez luteinę, a może przez kwasy omega, ale już po kilku dniach było dużo lepiej.

51

ja na podraznione oczy stosuje krople Starazolin takie czerwone i mogę je śmiało polecić wink

52

Podobno działa też położenie plasterków ogórka na powieki. Może maska żelowa na całą twarz? Taka która leży w zamrażarce jak jej nie używamy.

53

Problemy z oczami to nie żarty, dlatego warto o nie odpowiednio dbać. W przypadku pieczenia i podrażnienia najlepiej stosować krople do oczu, które pozwolą je nawilżyć i złagodzić niepokojące objawy. Krople hialeye zawierają hialuronian sodu, dlatego nie powodują reakcji alergicznych.

54

Krople do oczu na pewno pomogą i może to śmieszne, ale gdzieś czytałam, że kojące jest patrzenie nie zieleń. Czyli, jak mamy czas, to idziemy do parku/lasu na spacer.

55

Patrzenie na zieleń i krople na pewno doraźnie pomogą, ale warto też pamiętać, żeby uzupełniać poziom luteiny i kwasów omega. Dlatego łykam lutezan, bo wiem, że moja dieta nie jest tak zbilansowana jak być powinna.

56 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-02-27 21:27:49)

Okłady z herbaty świetnie działają na oczy ! smile

57 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-28 15:50:17)

Pracuję przy kompie, więc zawsze muszę mieć przy sobie krople do oczu, które polecił mi lekarz i dbam też o oczy według pór roku.
Jeśli borykacie się z problemami, to tutaj macie spoko tekst: Zadbaj o oczy latem wklejanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem

58

luteina i krople na podraznione oczy - i ograniczyc czas spedzany przed monitorem

59

No ja dużo pracuje przy komputerze i mogę polecić maseczke z ogórka. Wystarczy położyć na oczy i kilka minut sobie tak poleżeć. Może cudów nie daje ale pomaga.

Posty [ 59 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Sposoby na podrażnione oczy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023