Witam. Proszę o pomoc! Co ubrać do czerwonej wąskiej sukienki z klinów( chyba tak się to nazywa ). Sukienka ma krótki rękawek a dekolt w kształcie caro ale z w szpic i jest dość głęboki. Nie jestem osobą za szczupłą, jestem wąska w pasie i mam szerszą pupę . Kupiłam tą sukienkę na wyprzedaży bo bardzo mi się podobała i zawsze marzyłam o takim kolorze. Sukienka ma kształt ołówkowy i dł poniżej kolan , poza tym pod sukienką jest doszyta taka halka która ściąga sylwetkę i bardzo wyszczupla . Jestem blondynką dł włosy i nie lubię mieć nic wpiętego we włosy czyli wszystkie opaski itp odpadają . Nie mam jeszcze kupionego niczego do tej sukienki . Proszę o propozycje bo oglądając forum widzę że jest tu wiele kobiet mających gust . Z góry dziękuje i pozdrawiam. Weronika. ![]()
Sukienka jest w podobnym fasonie jak ta w linku tylko czerwona
Proszę o szybkie odpowiedzi ponieważ potrzebuję to na 6 maja .
1 2012-04-23 11:43:14 Ostatnio edytowany przez verenica (2012-04-23 11:51:32)
Ja widziałabym czarne dodatki(rajstopy,torebka,szpilki,ew.czarny pasek) lub-chyba lepiej dla blondynki-ecru(kopertowa torebka,szpilki lub delikatne sandałki,ewentualnie bolerko w tym kolorze gdy zimno.
3 2012-04-23 17:21:01 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2012-04-23 17:24:19)
Tak jak poprzedniczka zgadzam się z tym że mogą być czarne dodatki. Aczkolwiek ja bym zaproponowała granatowe dodatki, jedno z drugim się nie gryzie, oba kolory pasują do blondynki (sama jestem blondynką).
Proponowałabym np granatową kopertówkę, granatowe klasyczne szpileczki, i np zamiast duże biżuterii, to delikatny złoty łańcuszek i coś delikatnego na rękę, a kolczyki to już jakie chcesz bo pod włosami to specjalnie nie będzie ich widać.
Jeśli nie lubisz złotej biżuterii, to jakaś bardziej nowoczesna biżuteria z granatowymi elementami ![]()
Swoją drogą piękna sukienka ![]()
PS Diana, nie zgodzę się ze kolor ecru lepiej pasuje do blondynki, tai kolor zlewa się z blondynką i wygląda mało ciekawie. Chyba ze mowa o rajstopach cielistych, to akurat klasyka pasująca do każdego.
4 2012-04-24 11:20:05 Ostatnio edytowany przez moNniaaaa (2012-04-24 11:29:34)
Do czerwonej sukienki będą pasowały dodatki w kolorze zieleni butelkowej, kobaltowym, złotym, srebrnym, szarym, czarnym lub beżowym. Ewentualnie z elementami z koronki
.
A więc po kolei:
Zieleń butelkowa

Kobaltowy

Złoty

Srebrny

Szary

Czarny

Beżowy

Koronka

Do tego można dobrać biżuterię w tym samym kolorze lub ewentualnie jakąś marynarkę, żakiet czy bolerko ![]()
ja bym tak zrobila
O właśnie, też chętnie posłucham propozycji, bo sobie przedwczoraj czerwoną sukienkę kupiłam. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to czerń oczywiście, ale faktycznie ciekawie może wyglądać połączenie czerwieni, np. ze złotem, ale jaskrawych kobaltowych, czy zielonych butów w życiu bym do czerwieni nie ubrała. Ten kolor i tak już dostatecznie zdominuje cały ubiór i uważam, że dodatki powinny być delikatne, inaczej czułabym się jak kolorowa papuga ![]()
Też mam podobny problem, kompletnie nie wiem jak dobrać dodatki do czerwonej sukienki, czarny raczej odpada bo już raz miałam czarne dodatki do tej sukienki i chciałabym teraz choć troszkę inaczej wyglądać. Sukienka jest prawie identyczna jak ta poniżej tylko że moja nie ma tej srebrnej ozdoby. Dziewczyny, wymyślcie coś ![]()
Według mnie sukienka jest tak strojna, że dałabym fiolet lub czarny, ewen. nude.
Zdecydowanie eleganckie, czarne buty i delikatna biżuteria. Postawiłabym na biżuterię w kolorze złota. Jeśli chodzi o rajstopy to na pewno nie czarne, nogi będą wyglądały masywnie. Lepsze będą te w kolorze cielistym.
Zdecydowanie eleganckie, czarne buty i delikatna biżuteria. Postawiłabym na biżuterię w kolorze złota. Jeśli chodzi o rajstopy to na pewno nie czarne, nogi będą wyglądały masywnie. Lepsze będą te w kolorze cielistym.
Zgadzam sie z Sylwią w 100%!!! Zdecydowanie nie czarne rajstopy!!! Cieliste tylko nie z lycry żeby sie nie świeciły jak ... nie powie co ![]()
Zdecydowałam się jednak na klasykę, kupiłam sobie nowe czarne szpileczki (obcas to jakieś 9cm w tym 1 cm platforma, więc powinnam w nich wytrzymać
), bez żadnych kokardek czy innych ozdóbek. Kupiłam też gładkie rajstopki, 15 den, są matowe, nie świecą się. Powinno być okej. Kupiłam też czerwonego kwiatka, myślę o tym by wpiąć go we włosy (włosy mam ciemne) ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Zdecydowałam się jednak na klasykę, kupiłam sobie nowe czarne szpileczki (obcas to jakieś 9cm w tym 1 cm platforma, więc powinnam w nich wytrzymać
), bez żadnych kokardek czy innych ozdóbek. Kupiłam też gładkie rajstopki, 15 den, są matowe, nie świecą się. Powinno być okej. Kupiłam też czerwonego kwiatka, myślę o tym by wpiąć go we włosy (włosy mam ciemne) ale nie wiem czy to dobry pomysł...
z opisu brzmi super ![]()
Kwiatek powinien fajnie wygladać, ale jesli się na niego zdecydujesz, to zrezygnuj ze strojnej biżuterii.
hej, powiecie mi czy te buty
będą pasować do wąskiej czerwonej sukienki ? Dodam, że jestem szczupła i chciałabym ubrać do tego czarne rajstopy i czarną marynarkę/żakiet. Co o tym myślicie ?
Moim zdaniem raczej nie
16 2013-04-18 14:07:41 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-01 17:59:59)
hej, powiecie mi czy te buty http://www.ccc.eu/public/katalog/medium … 001sur.jpg będą pasować do wąskiej czerwonej sukienki ? Dodam, że jestem szczupła i chciałabym ubrać do tego czarne rajstopy i czarną marynarkę/żakiet. Co o tym myślicie ?
NIE! Nie rób tego po pierwsze buty z odkrytymi palcami i rajstopy odpadają. Musisz kupić sobie jakieś szpileczki delikatne ja polecam Ci te z hm są tanie i naprawdę mają fajny kształt. link usunięty. Powodzenia
17 2013-04-18 17:26:00 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2013-04-18 17:39:04)
lubię połączenie czerwieni i czerni
więc proponuję czarną kopertówkę ![]()
18 2013-05-14 20:50:11 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-14 20:52:46)
Znalazłam w sklepie spam w necie fajną kieckę właśnie czarno czerwoną, ale nie mogę umieszczać jeszcze linków i nie mam jak wrzucić;p. Wiecie kiedy można wrzucać jakieś zdjęcia? spam też są na fejsie, można znaleźć.
19 2013-05-15 23:46:15 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2013-05-16 07:32:18)
Jeśli sukienka w mocnym kolorze to pozostałabym przy czarnych dodatkach i złotej (ewentualnie srebrnej biżuterii). Można też sobie pozwolić na pazur w postaci oryginalnej ozdoby na szyję, zwracającej uwae, ale eleganckiej..polecałabym np. spam. Sama mam taki i jestem zachwycona. Do tego bardzo niska cena (20zł) Pozdrawiam
20 2013-05-27 18:13:45 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-27 18:16:44)
Stawiałabym ba połączenie czerni i złota
![]()
zdecydowanie czarne dodatki,
chyba, ze wychodzisz w niej w środku lata
to wtedy czarne rajstopy odpadają ... ![]()
22 2013-06-01 17:30:26 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-01 17:57:35)
Tu znajdziesz całkiem fajną inspirację link usunięty
Moim zdaniem własnie czarne dodatki najlepiej wyglądają do czerwonej sukienki:)