Co czytacie w czasie wolnym? Jakie kobiece i niekobiece czasopisma i magazyny??? Ja lubię WYSOKIE OBCASY z " Gazety Wyborczej" i poniedziałkowy dodatek z reportażami z Wyborczej czyli Duży Format!!! Ciekawa jestem co Wy kupujecie lub czytacie choćby w sieci???Ja akurat kupuję, bo w autobusie nie poczytam z kompa:\
1 2007-08-22 22:17:38 Ostatnio edytowany przez Maryline (2007-08-22 22:18:25)
Ja najczęściej wchodze na stronę Claudii a mamie zabieram Poradnik Domowy, al eto już tak z przyzwyczajenia chyab:)
Czasem zerkam do Olivii , a jeśli chodzi o kupowanie to raczej GW albo Rzepę,kolorowe pisemka czytuje w EMPiKu:)
Kupuję "WRÓŻKE", średnio kobieca, czasami też "PANIĄ", a tak poczytuję coś w EMPIKu czy od koleżanek, jakieś typu "Claudia", "Olivia" etc. nie ma jednak pisma takiego w pełni na poziomie, wszystkie zmierzają w stronę komercji!
promyczek:d
Top Gear, Joy, Cosmopolitan ;D
zdecydowanie Cosmopolitan od czasu do czasu Glamur, Joy
Lubię poczytać "babskie" gazety i zdarza mi się kupić "Oliwię", "Klaudię" czy "Joy". Minusem tych zazet są olbrzymie reklamy, co mnie drażni. Ale generalnie lubię zrelaksować się czytając takie gazety.
Ja z babskich jedynie od czasu do czasu, baaardzo rzadko- Cosmo, ale generalnie rzadko znajduje tam cos ciekawego.
Wspolokatorki kupuja tez Party,wiec tez czasem zajrze, ale tam tylko mozna zdjecia ogladac...
A to co sama kupuje, to naukowe czasopisma, jak 21 wiek, Focus.. tam przynajmniej zamist głupotek mozna sie czegos ciekawego dowiedziec
Ja kupuję , Pani Domu , Tina , Zdrowie i uroda , i musi być Wyborcza .
Kiedyś był ,to "Twój Styl",ale za dużo tam teraz reklam.Od czasu do czasu kupuję"Claudię","Poradnik: Domowy".
Joy, Cosmopolitan, Twój Styl
czasami podkradam Focus'a dla taty
Cosmopolitan, Glamour, Focus
Za ostatnie masz u mnie plusa, Pestka. Do F dorzucam jeszcze Politykę i Nie. Czasem Twój Styl, ale w ostatnich latach jakość poszła w dół - 3/4 reklamy. Plus od czasu do czasu jakaś komputerówka - nie za często, żeby mi nogi w tyłek w Empiku nie weszły.Za to w kanałach RSS mam Dodson and Ross i Carnal Nation - raczej nie mainsteramowe wiadomości.
Będę oryginalna - nie czytam żadnych tego typu pism - bo wszędzie piszą to samo i najczęściej same głupoty
Wolę sobie poczytać National Geographic lub Focusa - tam chociaż dowiem się czegoś interesującego i nowego...a nie po raz kolejny zobaczę artykuł - jak schudnąć....hehehe albo będę miała okazję poczytać najnowsze bezsensowne plotki na temat jakiś "gwiazd", które mnie nie interesują
A ja czytam "Wróżkę", nie lubię innych kobiecych gazet, jakoś nie przypadają mi do gustu. Wysokie Obcasy moga być, ale rzadko wpadają mi w ręce. Raczej sama nie kupuję ich, tylko w domu znajduje
charaktery- niestety miesięcznik
Przeniesiony post karina85
Jakie jest WASZE ulubione czasopismo dla kobiet ( i nie tylko)?
Ja lubie czytac glamour, i wszystkie inne poswiecone modzie.
A ja -Kobiete i Zycie,Dzialkowiec i Dobre Rady.
Czasem Olivia lub Claudia
Regularnie Politykę i Claudię
21 2009-04-30 13:12:29 Ostatnio edytowany przez karina85 (2009-04-30 13:37:56)
Glamour, Cosmopolitan i kupuje joy'a,ale rzadko go czytam...bardziej z przyzwyczajenia go kupuje...
A ja poczytuję : "Nieznany świat" o tematyce ezoterycznej, "Charaktery" i ostatnio "Wróżkę". Nie przepadam za typowo kobiecymi czasopismami.
Newsweek, Przekrój, Pani
Wysokie Obcasy, Wyborcza, Przegląd, Polityka
Ja kupuję Claudie lub Świat Kobiet:)
Głównie Wyborczą i Murator.
Zdecydowanie cosmopolitan:)
regularnie czytam Przekrój, czasem Dlaczego, albo WYborczą, i rzadko jakieś Party Cosmopolitan, czy jakies takie babskie
To może ja napiszę co czytałam Kiedyś , a było to dawno, byłam wierna takim czasopismom jak Twój Styl , Votre Beaute/LOOK, URODA.To były miesięczniki , kórym byłam wierna , prenumerowałam i byłąm w stanie wydać na nie ostatni zaskórniak .
Ale to się zmieniło , kiedy Krystyna Kaszuba przestała być naczelną Twojego Stylu , w Urodzie zaczęły następowac zmiany , po czym zmieniła ona zupełnie swój charakter , Barbara Mietkowska zrezygnowała z posady naczelnej w Votre Beaute a póżniej LOOK , po czym Twój Styl przestał go wydawać.Obecnie na rynku prasowym nie ma nic odpowiedniego dla mnie , co by odzwierciedlało mój styl i spełniało moje oczekiwania.Jedynie gdy mam dylemat albo wpadnie mi w ręce jakieś czasopismo, w którym akurat jest coś , co mnie zainteresuje , to kupię.Ogólnie pozostaje mi internet bądz książki do czytania
A ja czytam czasami Party, Show- i lubie je za plotki, trochę mody a w szeczególności za to że moge się pośmiać z głupio ubranych gwiazd lub ich beznadziejnych pomysów.
A ponadto czasami wpoadnie mi w rękę Cosmopolitan i od czasu do czasu Focus.
Dodatkowo lubie też poczytać Detektywa bądź jakis kalejdoskop losu ze wzgledu na niektóre historie(co prawda nie dokońca realistyczne ale wciągające)
31 2009-06-04 00:15:44 Ostatnio edytowany przez mala_mi (2011-01-16 22:16:18)
...
Ja czytam głównie ELLE, bo uważam, że są tam interesujące artykuły. Troche mody, filmu, wywiady z interesującymi ludźmi, miejsca, które warto odwiedzić, jak urządzić dom itp.
Gorąco polecam!
33 2009-08-03 14:26:50 Ostatnio edytowany przez Fenoloftaleina (2009-08-03 14:27:54)
Żyję muzyką więc co miesiąc czytam Teraz Rock + wszystkie wydania specjalne.
I Nową Fantastykę.
Czasm też Cosmo lub Joy, by poczuć się kobietą.
nieraz jakieś babskie gazety pożyczone od dziewczyn na zajęciach ;P a tak to national geographic i focus.
Hmm u mnie królują Charaktery i Vege. Od niedawna lubię też Detektywa, czasem skuszę się na Wegetariański Świat, ale to chyba kwartalnik jest, rzadko się ukazuje w każdym razie.
Ostatnie moje odkrycie to e!stilo, polecam wszystkim! Znakomite połączenie czasopisma dla 'bab' z ekologicznym i etycznym punktem widzenia. Ciekawe artykuły, wywiady, moda plus informacje o naturalnych kosmetykach. Dla mnie bomba!
Angora - prasówka najciekawszych artykułów z poprzedniego tygodnia, czasem też podobne Forum.
Pism kobiecych nie kupuję, chyba że jako dodatek dołączony jest ciekawy film
regularnie Cosmo, czasem Joy i Glamour
Dla mnie po prostu niesamowity jest "Bluszcz", bardzo kobiecy, a do tego dużo do czytania - na prawdę polecam. Natomiast jeśli chodzi o jakieś czasopismo ogólne to lubię Newsweeka.
Stale czytuję Charaktery (mamy w pracy prenumeratę).
Co do pozostałych gazet to zależy od mojego nastroju, ale: Viva, Focus, Wysokie Obcasy, rzadziej Twój Styl.
Baaardzo nie lubię Cosmopolitana i tym podobnych czasopism, bo czuję się traktowana jak lala na obcasach skoncentrowana na podarowaniu/przeżyciu nieziemskiego orgazmu i zrobieniu mega kariery.
Ja czasami czytam Charaktery, Bluszcz no i czasami joy
A "fashion magazine" żadna nie czytuje? Szkoda, bo to według mnie najlepsze polskie czasopismo o modzie.
42 2010-08-20 19:09:32 Ostatnio edytowany przez natalia1710 (2010-08-20 19:12:47)
Kobiece- "Look"
Inne- "Świat koni"
Co do Cosmopolitan mam wrażenie, że to czasopismo jest dla panienek prowadzących luźny tryb życia, liczą się pieniądze i udany seks.. Takie jest moje zdanie
Posty przeniesione:
Prasa kobieca to ogrom pozycji, do których ciągle dochodzą nowe. Wybór jest ogromny a wydawcy kuszą dodatkami i prezentami dołączanymi do gazet. Co wybieracie dla siebie drogie netkobiety?
Ja osobiście od końca pierwszego roku studiów rozczytuje się w ,,Cosmopolitanie". Może i pismo nie najwyższych lotów ale za 6 zł miesięcznie mam trochę rozrywki czytając z przymrużeniem oka wszystkie ,,seksowne" artykuły (;)). Czasem trafi się jakaś modowa czy urodowa rada do wykorzystania. Ogólnie nie traktuję artykułów w ,,Cosmo"całkiem poważnie ale zawsze z ciekawością przeglądam nowy numer.
Swego czasu kupowałam "Cosmopolitan", ale zaprzestałam. Czytanie tego pisma traktowałam oczywiście jako rozrywkę i niczego, co tam pisali nie brałam sobie do serca. Chyba jednak nie umiem aż tak mrużyć oka i przerzuciłam się na GLAMOUR. Przyznaje się bez bicia, że kupuję go tylko i wyłącznie za sprawą felietonów Marcina Prokopa
Ja od niedawna zaczęłam czytać Wprost - szczególnie ze względu na felietony prof. Magdaleny Środy i Krzysztofa Skiby. Do stałego 'repertuaru' gazet należą Vege i e!stilo. A jak nudzi mi się w pociągu to wyciągam sobie z torby "Detektywa"
Cosmopolitan
A ja Lubię przeglądać Fashion Magazine. Ukazał się właśnie nowy numer, musze kupić
46 2010-09-16 14:50:31 Ostatnio edytowany przez Wika (2010-09-16 14:56:53)
Kitchens Bedrooms & Bathrooms, Atrium, Marie Claire Maison, Baumeister, Schwimmbad & Sauna, Frame Magazin, Icon, Architectural Record, France Football, Chess Life, Art in America, L'Histoire, Bilan Geostrategie, Focus, Capital, Harvard B. Review On Point, Allure, Complete Woman, In Style. Jest jeszcze Playboy i CKM - czasem ładne fotografie, artykuły - kosmiczne
Gazetki które zakupuje to Świat kobiety, Joy i czasami Avanti
tamira "Fashion magazine" rzeczywiście już jest i to w nowej odsłonie:) jak Ci się podoba? No i cena pozytywnie zaskakuje:)
"Claudia", "Sens", "Zwierciadło", "Avanti", "Poradnik Domowy" - to te kobiece. A inne to "Góry", "npm", "Moje Gotowanie", "Sól i Pieprz", "Natura i Ty", "M jak mieszkanie" i sporadycznie jak mi wpadnie w ręce coś o ziołach, jakiś dodatek, numer specjalny itp. Strasznie dużo miesięcznie wydaję na prasę .
Ja też wydaję dużo, aż strach. "Polityka", "Newsweek", "Angora" (mój chłopak zwrócił mi kiedyś uwagę, że raczej nietypowe jak na dziewczynę!), plus od czasu do czasu: "Charaktery", "Twój Styl", "Wysokie obcasy extra" (które bardzo mi się podobają).
Kupuję "Wróżkę", "Zwierciadło", "Bluszcz".
Czasem "Cosmopolitan", ale to jak mi się przypomni
Dziennik Gazeta Prawna ale tak na poważniej to Cosmopolitan, Claudia, Naj, Poradnik Domowy, czasem Przyjaciółka... Ogólnie to, co mama do domu przyniesie
Moje ulubione pismo,które kocham i czytam powolutku artykuł po artykule to Zwierciadło-ciekawe artykuły ,dużo treści,tematyka szeroka-polecam szczególnie po 30-tce
Cosmopolitan, Gazeta prawna, Wprost... I kupuje to wszystko tylko jak gdzieś jadę pociągiem Ogólnie, wszelkie potrzebne mi info. znajduje w necie, gdy mam na to czas. Po co niszczyć tyle drzew, połowa makulatury zostaje niszczona...
samo zdrowie
Lubię Naj magazyn, fajna gazetka dla kobiet, gdzie piszą dużo przydatnych rzeczy. Nie jest tak, że muszę przerzucić całą gazetę, żeby trafić na coś co co mnie zainteresuje.
Niezmiennie od zawsze na zawsze JOY!
plus newsweek i polityka.
Bravo Girl, Bravo czasami Dziewczyne lub Twista kiedyś czytałam Cosmopolitan i Joya, ostatnio kupiłam Focusa (wreszcie dojrzałam do takich gazet) i nawet sa w nim ciekawe artykuły. Zawsze muszą być też Nowiny Gliwickie.
Kupuję Angorę, Politykę, Art& Business a z babskich Viva i Cosmopolitan.
Lubię Angorę bo w tej gazecie są najciekawsze artykuły wybrane z wielu gazet Czasami kupię jakąś "plotkarską" A co do gazet to znalazłam fajny link, zobaczcie co można zrobić z niepotrzebnej prasy http://www.youtube.com/watch?v=ZFwQCZeEIts
Co o tym myślicie?
Teraz Rock dość regularnie, Machina od czasu do czasu. Focusa nie mam żadnego egzemplarza, ale czytam jak tylko mi wpadnie w ręce
a z takich typowo kobiecych toleruję tylko Twój Styl
Lubię Angorę bo w tej gazecie są najciekawsze artykuły wybrane z wielu gazet Czasami kupię jakąś "plotkarską" A co do gazet to znalazłam fajny link, zobaczcie co można zrobić z niepotrzebnej prasy http://www.youtube.com/watch?v=ZFwQCZeEIts
Co o tym myślicie?
Jak się okazuje ludzka twórczość nie zna granic, no a wszystko zaczyna się w szkole kiedy dzieciaczki robią na święta ozdoby choinkowe czyli ze sztuką art paper mamy do czynienia już od samego początku naszej edukacji, tyle że w latach późniejszych przybiera ona zupełnie inną formę, tworzymy z papieru prawdziwą sztukę.
ja czytam Zwierciadło czasem, ale w wersji "nie rzeźbionej" ))))
ale koleś wymiata, nie wiem jak on to robi, wygląda na żmudną pracę
A ten link powyżej przedstawia właśnie proces powstawania tej rzeźby, którą autor robi z gazet Zwierciadło Rzeźba ta odnosi się do rozwoju nowego portalu zwierciadlo.pl
Praca ta napewno musi pochłaniać sporo czasu, cierpliwym to trzeba być napewno
zwierciadło jak widać postawiło na oryginalność, fajny przekaz